Reklama

Reklama

Za svitu měsíce

(seriál)
  • USA Moonlight
USA, (2007–2008), 11 h 32 min (Minutáž: 41–45 min)

Hrají:

Alex O'Loughlin, Sophia Myles, Jason Dohring, Brian White, Shannyn Sossamon, Jacob Vargas, Holly Valance, Rudolf Martin, Tami Roman, Jordan Belfi, David Blue (více)
(další profese)

Epizody(16)

Každé soukromé očko zná mnohá tajemství ostatních lidí. Losangeleský soukromý detektiv Mick St. John (Alex O'Loughlin) má také co skrývat. Je totiž upír a jeho život komplikuje přátelství s nemrtvým finančním magnátem (Jason Dohring), vzpomínky na neodolatelnou bývalou manželku (Shannyn Sossamon), která z Micka udělala upíra a také vztah s lidskou dívkou (Sophia Myles). Mick dobře ví, jak obtížné a nebezpečné může být citové pouto mezi upírem a člověkem.
Edice obsahuje 16 epizod na čtyřech discích a seriál získal cenu People´s Choice Award jako TV drama roku 2008. Skvělá zábava pro všechny fanoušky stylových a napínavých upířích příběhů. (Magic Box)

(více)

Recenze (102)

Narcis 

všechny recenze uživatele

Nedalo to praci si oblibit tento serial. Zajimava zmena po 7 seriich genialniho serialu Shield. Hlavni hrdina je tezky sympatak, ktery resi zajimave pripady. Jako skalni fanousek L.A. a serialu z tohoto mesta velmi ocenuji nadherna zabery na toto mesto - molo Santa Monica, Downtown L.A., Pershing square ... Dalsi klady jsou sympaticke herecky a skvele provedene akcni sceny. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Pomalý začátek, relativně nadprůměrný konec a hlavně další nadějný produkt televizní tvorby, kterému studio zatnulo tipec hned po první řadě. Co silně vadí je fakt, že Moonlight kopíruje kde se dá (Angel, Buffy) a díky tomu je dobrá polovina dílů až ostudně předvídatelná. Je to sice zamaskováno stylovými vychytávkami ohledně zobrazení upírské společnosti a podařeným hudebním podtextem, ale jakmile dokáži odhadnout dialogy minutu dopředu, tak je něco špatně. Romantické linky mezi ústředními postavami se navíc až podezřele často blíží k tomu nejbanálnějšímu kýči. Těch dvanáct hodin ve společnosti charismatického Mick St. Johna a ucházející Beth Turner beru jako příjemné zpestření života, ale celkově po tomto seriálu nijak truchlit nebudu. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že to má zajímavou atmosféru, komiksové postupy taky nejsou marné, soundtrack je vynikající, hlavní herec a herečka mají určitý šarm, ale co je to platné, když v příbězích samotných není o co hrát, chybí větší prvek napětí, a když je potřeba, funguje detektiv-upír jako radar, mašina na rozbor krve či DNA, prostě takový kluk vše v jednom. Hodně mi vadilo pár nelogičností a rytmus den-noc byl cele podřízen ne logice děje, ale hlavní postavě. (LA není tak veliké, abych ráno vyjel na místo činu nebo na sraz s klientem a dorazil tam až večer.). Ústřední motiv vztahu upír - lidská holka, ozvláštněný bejvalkou, není k zahození, ale v podstatě se točí kolem tří čtyř neustále opakovaných náznaků a nejde moc do hloubky. Ale uznávám, pohltí to. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po delší době zase sleduju solidní seriál, u kterého přemýšlím i o pěti hvězdičkách, jenže postupem času ze mě nadšení mírně opadává. Tak nějak mi příjde, že hlavní kostra příběhu se nikam neposouvá, a jestli jo, tak příšerně pomalu. Další je fakt, co se bude dít dál. Jenže je to seriál, který podle mě rozhodně zaujme na první pohled. Nápaditý, originální, jenže neskutečně utahaný. Ze začátku jsem se příjemně bavil, ale ten pocit jsem tak v půlce seriálu prostě měl a je to docela škoda. SERIÁL ZRUŠEN po první sérii (16 dílů) (8/10) ()

Finskej 

všechny recenze uživatele

Ze všech upírovin, které jsem kdy viděl - a že si na ně hodně potrpím - zdaleka ta nejkoukatelnější, vlastně dokonce prudce nakažlivá... Seriálem se sice jako nit táhne klasický milostný problém "ona x upíří princ" a on je, ach, tak přitažlivý, ach, tak mužný a, ach, tak hluboce vážně se vyrovnává se svým existenčním problémem, přesto ale pořád se dá na seriál z nějakého záhadného důvodu koukat a dokonce čím dál tím víc. Vážně nedovedu říct proč. Protože jede tak zlehka? Protože hlavní postavy nakonec opravdu jsou tak moc sympatické? Protože dámy mají svého fešáka na dívání a pánové pro změnu fešandu? A protože seriál není vysloveně hloupý, ba naopak chvílemi i docela vtipný, aniž by si to kazil potenciálně neúspěšnou snahou o nějaké hluboké intelektuálno? Celosvětově seriál zaznamenal úspěch a značnou oblibu, proto je naprosto nepochopitelné, že byl najednou utnut a zrušen. Much much better than True Blood ever. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (16)

  • Poručíka Carla Davise měl původně hrát James Black. (Barrymore)
  • Seriál Moonlight byl dříve znám jako projekt Twilight a měl se na něm více podílet i David Greenwalt, který měl s upíry a detektivy již bohaté zkušenosti - napsal a režíroval mimo jiné několik desítek epizod seriálu Angel a Buffy, přemožitelka upírů. Nakonec však ze spolupráce sešlo, a tak Greenwalt napsal scénář pouze k jedné epizodě Moonlight (konkrétně Out of the Past). (CrypzzXD)
  • Když nastala pauza během stávky scénáristů začátkem roku 2008, Sophia Myles (Beth Turner) si ostříhala vlasy k bradě. Když opět začlo natáčení, musela nosit paruku. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama