Reklama

Reklama

Knight Rider - Legenda se vrací

(seriál)
  • USA Knight Rider (více)
USA, (2008–2009), 12 h 2 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Dave Andron

Hrají:

Justin Bruening, Deanna Russo, Paul Campbell, Smith Cho, Bruce Davison, Yancey Arias, Sydney Tamiia Poitier, Val Kilmer, Mark Adair-Rios, Paula Garcés (více)
(další profese)

Epizody(17)

Knight Rider je späť! Mike Traceur bojuje proti silám zla s pomocou nezničiteľného automobilu KITT, obdareného umelou inteligenciou. (oficiální text distributora)

Recenze (180)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

--- PRVNÍ SÉRIE --- Prvního Knight Ridera jsem jako malý zbožňoval a i přestože si ho už moc nepamatuji, rozhodl jsem se podívat na novodobý remake, který rozhodně není tak špatný, jak by se mohlo z pohledu ČSFD hodnocení zdát. Chabých 37% si KITT rozhodně nezaslouží. Nový KR ale na první pohled zaspal dobu. Seriál je těžce béčkový a funkce superauta jsou vyhnané až do absurdna. Možná ale právě proto jsem se u seriálu tolik bavil, protože se jedná o splněný sen každého malého kluka. Našláplá rocková hudba, hezký holky, pubertální a decentně sexistický humor, naleštěná cynická mluvící kára a sehraný tým s pohodovým Mikem Traceuerem aka Knight Riderem v čele. Rozhodně nečekejte inteligentní show s propracovaným scénářem. Knight Rider je béčková, ale 100% zábavná seriálová jednohubka, ve které se přenesete zpátky do zlatých osmdesátých let. Škoda, že se jsme se nedočkali druhé série. Hodnocení seriálu: 4/5 ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Len pokojne.“ – „Pokojne nie je môj štýl.“ Nemyslel som, že to niekedy poviem, ale David Hasselhoff mal charizmu. Ako toto odvážne tvrdenie vysvetlím? Jednoducho. Porovnám hasselhoffského Knight Ridera s remakom. Fakt netuším, čo preboha Douga Limana (ako producenta) viedlo k iniciovaniu nakrútenia novej verzie tohto kedysi populárneho seriálu. Akože hej, za istých okolností to mohlo fungovať. Ale dané okolnosti sa nedostavili. Zlyhalo tu podľa mňa v prvom rade herecké obsadenie, ktoré je otrasné. Doug šupol za volant svalnatého dvadsaťročného hošana s nerealisticky dokonalým chrupom (toto má byť vojnový veterán?) a vedľa neho posadili umelú figurínu z výkladu s obchodom na spodnú bielizeň. Scenáre sú mizerné, pochádzajúce snáď z nikdy nenakrútených nových dielov Walkera, texaského rangera (dobrí sa smejú a kamarátia spolu, zlí majú jazvy, škaredo sa správajú k deťom a chcú peniaze z nelegálnej činnosti). Nevravím, že pôvodný seriál mal lepšie scenáre. Ale mal Hasselhoffa, ktorý tie blbé zápletky a smiešne akčné scény obdaroval svojou charizmou vysokého atletického chlapa v tesných rifliach, kovbojských čižmách a obrovskými kučeravými vlasmi. Remake sa príbehmi zasekol v 80. rokoch. Nenadchli ma ani prešľapy voči logike (horiace auto v mestskej premávke sa rútiace 300 km/hod si nevšimne ani jedna policajná hliadka?), ani zmodernizovanie (KITT a jeho šofér vlastnia bat-jaskyňu s desiatkami vedcov, lekárov a počítačových expertov, KITT je de facto Transformers, ktorý sa je schopný za 10 sekúnd zmeniť na úplne iné vozidlo atď.). Našťastie diváci mali rovnaký názor, ako ja a zarazili to už po prvej sérii. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Ne tak nabubřelé jako nové Beverly Hills a ne tak ambiciózní a zároveň stupidní jako Sarah Connor Chronicles. Jen nehorázně špatné, zbytečné a zhovadilé. Tedy do puntíku přesně takové, jak se na pohrobek naivního, leč kultovního hitu z osmdesátých let sluší. Bruening je překvapivě snesitelný, Kilmer naopak nudný a zbytek... ten bych nechal preventivně odstřelit na okraj sluneční soustavy. Především pak ty dva programátorské idioty, jimž dali scenáristé do vínku téměř nesnesitelné pokusy o humor. Nic křečovitějšího jsem letos neviděl. ()

RyanRainheart 

všechny recenze uživatele

Bohužel výsledek nic moc. Nápad oživit starý seriál s Hasselhoffem je naprosto zbytečný. Původní seríál zná snad každý a rád se na něj znovu podívá, a to nejen z nostalgie. Tenhleten nenabízí naprosto nic, co by stálo za to si jej nějak pamatovat. Bohužel se tak zařadil do škatulky naprosto průměrného amerického seriálu vsázející pouze na atraktivní hlavní hrdiny a nabušené auto. Nedivím se, že po pár dílech začal nudit (i mě) a byl proto ukončen. Plusem seriálu je dobrá znělka, která se povedla. ()

Všelicos odpad!

všechny recenze uživatele

Sice jsem předem věděla, že se to původní legendě nevyrovná, ale až takovýhle poklesek jsem nečekala. Seriál se nás snaží zahltit parádní akcí, ale je to jen trapas, trapas, trapas. Nesympatické postavy (zlatý starý dobrý prudil Devon!)... a hlavně auto, které se mi vůbec nelíbí. Starý design mi paradoxně přišel modernější - starý KITT totiž vypadal jako obyčejný sporťák, který byl tajně vytuněn, ale tohle, to je pěst na oko. A ten dabing... Odpaaad! ()

Galerie (143)

Zajímavosti (6)

  • V origináli sa názvy všetkých epizód začínajú slovom "Knight". (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama