Reklama

Reklama

Umění zapadnout

  • USA The Art of Getting By (více)
Trailer 1

VOD (1)

Freddie Highmore si zahrál George, osamělého puberťáka odevzdaného osudu, který se dostal až do posledního ročníku střední školy bez toho, aniž by hnul prstem. George se spřátelí se Sally (Emma Roberts) - krásná a komplikovaná dívka v něm vidí svou spřízněnou duši... (HBO Europe)

Recenze (196)

slovan1 

všechny recenze uživatele

Malý neškodný film, který člověka nepřekvapí, ale docela se mu bude líbit. Ústřední dvojice k sobě hezky pasuje a jejich vztah působí mile a jak se nakonec ukáže i docela ne tak jednoduše, jak se mohlo ze začátku zdát. Líbilo se mi, jak to měl George ve škole na háku a vše mu hezky procházelo až do chvíle, kdy se musel rozhodnout... ()

Dinosaurier 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč narážím v poslední době na filmy o mně. George = já na gymplu. Všechno přestává nabývat smyslu, malujete 24/7. Jste trestáni za věci, za které nemůžete. Nikdo vás nechápe a vy nevíte proč, protože vaše problémy jsou skutečné. No, ze zpětného pohledu moc skutečné nejsou, ale holt náctiletí mají vlastní svět. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Emma Roberts byla fajn, ale jinak začínají být tahle indie dramata vyprávěná z perspektivy "divného" teenagera nějak na jedno brdo. ()

SkyLukey 

všechny recenze uživatele

Duchem skvělý film se skvělým nápadem, ovšem se strašnou adaptací a scénářem. Chápu, že se některým slečnám může líbit blbeček, toho jsem ostatně svědkem dennodenně, ale nemůžu si pomoct, ale hlavní hrdina George je takový hlupák, o kterého by nechtěla zavadit snad ani ta nejošklivější a nejhlouupější holka na světě, natož někdo, koho představuje herečka jako je Emma Roberts. Takže Art of Getting By je uměle budovaný film na nesmyslech. Nicméně chápu, že přesně tento styl filmů milují teenageři, ale částečně i tyto filmy ve mě vzbuzují dojem, že už jsem na některé filmy prostě starý (:D). ()

Madluska 

všechny recenze uživatele

Škoda, mrzí mě to nízké hodnocení, jenže co naplat, když se po zkouknutí filmu musím dost snažit, abych si vybavila cokoliv pozitivního? A když mi z toho nakonec vyjdou jako vítězové jen dvě vedlejší postavy? (Sympatický ředitel Blair Underwood a nonkonformní učitel výtvarky Jarlath Conroy.) Jinak mě film spíš permanentně štval: "vnitřně komplikovaný" a ublížený Georg, snaha o jakousi "uměleckost" prostřednictvím obrazů a malířů (na závěrečné veledílo jsem byla náramně zvědavá! ;-)) nebo cukrkandlový konec... Prostě na Art of Getting By asi brzy zapomenu, ale litovat toho nebudu. P.S.: Ani jsem Alicii Silverstone nemohla poznat - co se jí stalo? ()

noctambule 

všechny recenze uživatele

Kříženec indie a teenage filmu, ve výsledku nemusí uspokojit ani jednu skupinu fanoušků, mě však tohle spojení nevadí. Freddie je jeden z mála, který nebyl ani jako děcko ve filmu otravný, ale stejně je dobře, že vyrostl ve schopného herce. Emma je super, jen kdyby nehrála takovou děvku, která samozřejmě nebyla komplikovaná, jen klasicky nerozhodná. ()

wooozie 

všechny recenze uživatele

Tak od The Perks of Being a Wallflower přichází další strašně pohodový film, po jehož konci máte hodně příjemný pocit. Začátek je takový, no, těch strašně moc cool filozofických otázek a postojů tam bylo přehršel, ale postupem času, hlavně když je na scéně Emma Roberts, které to jako vždy zatraceně sekne, je to opravdová filmová pohoda a celý film rychle ubíhá. Scénář je zajímavý a hodně lidí teen věku se s ním ztotožní, ale závěr... no, klasické klišé, ale tak do toho jsem taky šel, když jsem si na začátku pouštěl romantickou komedii. Není to sice film, na který si někdy za rok vzpomenu, ale na naladění pozitivní noty je to dílo více než dostačující. ()

Sasanka20 

všechny recenze uživatele

Celý děj se až zbytečně dlouho rozjíždí a když se rozjede, tak už je konec. Je to jako byste čekali celé dopoledne na lístky na zápas, poté se celí natěšení dostali na řadu a najednou zjistili, že člověk stojící před vámi koupil poslední. Asi takový pocit ve mě film vyvolal, byl jsem jednoduše dost zklamaný. Velkým pozitivem pro mě tedy zůstává alespoň fakt, že jsem mohl znovu vidět svou oblíbenou Emmu Roberts na filmovém plátně, kde jí to dle mého názoru vždy nesmírně sluší :))) ()

klertecka 

všechny recenze uživatele

Po pěti minutách jsem vypla s tím, že je to tragická nuda a klišovitý moudra vyřčený Freddiem Highmorem mi přišly k smíchu. Druhej den jsem tomu teda dala znova šanci a akorát jsem se fakt skvostně rozčílila. Nebylo tam snad postavy, která by se nechovala jako idiot. Scénář i "zápletky" úděsný a nejvíc na facku byla Emma Roberts. Sice se na ni hezky kouká, ale nechápu, proč z ní udělaly až tak přiblblou slepici, kdo má vůbec nervy na psaní tak děsné postavy? Abych to úplně nezavrhla, tak docela pěkná kamera a kresby. Pro romantiky pod 15 to stačí. ()

Kacitr 

všechny recenze uživatele

Střední škola, první lásky. Ano, známe. A ještě pokud jsou v hlavních rolích herci jako Freddie a Emma, kvalita filmu z poloviny zaručena ;) Jen myslím, že tento snímek nepatří mezi ty, které byste potřebovali vidět znovu ... ()

NickBrychova 

všechny recenze uživatele

Na Highmora se můžu koukat jen v továrně na čokoládu, tady to bylo utrpení, ikdyž hrál dobře. Emma Roberts výborná, celkově se to bude líbit spíš teenagerům, kteří si často prochází tím samým. ()

janeke 

všechny recenze uživatele

(obsahujem spoiler!) hlavný hrdina pravdepodobne v továrni na čokoládu tak kozmicky zmúdrel, že prestal rozumieť zmyslu maturity v konečnej existencii jedinca a napriek jeho očividnému multi-talentu sa nezúčastňuje na školskom dianí, stáva sa autsájdrom a tento postoj deklaruje aj módnym názorom vo forme podivínskeho kabáta, ktorý by určite nosil hamingway, keby nebol nosil hrubý rolák. tento autsájder/génius sa zamiluje do najkrajšieho dievčaťa široko ďaleko, ktorá až taká autsájderka nie je, ale je mimoriadne vnímavá, senzitívna a dokonca aj citlivá, keďže má svoje rodinné trable všakáno. na základe šialene predumaného zvratu dochádza k osvieteniu hlavného hrdinu, ktorý napriek svojej genialite prichádza na to, že jeho problémy sú úplný šit, a že sa má spamätať a pozerať z čoho žije. celý proces svojej metamorfózy završuje namaľovaním úchvatného postimpresionistického blábolu, ktorý vyjadruje centrálnu ideu jeho rozpoloženia. no a vlastne by šlo o obyčajné americké klišé o tom, aká je fasa byť iný ako ostatní, keby sa to klišé nesnažilo byť "ozvláštnené" tým, že z úst ústredných detských hrdinov vychádzali vety päťdesiatročných pseudointelektuálnych pesimistov. hviezdička navyše ide za učiteľa výtvarnej výchovy. pripomenul mi jedného profesora kresby, ktorý podobne veľkoryso a z lásky nadával študentom :) ()

Domec 

všechny recenze uživatele

Milej film, s chlapcem co vecne vypada ze chce brecet a utapi se v sebelitosti. Ve skole nic nedela a zije jako zbytek ztrapenych umelcu filosofickym heslem "u born alone, u die alone". Pak to "da dohromady" s Emmou, ktera mu nakonec otevre oci a mladik vsechno ve skole dodela aby mohl odmaturovat. Tenhle typ filmu mam rada, ale tohle je pouze slabej nadprumer. Zapnete→shlidnete→vypnete→zapomenete. ()

Anakinekcz 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem od toho očekával o krapek více. Happy Endu se milovníci naivních romantických filmů dočkali, takže je zde asi vše v pořádku, až na to že není. Emma mi přišla strojená a často taky nepřesvědčivá, což musím říct velice nerad, jelikož je mi jako herečka sympatická. Co se týče Freddiho tak zde již bylo o trochu lepší, ale ani to nebyla žádná sláva. Můj konečný verdikt sladší 3 hvězdy... ()

Lachvos 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, nadprůměrné, poutavé, neobyvklé, romantické...tolik od toho či tamtoho a přece tomu něco chybí, to co by tento snímek přehouplo z kategorie "jo, to jsem asi viděl" do té toužebné "vážně dobrý, na to určitě mrkni"... ()

LukyNike 

všechny recenze uživatele

Kousek chyběl k dokonalosti. Film, který prolétl mým životem, zanechal ve mně silné emoce, ale ty se téměř hned vytratily. Každopádně výborná filmařina, skvělé dialogy, prostředí, scénář.... ()

Papaboot 

všechny recenze uživatele

Neurotický teenager s uměleckým sklony a jeho komplikovaná přítelkyně, ne že by už tu nebylo x variací na tohle téma... Nicméně tady se povedlo to podat docela příjemně a bez přehnaně "alternativního" nátěru, kterého přece nikdy není dost. Takže ač jsou teď filmy asociálních, byť veskrze intelektuálních, deprimovaných inteligentů doslova přervané, indie filmy se na nás valí jak na běžícím páse a každý, kdo je aspoň trochu mimo mainstream je sleduje div ne po desítkách, se na Art vyplatí podívat. Tvůrci totiž nestřelili až tak mimo .... ()

kdosizrosy 

všechny recenze uživatele

Pokreslený učebnice, sešity a hlavou věčně někde jinde - tak jsem to měla na střední i já, ale pořád jsem se aspoň trochu snažila. Vidět to v době maturit, možná bych se na to dívala trochu jinak, dneska však už jako ostřílený vysokoškolák nemůžu dát víc než tři (a taky kvůli tomu moc hezkýmu konci). ()

Nolanofil

všechny recenze uživatele

Láska je zákerná, hnusná a bolestivá. ale vie otvoriť oči mladému špuntovy, ktorý nevie čo chce v živote robiť a či aj má zmysel niečo robiť. Priemerný romantický film, ktorý sa ale uberá iným (lepším) smerom, čo ho robí trošku výnimočným. ()

Neonka007 

všechny recenze uživatele

Tento film je pro mě výjimečným kouskem a vždy se k němu velmi ráda vracím. Proměna postoje k životu a ke vzdělání dospívajícího George mi vždy ukazuje, že, když člověk v životě chce, zvládne i nemožné. - 4* ()

Reklama

Reklama