Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

  • USA Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V dalším pokračování svých fantastických dobrodružství se kapitán Jack, ke kterému se štěstěna opět jednou nemilosrdně obrátila zády, ocitá tváří v tvář bandě smrtících pirátských duchů pod vedením strašlivého kapitána Salazara (Javier Bardem), kterým se podařilo uniknout z Ďáblova trojúhelníku a jejichž jedinou touhou je připravit o život každého piráta - a zejména Jacka. Jackovou jedinou nadějí na přežití je bájný Poseidonův trojzubec, ale pokud má mít šanci ho nalézt, musí přesvědčit ke spolupráci Carinu Smythovou (Kaya Scodelario), geniální a krásnou astronomku, a Henryho (Brenton Thwaites), tvrdohlavého mladého námořníka a člena královského námořnictva. Jedině s jejich pomocí má kapitán Jack, svírající v rukách pevně kormidelní kolo Umírajícího racka, své zoufale nicotné a zchátralé lodi, naději nejen zvrátit nepřízeň osudu, se kterou se poslední dobou potýkal, ale také zachránit si život ve střetu s nejmocnějším a nejděsivějším protivníkem, jakému byl kdy nucen čelit. (Falcon)

(více)

Recenze (934)

Wicky 

všechny recenze uživatele

Taková ta příjemná blockbusterová smršť. Po uzívané a nezajímavé čtyřce a přepálené trojce je tohle zase ta dobrodružná a barevná atrakce, se snesitelným a občas i vtipným Deppem a efektevním Bardemem v roli Salazara. Je to zábava, akce je dost a je dobrá, ale vždy sem si po celý film přál aby tam nastoupila nějaká ještě větší akční šílenost ve stylu Souboj na utrženém mlýnském kole z Truhly mrtvého Muže. Za mě v pořádku. 6,5/10 ()

KennyNevym 

všechny recenze uživatele

Po lehkém pádu na hubu čtvrtého dílu jsem už ani nečekal, že bude díl další. Salazarova pomsta ovšem celou ságu oživuje a vrací ke způsobu prvních dílů. Zlatý věk pirátu je pravděpodobně pryč, ale stříbra a bronzu je k dispozici jistě dost. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

5. dil // "nesmrtelne" Disneyho serie a kupodivu navrat povedeny a ve velkem stylu. Hodne jsem se bal, ale dopadlo to fajn, i kdyz tvurci nic prevratneho nevymysleli a vsadili na jistotu. Pribeh je tedy pomerne porad ten samy, jen s mensimi obmenami. Opet je tu pomsta vuci Jackovi. Tentokrat ho ale nehoni pirat, kdezto nemrtvy kapitan spanelske galery, nekdejsi postrach a lovec piratu, na ktereho Jack vyzral. K tomu je tu syn Willa Turnera, ktery prisel na to, jak zbavit otce prokleti na Bludnem Holandanovi. Obe linky se tedy stretavaji v honbe za bajnym Poseidonovym trojzubcem. // Cele to sice navazuje na konec 4. dilu ("Na vlnach podivna"), protoze Jack tu ma Cernou perlu stale zakletou v lahvi, ale zaroven (a to je na tom nejlepsi) se navazalo na trojku, tedy porazku Davyho Jonese, a tudiz se tu objevuje zase Orlando. Sice je skoda, ze ho nevyuzili vic - to vypada spis na pristi dil(y) - ale i tak tohle nostalgicke oramovani snimku jen prospelo a pridava dojemny nadech, zvlaste na konci. Z novacku je tu Thwaites (zadny zazrak, ale ujde), znamy napr. z "Maleficent" a K. Scodelario, jejiz role (charakter) se zhruba v pulce stavala uz pomerne otravnou. Ovsem jeji ucast je esencialni a uzavira jednu dulezitou dejovou linku. Co se tyce feelingu z filmu jako celku, je to fakt prima. Autori opet vsadili na sice nerealne akcni sceny, ale nadherne zabavne. Uz ta uvodni s vyloupenim banky byla megalomanska, ale nejvtipnejsi byla asi gilotina s Jackem :) Jinak humor opet osciluje od prijemne legrace ke krecovitejsim narazkam a scenam, ale to uz je holt Disney. Trikove se taky vytahli. Opet je to neco trochu noveho a krasne to vyuziva 3D. Bardem jako Salazar i cela posadka pripominaji uplne prvni Piraty....az na to, ze se tentokrat do kostlivcu nemeni za mesicniho svitu, ale jsou permanentne jakoby ohoreli a tvoreni popelem. Salazar navic pusobi, jakoby byl neustale pod vodou - demonicky mu vlaji vlasy apod. - coz mi prislo efektni a originalni. Pokracovani Piratu tedy asi splnilo ocekavani letniho oddechoveho trhaku. Sice to neni kdovijake drama a hloubavy film, ale to taky od teto serie ani nikdo nechce... [tentokrat tu ma cameo Paul McCartney a po titulcich je jedna dotacka] ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Je potřeba si říct a uznat, že kouzlo ujetýho Jacka Sparrowa pomalu vyprchává a tím pádem určitě není jednoduchý na tom postavit takhle dlouhou sérii. Vlastně kdyby to zůstalo u trilogie, nikdo by nemohl protestovat. Tady se taky setkáme s některýma okoukanýma vtípkama (Sparrow žvatlá a pitvoří se, je nešika, zakopne, upadne, ale vlastně se tím náhodou zachrání atd.). Tohle všechno už známe, nicméně objeví se i zábavnější momenty, to jo. Tvůrci na to šli ale chytře, protože si toho jsou nejspíš vědomi, takže roli J. Deppa mírně upozadili a do popředí dali mimo perfektních digitálních efektů (tady rozhodně klobou dolů) zejména roli K. Scodelario. Nejenom, že je to pěkná ženská, ale má tu roli i dobře napsanou a její hlášky se ve filmu neztratí. O dost horší je to s přesládlým mladíkem B. Thwaitesem, ale Orlando v předchozích dílech taky plnil tuhle roli. Když jsme u toho, tak závěr filmu se shledáním u západu Slunce je fakt jak z červené knihovny, to si mohli odpustit. Ale jinak je snímek vcelku slušným návratem k původním dílům. Otázkou je, jak to bude dál... P.S.: J. Bardemovi záporáci sluší. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Úmorná a vyčerpávající recyklace, která se pocitově ze dvou hodin natahuje na celé dny v nudném a otravném bezvětří...Režijně zcela ploché... ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Určite lepšie ako štvorka, ale veľa tomu chýbalo do kvality prvých dvoch častí. Will sa tam len mihne aj so svojou milou, tieto mini cameá ma začínajú štvať, načo ho tam dávali? Mladý Turner je nula, ale technicky to bolo OK a Depp znovu vo svojom, ale tiež už prehráva na 1000%. 75% ()

joora1 

všechny recenze uživatele

Zábavné, ale už tolikrát recyklované.Piráti již dávno ztrácí svoje kouzlo a nemyslím si, že by to něco v budoucnu zlomilo. Mladou hereckou krev jsem však uvítal a celkem obstojně jsem se u filmu bavil. ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Ač se mi to zdá neuvěřitelné, tak musím konstatovat, že Jack Sparrow ještě neřekl poslední slovo. Piráti svým pátým dílem jednoznačně ožili a dojemným koncem mě navnadili na šestku. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo. Jasně, že jsem se těšila na Bardema a hrál jako vždy dobře,ale v téhle roli svého charismatu až tak nevyužije. Johny Depp dle očekávání pořád stejně dobrý a děj, ten mi vyhovoval, byl nepřeplácaný a věcný a to mě ba. Piráti nezklamali. ()

misstake 

všechny recenze uživatele

Krásná nová holka sextantka a suproví zombi žraloci, ale jinak mi je, co se děje na plátně úplně ukradené stejně jako ve všech ostatních dílech kromě jedničky. ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Tak přátelé já to mám zas trochu naopak všechno. Když se v roce 2003 kolem prvního dílu strhla slušná pirátská mánie, tohle všechno šlo nějak kolem (mimo)mě. Nadšení jsem tehdy nesdílel. Dvojka mě zaujala už trochu víc, ale pořád nic moc. Série mě začala skutečně bavit asi až od trojky. Čtverka bez Legolase a jeho blond pipiny potěšila neméně a po pětce mě to teprve chytlo dokonale. Po maratonu celé série v roce 2020 beru na milost i první dva díly. Ale abych se vrátil k Salazarovi. Film obsahuje hned několik scén, které jsou vskutku nazapomenutelné. Hned úvodní scéna s bankou je solidní nářez.Milé překvapení je role starosty, v níž jsem správně identifikoval Bruce Spenceho, známého z Návratu krále jako Sauronova ústa ;) Dále gilotina, Salazarovy "plovoucí" vlasy, omlazený Jack a jeho geniální vyjebávka se Salazarem obratem lodi v pekelném trojúhelníku a samozřejmě velké finále s rozevřeným mořem a jízdou na kotvě. Co se týká závěru (v podstatě v tomto případě uzavření jednoho velkého sériového příběhu, ať už bude další pokračování či nikoliv), tak je to asi nejromantičtější závěr velké dobrodružné série co jsem viděl a přesto jsem naprosto spokojen - srovnáno třeba s koncem Pána prstenu, Hobbita, Game of Thrones, tady je ten závěr relativně krátký, nenucený spíš jen tak jakoby mimochodem, ač v podstatě šťastný, není plačtivý, srdcebolný ani přeslazený (jako v LOTR) ani překombinovaný a problematicky přijmutelný (GOT). Je tak prostě akorát. Těžko nepochválit vynikající hudbu, která sice často variuje původní téma, leč zároveň přináší i spoustu nových zajímavých témat. Nevýrazné duo mladých a nesnesitelnou drzou emancipovanost přechytralé hvězdářky, která je občas na facku, (bohužel častý nešvar současných mladých hrdinek) jsem ochoten vůči těmto převažujícím drtivým kladům odpustit. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Noví Piráti jsou určitě lepší nudná a unylá čtyřka, avšak kouzlo tohohle bijáku už je nenávratně pryč. Na Salazarově pomstě lze pozorovat nepopiratelnou snahu o návrat ke kořenům a osvědčeným motivům z prvního filmu což na jednu stranu není špatné, protože jednička byla bezpochyby ze všech filmů nejlepší, avšak zároveň to svědčí o naprostéobsahové vyprázdněnosti značky. Skutečně jakoukoliv novinku byste u letošního karibského dobrodružství hldali marně a kdo viděl předchozí díly, tak v podstatě viděl i Dead Men Tell No Tales. Teměř všechny filmové elementy nových Pirátů, a to ať již obsahové či formální, byly již v rámci série k vidění a člověk se při sledování ani na okamžik nezbaví pocitu, že je to sice celkem fajn, ale už to jednou viděl. Věřím, že kdo se nad tuto skutečnost dokáže povznést, nebo ji neřeší, tak si nové Piráty užije, protože letní popcornové zábavy v podobě spektakulární akce, očidrhnoucích triků a skutečně bohaté výpravy nabízejí víc než dost. Mě osobně však tenhle holywoodský recyklační trend už dost unavuje a jsem o to víc nasranej, když snaha o svěží přístup, jakou předvedl například nový Král Artuš je bez milosti spláchnuta do hajzlu a deppovské vyždímané sebeparodii lidi házej dukáty už z principu. Přestože nepovažuji nové Piráty za žádnou katastrofu a Effy Stonem jsem si na velkém plátně užil, tak doufám, že další díl nevznikne, protože při invenci lidí stojících za touhle značkou jsem ho už stejně viděl. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

"Now, a bit of discretion when courting a brunette, never pursue her sister. But... if you cannot avoid the charm of her sister, kill the brother. Savvy?" ()

Krabak 

všechny recenze uživatele

V tomto filmu z Jacka udělali už jen nevtipného opilce, který hází hlášku za hláškou na rum a pije vše co teče. Naproti tomu z Barbadosy stvořili prapodivnou anglickou panenku, která ve výsledku všechno zachrání. Ani jeden herec, na kterých to v minulých dílech celkem stálo, nepředvedl v podstatě nic dobrého. Naopak na výsluní tento film hází Salazar. Bardem touto rolí překryl uplně všechny, kdo v tomto filmu vystupovali a je jen škoda, že nedostal mnohem více prostoru. Jednak super herecký výkon a jednak opravdu parádní ztvárnění jak jeho, tak jeho posádky. Osobně jsem od filmu čekal nejspíš přespříliš, po velice poutavém traileru. Film v mých očích dopadl podprůměrně a v podstatě procenta dávám jen za tu dobu, kdy v ději byl Salazar.--->40% ()

HArna 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl hlavní postavou Geoffrey Rush, který mě ve filmu zajímal, byl by zážitek daleko lepší. Stojím si za tím, že nejslabším šlánkem je OPĚT Johnny Depp, který už x-let přehrává své role. Kupodivu to má konečně vliv na jeho kariéru, naposledy měl dobrý film v roce 2009. Jinak jsou to asi lepší piráti, ale mě tahle série nikdy moc nebrala. ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Zbytečný, prázdný, ale hlavně stupidní film. A to mají tvůrci možnost natáčet v tak krásných oblastech jako Gold Coast na východním pobřeží Austrálie (tedy paradoxně žádný Karibik) a s tak snovým rozpočtem. Je hrozná škoda, že si dnešní divák žádá spíš tenhle balast, než kvalitní, vizuální a poctivou filmařinu... 20 % ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem stejně přeplácaný jako Transformers atd, všechno musí bejt větší, musí se zničit víc lodí, objevit se víc zombie pirátů a nakonec se rozestoupí i moře. Johnny Depp je ohranej už tak 3 díly a ostatní postavy jsou nezajímavý karikatury vedlejších postav z dílů minulejch. Nebavilo. ()

Související novinky

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

23.10.2018

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) a producent Andrea Iervolino (Hudba ticha) nedávno oznámili spolupráci na několika nových projektech, přičemž tím prvním se stane snímek Waiting for… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

Reklama

Reklama