Reklama

Reklama

Pravěk útočí

(seriál)
  • Velká Británie Primeval (více)
Velká Británie / Německo / Francie, (2007–2011), 27 h 10 min (Minutáž: 42–48 min)

Hrají:

Douglas Henshall, Lucy Brown, Andrew Lee Potts, Hannah Spearritt, Juliet Aubrey, James Murray, Ben Miller, Mark Wakeling, Laila Rouass, Jake Curran (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Osm let uplynulo od tajemného zmizení manželky profesora Nicka Cuttera. Helen Cutter měla provádět výzkum v lesích, který se týkal neznámého obrovského zvířete. Po 8 letech se její manžel dostává na stejné místo za stejným účelem, ale nečekaně objeví kromě obrovského dinosaura také zvláštní anomálie. Ta dovoluje procházet mezi dvěma obdobími v historii země. Mezi přítomností a velmi vzdálenou minulostí, obdobím Křídy. Po tomto obrovském objevu je profesor Cutter a jeho výzkumný tým nucen stát se tajným vyšetřovacím týmem vytvořeným Ministerstvem vnitra. Postupně začnou odkrývat tajemství existence a hlavně vzniku anomálií, které se začnou objevovat velmi často a na velmi zvláštních místech. K tomu všemu se ještě profesoru Cutterovi začíná zjevovat jeho pravděpodobně mrtvá manželka Helen... (Djkoma)

(více)

Recenze (140)

ShirleyS. 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý seriál o pravekých (a iných) potvorách. Zo začiatku môžu vadiť slabšie efekty a trochu zvláštni herci (Hlavný hrdina Douglas Henshall má najmä v prvej sérii zvláštny prízvuk, ktorý vo mne vzbudzuje spomienky na Nemecko, pritom je to škót), ale po čase preváži zaujímavý dej, krásne prehistorické svety a typický britský humor. Postavy nie sú otravné - veľmi sympatický je napr. "nerd" Connor, ktorý neustále prichádza s popkultúrnymi narážkami. Postupom času sa seriál stále viac presúva do sci-fi roviny, a dej je "drsnejší", takže divák, ktorému sa Primeval zapáči, bude v napätí čakať na daľší diel. Pre fanúškov dinosaurov je to povinnosť, ale na svoje si prídu aj ostatní. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál má dva základní vážné problémy: první je děsná namachrovanost hlavních postav. Tzn. všichni okamžitě znají všechna řešení, ničeho se nebojí, bleskově vědí co dělat, všechno mají k dispozici, je to jak počítačová hra a stejný problém měla např. nedávná třídílná Zahada Bermudského trojúhelníku. Je to chyba jak scénáristická, tak herecká. A druhý problém jsou televizní triky. Což je u seriálu, který na tricích stojí, opravdu podstatná chyba. Bohužel je to průšvih do očí bijící - počítačové potvory naprosto nekorespondují s natočeným prostředím. Jsou špatně nasvětlené, špatně zaostřené, dokonce se hýbou jinak než kamera a prostředí. Takhle špatně to bylo naposledy vidět snad jen v Putování s dinosaury. Navíc třeba stonožka, která řve jako Vetřelec, je fakt blbá. Celkově mě to vůbec nezaujalo. I když námět má velký potenciál, zpracování to bohužel sráží. ()

Reklama

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Tento opomíjený (mnohými zavrhnutý po prvních třech dílech) seriál by mohl shrnout jedním jediným výrokem "Jediný svého druhu." 1.Série: 80% = Seznámení. 2.Série: 85% = Mytologie; Zrada. 3.Série: 100% = Štvanice; Thriller. 4.Série: 90% = Nová éra; Budoucnost. 5.Série: 85% = Válka; Apokalypsa; Loučení. ____ Uvidíme, jak se "spin-offem" poradili američtí kolegové v čele s talentovanou Amandou "Sam" Tapping. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Škoda nevyužitého potenciálu. Laciné triky , špatně zvolené lokace , nesouvislé vyprávění. Herci tady spíše jako že hrajou než aby se snažily něco řešit. Velká škoda - Jurský park mám rád a na seriál ( sice nesouvisející z Jurským parkem ) jsem se docela těšil už kvůli látce. Zvláštní jak to mohlo fungovat pod jiným dozorem - 2* nějak mě to v průběhu první série přestalo zajímat. ( Terra nova , je trochu podobná a mnohem líp vymazlená ) A AMERICKÝ kopián , to taky moc nenarovnal. ()

IPajule 

všechny recenze uživatele

Seriál na, který jsem se koukala pořád dokola. Znovu a znovu. Nevím proč mě to bavilo, ale to překvapení v každém díle i minutě. První sérii hodnotím slabým průměrem, ale ta poslední jakoby z oka vypadla té první. Tolik detailů a změn, které nastanou během chvilky vás navnadí na pokračování a touhu po dalším díle. ()

Galerie (368)

Zajímavosti (9)

  • K seriálu bylo vydáno i několik knih. V češtině jsou k dispozici knihy "Ztracený ostrov" a "Velké vymírání". (jh666)
  • Produkce seriálu bylo po třetí sezoně zrušena, aby pak byla na dvě další dvě série opět obnovena a poté opět zrušena. Jeho dějová linie však pokračuje v kanadském spin-off seriálu Primeval: New World (od r. 2012). (Pod)
  • Čtvrté sérii předcházelo pět miniepizod, které byly zveřejněny na internetu. (jh666)

Reklama

Reklama