Reklama

Reklama

Když se náš čas na Zemi chýlí ke konci, je skupina výzkumníků pověřena nejdůležitějším posláním v lidských dějinách: cestou za hranice naší galaxie, při které má za úkol najít mezi hvězdami pro lidstvo nový domov. (Warner Bros. CZ)

Recenze (3 386)

Bruce0659 

všechny recenze uživatele

Ridley Scott nám už ukázal, že aj lepší režiséri občas sklamú divákov. No Nolan nás nesklame asi nikdy. Interstellar zahanbil aj Gravitáciu. To že získal oscara "len" jedného(vizuálne efekty) ma veľmi zamrzelo... McConaughey ma potešil ďalším skvelým výkonom, Hathaway, Caine taktiež nesklamali a hudba Hansa Zimmera je jednoducho dokonalá. Úžasná sci-fi dfráma, ktorá tu dlho nebola a ešte potrvá, kým ju niekto prekoná. ()

pavel.stan 

všechny recenze uživatele

Četl jsem spoustu recenzí, ve kterých byl Interstellar chválen a na druhou stranu i dost recenzí, kde film dosti kritizovali. A tak jsem si konečně našel čas film shlédnout a udělat si vlastní názor. Musím říct, že jsem byl mile překvapen. Film si drží vcelku ponurou atmosféru, která se dle mého názoru k filmu skvěle hodí. Začátek filmu nás seznámí s příběhem, který postupně graduje až k finále, u kterého jsem byl trošku zklamán, ale i tak jsem byl s filmem spokojen. Herecké obsazení také neurazí a myslím si že McConaughheymu role sedla na výbornou, na druhou stranu Michael Caine mi do role astrofyzika úplně nesedl. Bohužel scénář mě v některých momentech docela zklamal a u některých dialogů jsem si říkal ''to jako fakt myslíte vážně ?'', bylo tomu hlavně v momentech, kdy robot překládá pro Coopera údaje do morseovky. Pro to také nedávám plný počet. Naopak co mě potěšilo byl soundtrack. Hans Zimmer nezklamal a připravil výborný hudební doprovod, který skvěle dotváří strhující podívanou. Interstellar rozhodně není špatným filmem, jak uvádějí některé recenze. Film sází na strhující sci-fi podívanou plnou vizuálních efektů, a přesně to divák také dostane. Jen škoda, že scénář trošku pokulhává, ale to se dá překousnout a film si užít. Interstellar rozhodně není tak skvělý, jak tvůrci slibovali v trailerech, ale určitě to není špatný film. Záleží, co od toho člověk čeká, někomu se film líbit bude, někomu zase ne. Já jsem s filmem spokojen, takže Interatellar mohu s čistým svědomím doporučit. ()

biggerg 

všechny recenze uživatele

Dokonalá pastva pre oči a dušu. Nolanové filmy sú proste úplne niekde inde. Svet ktorý vytvára je dokonalou víziou mojej predstavy o budúcnosti filmu. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

S Nolanem si nějak nerozumím. Jeho Počátek jsem ani nedokoukal, Interstellar ano, ale dalo to přemáhání!! Celé mně to spíš připadalo jako nějaká nepovedená videohra. Tolik nudy, vydávající se za sofistikované dílo, jsem už dlouho nezažil. Tříhodinová stopáž naplněná nic neříkajícími dialogy, chrlící na nás nesrozumitelné vesmírné výrazy, naproti tomu jediný dramatický okamžik s obří vlnou. Dlouhou dobu jsem přemýšlel, proč mně film, na rozdíl od většiny, připadá tak nezajímavý. Myslím, že jsem na to přišel. Chybí mu lidskost. Tenhle pojem je Nolanovi vzdálenější než všechny galaxie. ()

malis.uo 

všechny recenze uživatele

Stále jsem nadšený... a to i po druhém zhlédnutí, kterého jsem se, po předchozím odhalení zápletky i finále, docela bál. Film, který si po celou dobu udrží mou pozornost, nechá mne vybudovat si vztah k postavám a odvypráví mi příběh, nad kterým si mozek nemusí mýt ruce, si také zaslouží mých 5 hvězdiček. Nolanův styl mi (přiznávám) opravdu vyhovuje a v napínavém sci-fi si ho vychutnávám ještě o něco víc než jindy. Možná je to tím, že o jiné kvalitní sciencefiction jsem od minulého roku nezakopl nebo tím, že jsem ke snímku nepřistupoval s nějak přehnaným očekáváním. Kubrickovo veledílo v Interstellar nehledám a rozhodně ani nechci. To samé platí o Gravitaci, kterou mám spíše ve škatulce "akční" než "sci-fi". Možná nejde o scénaristický epos (výtku bych měl ke vše vysvětlujícímu konci), ovšem cirkus to rozhodně také není. Mírná roztříštěnost dějových linek je srozumitelně podaná, nenudí a film pěkně ubíhá i přes jeho nečekanou délku. Nejsem šťoural a dávám na první dobrou a tady to prostě vyšlo - já se opravdu bavil. Snad budu i příště... ()

Archvile 

všechny recenze uživatele

Po vzhliadnutí mi vôbec nedošlo že toto je najlepšie Sci-Fi minimálne tohto roku. Po takmer dvoch mesiacoch od prvého v zhliadnutia som si už nevedel spomenúť na názov filmu, ale jeho dej mi stále "vŕtal" v hlave. ()

Jinrey-1 

všechny recenze uživatele

Včera jsem kouknul na tento snímek, protože mám tento žánr rád a chtěl jsem vsadit na Pana! režiséra Nolana. A vyplatilo se... Dlouhá stopáž není na škodu, protože tento film je opravdu dechberoucí, od námětu ( který se sice možná objevil i jinde ) ale zato s kvalitním hereckým obsazením, katastrofického scénáře ( kdy země umírá nedostatkem plodin a bohužel i zvýšené prašnosti ) až po hraní si s rozměry dimenzí. Prostě, Chris Nolan točit opravdu umí ( viz Batman, Počátek ) a tento film dle hodnocení a rozpočtu/tržeb předčil očekávání. Nezbývá mi než tleskat a volat BRAVO! po shlédnutí. Rozhodně nelituji a musím dát maximum, protože za méně opravdu nemohu dát. Jen nepochopím jak někdo může dát hvězd méně než 2, když tento film je doslova poklad ()

Gragen 

všechny recenze uživatele

Nolan opět předvedl skvostné dílo. Tleskám mu a přitom mi plesá srdíčko. Na tento film jsem se těšil pěkně dlouho a má očekávání se vyplnila. Vše vypadá tak reálně a věrohodně... není divu, když Nolan používá techniku "postaru" postavenou na natáčení na klasický film a tedy, že všechny rekvizity jsou reálné, žádné zelené plátno. Tento film jsem sloupl jako malinu. Je sice delší, ale na druhou stranu bych mohl na dobře zpracovaný vesmírný film koukal celý den. Gravitace, zákony platící ve vesmíru, černé díry. Pro diváky, co tyto pojmy dobře znají, tak vězte, toto je jiný film než ostatní sci-fi a budete nadšeni. ()

FFF21 

všechny recenze uživatele

Film, který člověku nabídne zamyšlení se nad životem. Přes různé obrazy, které často nemají slovní vyvětlení, nám ukazuje "co je za oponou". O černých dírách toho moc nevíme, co ale může být, to nám ukazuje tento velmi dobře zpracovaný film nejen po estetické, ale i scénáristické stránce. Kdo chce letět vesmírem, ale nemá moc peněz, tomu tento film vřele doporučuji. ()

phoebinka 

všechny recenze uživatele

Prijemne nam i ten dlouhy film utikal, ale konec byl trochu moc. Asi si mysleli, ze to vysvetlili a uzavreli, ale nevyslo to. ()

gerojmanus 

všechny recenze uživatele

Že by mi to nějak extra uchvátilo, to tedy zas ne. Pravda, nemůže se tomuto sci-fi upřít dávka originality a zajímavých pohledů daleko do vesmíru, nicméně celý mi to nějak nesedělo..Hlavně ten příchod do NASA byl skutečně hodně trapnej..Počítám, že i vyšumělej Hřebejk by to zvládl lépe. ()

Ardath 

všechny recenze uživatele

Tak spektakulární a tak rozpačité. Dvě třetiny snímku jsou dokonalé bez výhrady, pomyslná poslední třetina však film stahuje dolů. Nejenže nekoresponduje s realističností předchozího dění, dokonce vyznívá až hloupě. Převeliká škoda! ()

Rajca odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto bola kravina NON PLUS ULTRA. Plna amerického sentimentu a deja absolútne o ničom, útrpné takmer tri hodiny. Absolútne zúfalý je výkon Anne Hathaway a celkovo viacerych hercov vdaka stupidnemu scenáru, ktorý si vystačil s opakujucimi sa klišé.Pár zaujímavých záberov ale inak celé zle. ()

aneken 

všechny recenze uživatele

Ve spoustě aspektů se mi tento film líbil, nicméně jako sociální vědec nedokážu Nolanovi odpustit totálně odfláknuté a nezvládnuté vykreslení situace na Zemi. Nedokážu si představit, že by Země s docházejícími potravinami vypadala takto poklidně. Bylo by to místo s mezistátními i lokálními konflikty, kterým by žádná síla nedokázala zabránit a vypadalo by na hony vzdáleně od toho, co Nolan představuje. Škoda toho, v psychologické mezipostavové linii mi film přišel super, ale tuto nelogičnost páně Nolanovi odpustit nedokážu... ()

michalis 

všechny recenze uživatele

Človek sa na takýto titul teší ako malé dieťa na Vianoce. Veľké mená, silné myšlienky a sľubný zážitok. O to trpkejšia je realita. Film do časti návratu z vodnej planéty je perfektný, vyvážený a dramaticky napínavý. Potom začnú (z mojej profesionálnej deformácie) nezmyselné filozofie o neznámej fyzike a (ne)zaujímavých predstavách. To by sa dalo prežiť, takých filmov bolo dosť. Ale film sa stal nudným. Neviem si predstaviť niekoho, kto si ani rovnicu paraboly nepamätá a o Hawkingovi vie, že to je ten s vozíčkom, ako odíde z kina bez toho aby si vypýtal vstupné. Našťastie už v kinách nie je. Takže pán Nolan natočil film pre neexistujúcu cieľovú skupinu. Alebo, ako iný radia, rozdeliť to na 2, zaujímavé tituly. Oba určite +90%. Takto ? 80% aj to iba za FullHD a efekty, 70% herecké výkony (nesedí mi Dallas z Magic Mike-a na hyper intelektuála a pod.), scenár 40% za vraždu dobrej myšlienky. Stojí za to, ale iba raz. ()

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Nolan nevyloučil možnost natočení Star Wars

Nolan nevyloučil možnost natočení Star Wars

19.07.2023

Režisér Christopher Nolan si za ty roky v Hollywoodu vypěstoval pověst tvůrce, který má pevnou vizi, přesně ví, čeho a jak dosáhnout, a málokdy se co se kvality týče splete. Navíc se mu několik let… (více)

Oppenheimer a třetí Strážci budou dlouzí

Oppenheimer a třetí Strážci budou dlouzí

25.03.2023

Trend bobtnajících filmových stopáží pokračuje i letos a po 169minutovém Johnu Wickovi 4 se diváci pomalu ale jistě můžou začít připravovat i na další vydatné kousky. Čerstvě totiž byly odhaleny… (více)

Reklama

Reklama