Reklama

Reklama

Zlé královně (Julia Roberts) se podařilo získat vládu nad královstvím. Uprchlá princezna (Lily Collins) se však svého výsostného práva jen tak snadno nevzdá a rozhodne se jednat. Za pomoci sedmi vynalézavých trpaslíků začíná plánovat odvetu. Sněhurka ožívá v novém dobrodružném příběhu plném lásky, ale i žárlivosti a zrady. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (689)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Príliš veľký hybrid na to, aby s tým mohlo byť spokojných viac typov ľudí. Príliš veľká umelecká preštylizovanosť (natoľko typická pre režisérovu tvorbu), bizarnosť, rozprávkové spievanie, preplácané farby a detinský humor kontra takmer hororové príšery. Chvíľami to síce bavilo, ale oveľa viac to otravovalo a nudilo. ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Zrcadlo, zrcadlo aneb jak zprasit pohadku. Snehurka s obocim jako Breznev, trpaslici na chudach a mdla kralovna (Julie, Julie, na tebe jsem spolehala nejvic a zklamala jsi na cele care). To nezachrani ani polonahy princ. Nejvetsi faux pas je ovsem zaverecny Bollywood, podejte mi prosim nekdo zvraceci pytlik! ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Po Válce Bohů jsem čekal další estetickou prázdnotu, ale překvapilo mě, s jakou grácii, ironií a nadhledem se Tarsem Singh vypořádal s převyprávěním (čili převrácením naruby) klasické disneyovské pohádky. Mirror, Mirror je formálně nesmírně propracované dílo, v němž se mísí sofistikované uchopení plné hravé sebeironie (hlavně závěr), převracení očekávání a parodických prvků s neskutečnou infantilitou a klišovitostí na hranici kýče, kde jsou naivní dialogy a teatrální herectví (konečně pořádná role pro Julii Roberts!) tím nejmenším problémem. Typický Singhův důraz na divadelnost a přeexponovanou mizanscénu (propracované kostýmy, práce s barvami apod.) navíc dodává filmu mnoho kontrastních prvků, díky nimž si mohou diváci zahrát nekonečnou hru s interpretacemi a nositeli významů. Po odpuzujících trailerech je Sněhurka navíc více akční, hravá a neobsahuje žádný nevkusný humor. Jen se mi trošku ztrácí, kdo přesně by měla být cílová skupina filmu. Mám dojem, že sváteční návštěvník kina bude odcházet mírně znechucen okraden o pár stovek v kapse. P.S. Netradiční sebeironický závěr následovaný bollywoodským muzikálovým vystoupením ultimátní! ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Sněhurku v její tradiční podobě zakonzervoval Disney už před válkou, proto všechny další pokusy o oživení téhle klasiky představují jen více či méně ambiciózní nadstavby. Vzhledem k tomu, že se z téhle látky stal takový zlatý grál, Disney nikdy nepovolil oficiální pokračování a konkurence vždycky musí přicházet s něčím navíc. Z takových nápadů můžeme zavzpomínat na roztomilé trpaslinky nebo naopak na příběh hrůzy, Mirror Mirror Tarsema Singha přichází v době Snow White and the Huntsman a chtě nechtě spolu musí oba filmy soupeřit. Je to trochu škoda, protože žánrově jde pokaždé o něco jiného. Tohle je herecké sólo Julie Roberts v nové komediální poloze, která se nepodbízí a je něčím nová. To, co se děje mimo scény s ní je sice odvaz, ale špatné to také není. Zajímavé triky, opulentní kostýmy, nevšední pojetí prince a dialogy, které by nikdo v pohádce nečekal, to je, oč tu běží. To závěrečné taneční číslo budu ignorovat, protože je hrozně anorganické (podobně jak v Milionáři z chatrče). ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Co říci o filmu, který má svá negativa, ale na druhou stranu je nápaditý, hravý a odvážný? Negativa: Jako by se tvůrci nedokázali rozhodnout, která z postav je "nosná". Nekomplexnost, zkratkovitost některých situací. Některé věci ne zcela vyšly. Pozitiva: "Převrácený" příběh s emancipovanou Sněhurkou. Skvostný bollywoodský závěr, který vypadá jako vytrhnutý z jiného filmu, na druhou stranu je tak praštěný, že charakter díla podtrhuje. Velmi odvážné. Skvostná zlá královna, sympatická Sněhurka, uletěný princ a trpaslíci. Dobře zahrané. ■ Dejte mu někdo košili, ať se můžu soustředit! ()

Galerie (114)

Zajímavosti (18)

  • Jako strop paláce byl ve filmu použit detail známé secesní stavby v Barceloně - prosklená část stropu koncertní síně Paláce katalánské hudby, jehož autor je arch. Lluís Domènech i Montaner. (M-arta)
  • Trpaslíkům byla jména změněna na Napoleon, Half Pint, Grub, Grimm, Wolf, Butcher a Chuckles, aby vzbuzovali větší respekt. (R´Hell)
  • Herci, jejichž obsazení do role prince Andrewa Alcotta tvůrci zvažovali, byli také Alex Pettyfer, James Holzier a James McAvoy. Roli nakonec získal Armie Hammer. (Aurum)

Související novinky

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Marco Polo – žhavé zboží?

Marco Polo – žhavé zboží?

31.05.2012

Vypadá to tak. V současnosti totiž existuje několik projektů, které chtějí mapovat život slavného benátského cestovatele z druhé poloviny třináctého století. Každý je úplně jiný – třeba seriál… (více)

Reklama

Reklama