Reklama

Reklama

Procitnutí

(seriál)
  • USA Awake
Drama / Mysteriózní / Krimi / Fantasy / Sci-Fi
USA, 2012, 9 h 19 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Kyle Killen

Hrají:

Jason Isaacs, Laura Allen, Steve Harris, Dylan Minnette, BD Wong, Michaela McManus, Wilmer Valderrama, Cherry Jones, Laura Innes, Daniela Bobadilla (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Po těžké automobilové nehodě, která vzala život jednomu členu z jeho rodiny, žije policejní detektiv Michael Britten (Jason Isaacs) střídavě ve dvou alternativních realitách. V jedné z nich zemřel jeho syn, ve druhé manželka.
V obou realitách řeší jiné případy, v každé z nich nachází jiné stopy. V momentě, kdy z toho má v hlavě parádní nepořádek, kdy se mu oba světy začnou slévat v jeden, zjišťuje, že některé stopy z jedné reality se mu hodí v realitě druhé. (joehot)

(více)

Recenze (124)

havLord 

všechny recenze uživatele

Nebýt tam těch paralelních realit, jednalo by se o obyčejnou detektivku. V pozadí se sice rýsuje jakási konspirace, ale koho by to po všech Prison Breacích a Heroesech zajímalo. Nehledě na to, že už ve čtvrtém díle rozdíly v realitách evidentně nemohou vyplývat z té jedné události, která je má spojovat. Také mě nebavila opět přemíra politické korektnosti - takže šéf je žena, kolega v jedné realitě mladý hispánec, v druhé černoch, v první realitě je psychiatr mladý asiat, v druhé postarší žena. Michael je tak jediná stálá bílá mužská 40+ postava! Plus fakt, že Michael Britten žije způsobem: 16 hodin tráví v jedné realitě, jakmile v ní usne, probouzí se na dalších 16 hodin do reality druhé. Takže je nonstop vzhůru, k tomu ještě ve dvou rozdílných světech A VŮBEC MU Z TOHO NEŠIBE. ()

Ogen 

všechny recenze uživatele

Dost slušný, myšlenka, že bych dokázal žít v obou realitách a vlastně řečeno bych nemusel spát a byl stále vzhůru. A myšlenka, že bych mohl být s blízkými které jsem ztratil by bylo úžasné. Herecky jsou postavy velice dobré a propracované, děj nekulhá a kamera s režií spolupracuje. Za mě čtyři, protože pět by bylo moc jelikož seriál nejspíš nebude mtí pokračování což je obrovská škoda :((( :) ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele

Po prvej epizode nechavam serial "na pokoji". Niezeby nebol prelinanie dvoch realit zaujimavy vedecky koncept, prave naopak. Co ma vsak iritovalo bolo spracovanie a psychologia fungovania postav. Zvlast reakcie serialovej "manzelky" vzhladom "vyrovnavanie" sa so smrtou syna mi prisli uplne neprirodzene. Tym padom bolo akekolvek dalsie sledovanie iritujuce. Co sa tyka policajneho pripadu a dvoch roznych partakov, vnimal som akurat priemernost. No nic...nie vzdy vsetko zaujme. Opat sa raz potvrdilo, cervene ciselko a nazor vacsiny nemusi vyhovovat "tebe". :) Za mna, strata casu, namet sa dal istotne spracovat zaujimavejsie a poctivejsie. ()

Lachvos 

všechny recenze uživatele

Nebudu předstírat že je to nejočekávanejší seriál roku (ptž není), ovšem je to rozhodně jeden z nejlepších pilotů co jsem kdy viděl (to je čistá pravda)! Hodnotím sice pouze po prvním dílu, ale nemohu vytknout ani popel. Herci, nápad (bravo!), výkony...jen tak dál, ptž já jsem nadšen ;) Jediný důvod proč nedávám za pět, je to že u jiných zpívat chvalozpěvy po pár minutách snímku taky nesnáším... ()

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

První a jediná řada: Zvláštně pojatý krimi seriál se sympatickou hlavní postavou, ač nemám příliš v lásce krimi seriály, k Awake se rád vracím, protože má poutavou hlavní zápletku, chytře se propojující případy a celkově je určený k troše přemýšlení a ne jen k obyčejné konzumaci obsahu. Konec série pak nabírá velký spád, kdy poslední tři díly jsou opravdu parádní. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (1)

  • Seriál je zmíněn v osmém dílu čtvrté řady seriálu Community (od r. 2009) ve scéně, kdy Troy (Donald Glover) řekne Abedovi (Danny Pudi): "I když riskuju, že zjistím, že žiju dva paralerní životy jako ten chlápek z Awake, nemáš na ten ples už rande?" (UM3L3C)

Reklama

Reklama