Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

  • USA Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V dalším pokračování svých fantastických dobrodružství se kapitán Jack, ke kterému se štěstěna opět jednou nemilosrdně obrátila zády, ocitá tváří v tvář bandě smrtících pirátských duchů pod vedením strašlivého kapitána Salazara (Javier Bardem), kterým se podařilo uniknout z Ďáblova trojúhelníku a jejichž jedinou touhou je připravit o život každého piráta - a zejména Jacka. Jackovou jedinou nadějí na přežití je bájný Poseidonův trojzubec, ale pokud má mít šanci ho nalézt, musí přesvědčit ke spolupráci Carinu Smythovou (Kaya Scodelario), geniální a krásnou astronomku, a Henryho (Brenton Thwaites), tvrdohlavého mladého námořníka a člena královského námořnictva. Jedině s jejich pomocí má kapitán Jack, svírající v rukách pevně kormidelní kolo Umírajícího racka, své zoufale nicotné a zchátralé lodi, naději nejen zvrátit nepřízeň osudu, se kterou se poslední dobou potýkal, ale také zachránit si život ve střetu s nejmocnějším a nejděsivějším protivníkem, jakému byl kdy nucen čelit. (Falcon)

(více)

Recenze (934)

sirien 

všechny recenze uživatele

Vstřícné a přátelské 2*. Bohužel, film se tak moc snaží neopakovat a tak moc se bojí pustit do něčeho nového, až v něm skoro nic neni. Nejhorší je, jak má proplýtvané postavy - cool záporák prakticky nevyužitej, mladej Turner plochej, Barbossa dříve určující tempo se jen vleče v závěsu, ve snaze neopakovat křečovitě vtipy se Sparrowem tančí na hraně jeho zesměšnění - je tam cool hlavní ženská postava, bohužel taky taková předem čitelná... Zápletka jednoduchá (což je ok), ale děj naprosto přímočarý a bez překvapení (což není ok). Jako lepší jak 2 a 3, ale prostě k jedničku to nevidí ani na horizontu. EDIT: u-hm, po pěti letech sem zapomněl, že sem ten film vůbec viděl - natož o čem sakra byl. Takže na 3* to zjevně nebylo ani omylem. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Piráti nikdy nebyli pro mě nějaké guilty pleasure, ale všechny předchozí díly jsem viděl, a tak jsem se rozhodl jít do kina i na pátý díl, který tedy byl minimálně o třídu lepší než třetí a čtvrtý díl, které jsou nejslabším článkem celé série. Potěšily nové postavy, ale i starý Jack Sparrow a jeho spanilá jízda s trezorem. Zklamalo jen, že se tu neobjevila žádná šermířská akce. PS. ta gilotina byla prostě parádní, hold pár skvělých momentek se ve filmu našlo. Čisté 4* ()

Móó 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Pokračování, od kterého jsem vůbec nic nečekala, se proměnilo v hezký filmový zážitek. Neaspiruje to sice na nejlepší film roku, nicméně jsem se bavila a dvě hodiny utekly jako voda. Navíc musím říct, že jsem se i dost nasmála. Snad jen ten Orlando s Keirou tam byli trochu podivně navíc, ale dobře se na ně kouká, tak jim to i člověk odpustí. :) ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Za mne nic moc. Stejně jako díl dva a čtyři, stál film za starou belu. Jakc už je ohraný, navíc Johny děsně přehrává, že byl na mol bych mu i věřila. Omladina nijak charismatická. Začátek měl našlápnuto dobře, ale pak už nic neočekávaného. pár dobrých scén se našlo. Za mne max. dvě a půl hvězdy. ()

drozdy1 

všechny recenze uživatele

Ničím nezajímavá sázka na jistotu, která už ovšem nemá co nabídnout a vaří se ve vlastní šťávě.Hodnocení:41%. ()

kamigava 

všechny recenze uživatele

Přeplácaná digitální kravina, kterou už nezachrání ani Depp s Bardemem. Jedná se asi o nejhorší díl série podle mě. Nedávno jsem viděl skvělou jedničku a poměr v použití praktických vs. digitálních efektů je hodně znát. Poslední třetina byla tak moc umělá, že moje oči trpěly pohledem na ten digitální bordel. Kdo je fanouškem Chrise Nolana, pochopí mou averzi vůči nadměrnému užívání CGI. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Zlaté časy s prvními dvěma díly jsou nenávratně pryč ale Salazarova pomsta se ukázala překvapivě snesitelná. Ze svěžího větru nového obsazení za to stojí akorát okatá K. Scodelario a nevědět, že bude další díl, bral bych Salazarovu pomstu jako lehce nadprůměrné uzavření jedné dlouhé série. ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

5/10. Velké sklamání. Piráti z Karibiku od prvního do čtvrtého dílu jsou skvělý ale pátý díl tuto sérii zkazil. Příběh je docela fajn, postavy jsou docela sympatické, hudba je výborná, akce tu je povedená, atmosféru tu skoro není, napětí zde skoro neexistuje, lokace jsou docela zajímavé a kamera filmu je docela ok. Jsem zvědav na šestý díl, teda pukud vyjde. ()

TostTom 

všechny recenze uživatele

Pro mě opět skvělý díl a mohu říct, že je mi hrozně líto, že pravděpodobně i poslední s Kapitánem Jackem Sparrowem. Opět a zas jízda hned od začátku až do konce a tentokrát opět přibily nové postavy, na které si nemohu stěžovat, protože jak Henry tak Carina jsou velmi sympatičtí a do filmu skvěle zapadli. No a Salazar, ten byl naprosto dokonalý, a nijak nezaostává za Barbossou z prvního dílu nebo za Davy Jonesem. SPOILER ! No a musím se přiznat, že u Barbossovi smrti mi i slza ukápla. Jinak opět si musím stát za tím, že film je dost podhodnocený, minimálně ty červená čísla by si zasloužil. 9.5/10 ()

Sydonai 

všechny recenze uživatele

Začnu tím pozitivním: Zklamání totožné zhlédnutí čtvrtého dílu se nekoná. Naopak film utíká svižně, Disney vsadil na jednoduchost. Chválím digitální žraloky i Salazarovu loďku, upřímně jsem v šoku, že mě po těch letech stále dokáže něco alespoň trochu vizuálně překvapit. Naopak co nemůžu nechat ležet ladem je samotný protagonista filmu Johnny Depp, už sem totiž nepatří. Vtipy má povětšinou otřepané a je vidět, že mu směšně vysoký honorář už ani neimponuje, protože ve většině scén se ani nesnaží hrát. Solidních 70%. PS: Určitě vydržte až do konce titulků.  ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Jsem spokojen. Vlastne velmi spokojen. Od dilu, ktery zatracovali snad uplne vsichni (zasluhu na tom ma priserny ctvrty dil) jsme dostali jeden z nejlepsich dilu. Johny Depp tu tentokrat hraje druhe housle a je to dobre, jeho postava uz vic nenabidne ale bavit bude stale a ja si s chuti dam opakovani a dalsi dil vyhlizim tentokrat s velkou nadeji. ()

Trešlson 

všechny recenze uživatele

Po čtvrtém dílu s podtitulem Na Vlnách podivna asi skoro nikdo nečekal žádné zázraky, ale čeká nás vcelku milé překvapení a letní film se vším všudy. Bohužel i s otravným Deppem hlavně v první polovině, kvůli kterému jsem se rozhodl ubrat čtvrtou hvězdičku, po které se Salazarova pomsta natahuje. S všeobecně nadšeným přijetím, ale nemám zásadní problém. Moje recenze tady: http://t2knews.webnode.cz/l/recenze-pirati-z-karibiku-salazarova-pomsta/ ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Áno, zábava bola, o tom niet pochýb.. ale Piráti už trochu pripomínajú telenovelu: predpokladám, že nabudúce Jack zistí, že je nevlastným bratom opice a konečne sa dočkáme toho pravého rozuzlenia.. vlastne nedočkáme, pretože Čierna perla ešte stále zarába slušné peniaze. ()

roxanne_GG 

všechny recenze uživatele

Povedený návrat ke kořenům! Vtipem i duchem to připomínalo kvalitu prvních dvou dílů, dokonce i hudba se držela tónů původního Badelta více než tomu bylo u Zimmera. Můžu říct, že film zcela předčil má očekávání. ()

Zajdo 

všechny recenze uživatele

Prvé dva filmy potiahol Jack Sparrow, od trojky Hector Barbossa, v tomto filme to bola remíza, pauza sérií pomohla a je to zábavný letný blockbuster, podľa môjho názoru by to bolo solídne ukončenie celej série, dejové linky všetkých postáv sa krásne ukončili. ()

Kulda24 

všechny recenze uživatele

Jack Sparrow se opět vrací v dalším dobrodružství, tentokrát s názvem Salazarova pomsta. Začátek je rozvážný a film nám stejně jako v jedničce naservíruje nejdříve Jacka a postupně nám do příběhu zařazuje i dvě nové postavy a to Carinu a Henryho. Zpočátku vypadají nezajímavě, ale s postupem času zrají jako víno a nakonec jsou docela cool. Po vleklých 40 minutách, co se nic nestalo, se posádka vydává na moře a tam se režiséři neskutečně vyřádili. Hrnou na vás skvělou akci, která dle rozpočtu krásně vypadá a přiznám se, že ke konci filmu jsem z toho byl vážně vyčerpaný. To mi naštěstí vůbec nevadilo, protože jsem si film velice užil. ()

Související novinky

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

23.10.2018

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) a producent Andrea Iervolino (Hudba ticha) nedávno oznámili spolupráci na několika nových projektech, přičemž tím prvním se stane snímek Waiting for… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

Reklama

Reklama