Reklama

Reklama

Mocný vládce Oz

  • USA Oz: The Great and Powerful (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Oscar "Oz" Diggs je charismatický, ale nepříliš úspěšný cirkusový kouzelník. Při vystoupeních předvádí své iluzionistické triky, ale i šarm prohnaného a nemilosrdného svůdníka. Díky rozhořčené reakci manžela jedné z oklamaných žen se ocitá na útěku v horkovzdušném balónu. Balón se ale ocitne ve víru rozběsněného tornáda a přenese Oscara do pohádkové země Oz. Díky přezdívce si ho obyvatelé kouzelné říše ztotožní s vyvoleným mužem, který má podle dávného proroctví jejich zemi zachránit před úklady zlé čarodějnice. Seznámí se s laskavou kouzelnicí Theodorou a dozvídá se, že zemi kdysi vládl její otec, kterého zahubila její proradná sestra Glinda. Se svou druhou sestrou Evanorou už dlouho čekají na čaroděje, který zbaví zemi zlé čarodějnice i náletů jejích příšer. Neochotnému hrdinovi se na nebezpečnou výpravu nechce, když ale zjistí, že by se mohl stát králem a vlastníkem bájného zlatého pokladu, společně se sluhou Finleym, létající opicí a osiřelou porcelánovou Panenkou se vydává na cestu. (TV Nova)

(více)

Recenze (704)

Epco 

všechny recenze uživatele

Neskutočne farebné, neskutočne nudné, neskutočne bez emócií. Rozmýšľam pre koho je tento film určený, dospelý to určite nie sú a myslím si že deti sa po chvíľke presýtia farbičkovím sveto a nudia sa tiež. Ostáva tak iba horká pachuť v ústach a otázka kam sa podel Raimi, asi ho už niet. ()

snupko13 

všechny recenze uživatele

Tak nejako si predstavujem detské rozprávkové filmy vysielané na televíznych staniciach Disney Ch., či Nickelodeon v blízkej budúcnosti. Atraktívne na pohľad, no ľahké a narýchlo upečené vo vnútri. Jedine čo sa podarilo na vyššej úrovni, je len sympatická hlavná úloha, ktorý si so svojimi výraznými úškrnmi, údivmi a úsmevmi naozaj kúzelne vystačil počas celého filmu. V pohode boli aj postavičky ako porcelánová panenka a opičiak v doručovateľskom trikote, keby sa im prepožičalo viac času. Taktiež musím priznať, že neviem či tou starobylou ČB vsuvkou zo začiatku, s dejom z krajiny Zem, alebo len pocitom si celý čas film udržoval akúsi atmosféru 30tich rokov, kedy sa predchodcovia tejto klasiky zjavili takisto s podobnými filmami ako je Alica...atď. No nič. Podľa záveru nám neostáva nič iné len si počkať ako dopadne ďalšie dobrodružstvo, žeby opäť slamák, lev a plechový panák? ()

Pickardino 

všechny recenze uživatele

Hravost. Radost z filmovani. Pocta vsem kejlklirum a pseudokouzelnikum, kteri konec koncu za pocatky kinematografie stoji.. Pocta prvnim filmarum. A zase radost. Pruhledna jednohubka? No a co? Tahle pohadka nepohadka me proste na jeden vecer okouzlila a jak panu Raimimu tak panu Francovi jsem zobal z ruky.. U me dobry. ()

Stoupa07 

všechny recenze uživatele

No, možná tři a půl hvězdy. Nějak mi to klasického čaroděje ze země Oz nepřipomínalo. Bylo to jen podobné a trochu dost přeslazené. ()

HMTD 

všechny recenze uživatele

tenhle film mi přivodil nemalé potíže, neboť jsem si na začátku kdy nebyl obraz v širokoúhlém formátu myslel, že za to mohu já, shodou náhod jsem omylem u předchozího filmu zmáčknul klávesu která mi na chvíli rozhodila obraz. Tak jsem u Vládce OZ začal na začátku v přehrávači štelovat a činil tak asi 7 min než jsem to vzdal, no a po spravení obrazu jsem šteloval opět protože jsem vše rozházel, tohle mi prosím filmoví tvůrci nedělejte. No ještě že jsem nebyl v kině asi by mne zmátlo proč mám 3D brýle když začátek 3D není. Teď k ději, no nechci spoilerovat ještě víc, snad jen fakt, že dle mého ta hodná čarodějnice dopadne zle a ještě se ten sukničkář na konci líbá s jinou, no řekl bych že konec měl být trochu jiný, trochu hodně. ()

2rady 

všechny recenze uživatele

Vizuálne celkom fajn, no filmu podráža príšerný casting. Snáď nikto tu nie je sympatický. Franco ako kretén prvej triedy v spočiatku aj celkom šlape, ale jeho prerod v úplného klaďasa je neuveritelný, skratkovitý a čo je najhoršie franco-klaďas je nesmierne zúfalo trápny. Bóže ako mi len chýba Raimi zo začiatkov. Kde sú napady? Osobitosť? Zapadol rovnako Burton. Dúfam, že už nikdy, nikdy, nikdy nedostane obrí rozpočet.Amen ()

valmet 

všechny recenze uživatele

James Franco mi v tom vůbec neseděl, přehrával a tak vůbec, čarodějky krom Glindy o ničem. V první půlce jsem to chtěl vypnout, druhá půlka to vytáhla ke třem hvězdám, protože mě dokonce začalo zajímat, jak si Franco povede a jak to celý skončí. Čarodejnice se sice vzdaly hned jak ho zahlídly a vůbec byly celý nějaký posraný strachy, ale co už. ()

Tomulka 

všechny recenze uživatele

Další nevyužitý potenciál dokonalého příběhu. James Franco zahrál tentokráte celkem dobře, ale jinak mi to přišlo jako špatnej vtip. Špatný scénář a režii bych taky moc bodů nedal. Ať si Raimi zůstane u hororů to mu jde dobře. ()

Lucka07 

všechny recenze uživatele

Kdybych byla malé dítě, zřejmě bych byla naprosto nadšená ze všech těch barev a přeslazenosti. Vzhledem k svému věku dávám **. Jednu za krásnou a povedenou porcelánovou panenku, druhou za roztomilý výkon Jamese Franca. ()

Primus tesla 

všechny recenze uživatele

Vážně jsem chtěl dát dvě. Opravdu. Mizerný casting, vizuál jak z Princezny nevěsty, trestuhodně slabé čarodějnice, provařená zápletka. Ale velké finále se zapojením moderních technologií v pohádkovém světě a porcelánová panenka jsou tím co rozhodlo o třech hvězdách. ()

zekon odpad!

všechny recenze uživatele

Slátanina bez hlavy a paty vytvořená naprosto očividně kvůli 3D. Celé je to jak reklama na něco ale hlavně aby to bylo 3D a barevné. 3D neholduji takže to působilo odpudivě a kupodivu to nijak zvlášť nezaujalo ani děcka. Odpad bych nedal, ale za ten nesmyslný debilní černobílý 4:3 začátek dávám odpad na druhou! Sam Raimi??? Nevěřím...... ()

desnik 

všechny recenze uživatele

Alenka v říši divů v zeleném...ale vlastně proč ne? Vizuálně velmi povedené, příjemná pohádka pro malé i velké.... ()

Stambik 

všechny recenze uživatele

Upřímě, byl jsem dosti skeptický již od začátku... Přiznejme si to, tornádo bylo mizerné, stejně jako všechna grafika země Oz. :( nakonec se z toho vyklubal docela "zajímavý příběh", který bych ale spíše doporučil mladšímu publiku- takže si dámy a pánové, pokud chcete, počkejte, až to budou dávat v sobotu večer na Nově a nezasírejte si PC takovými jednoduchými a ubohými filmy, které vám nic nedají... ;) 40% ZKRÁTKA: Samův poměrně velký FAIL! ()

Rhapsody91 

všechny recenze uživatele

Taká rodinná oddychovka na nedelnajšie poobedie. Nebolo to vobec špatné. Skoro som myslel, že to točil zase Burton. Taká slabšia Alenka v ríši divov. James Franco tam sadol uplne super. Film si pozriete a po skončení poviete" celkom v pohode". ()

Související novinky

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Sam Raimi a další tornádo

Sam Raimi a další tornádo

09.06.2016

Režisér trilogií se Spider-Manem a s Ashem se teď věnuje televizní tvorbě (především Ash vs Evil Dead) a dává si pauzu od velkého plátna. Jeho posledním filmem byl Mocný vládce Oz, v němž obří… (více)

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Reklama

Reklama