Reklama

Reklama

Půjčovna masa

(seriál)
  • USA Altered Carbon
Trailer 2
USA, (2018–2020), 15 h 36 min (Minutáž: 43–67 min)

Tvůrci:

Laeta Kalogridis

Předloha:

Richard Morgan (kniha)

Hrají:

Martha Higareda, Joel Kinnaman, James Purefoy, Stephanie Cleough, Ato Essandoh, Byron Mann, Andre Tricoteux, Matt Frewer, Renée Elise Goldsberry (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Po 250 letech strávených v hibernaci je oživený vězeň, který si může vydobýt svobodu jediným způsobem: musí zjistit, kdo je vrah. (Netflix)

Diskuze

Xspy

Xspy (hodnocení, recenze)

Spokojenost . Vybruslit z premisy nesmrtelných skoro bez ztráty kytičky je na dnešní poměry filmových scénáristů úspěch . O to větší , když se tahle desetidílná jednohubka zjeví zčista jasna jako v tomhle případě. Cyberpunk má kulisy , a to že někdo realizoval Altered Carbon v takové podobě jakou jsem mohl shlédnout je na jedno velké Děkuji .

Idaho

Idaho (hodnocení, recenze)

Rikky007

Stack je v páteři a slouží jako mozková záloha. V hlavě toho místa moc není a je zranitelná, pokud není člověk Homer Simpson.

Rikky007

Rikky007 (hodnocení, recenze)

proč vlastně mají čipy v krku a ne v hlavě? to by dávalo větší smysl

na příspěvěk reagoval Idaho

Sharky95

Sharky95 (hodnocení, recenze)

Spiker01

Jestli chceš zdroj, tak si přečti Zlomené anděly, což je druhý knižní díl. Ale jde o razantní změnu žánru na military sci-fi skombinované s tématem Vesmírné odyssey. A ano KOvacz má novou schránku, která je líp uzpůsobená do bojových podmínek cizí planety.

na příspěvěk reagoval Spiker01

Uživatel Sharky95 smazal svůj příspěvek.

UncleMorty

UncleMorty (hodnocení, recenze)

zsn

Druha serie je už potvrzena. Knihu jsem sice nečetl, ale hodně lidí říká, že i v knize došlo k obměně "sleeves", takže změna herců je na pořádku.

na příspěvěk reagoval Spiker01

zsn

zsn (hodnocení, recenze)

Knihu/y jsem necetla tak se ptam - jak to vypada - bude Dvojka? Protoze by mne zajimalo kdo se v ni objevi. Konec hraje pro obmenu hercu kdyz Kovacz vrati telo policajtce. Tim padem tam uz Joel Kinnaman nic nezahraje. Nebo maj v planu dvojku zacit tim ze ho policajtka zarazi s tim ze jej chce i s dusi Kovacse? :-O

na příspěvěk reagoval UncleMorty

yazik

yazik (hodnocení, recenze)

Super, nemám, co bych vytknul... Perfektní jednohubka stejně jako Punisher.

Izmo

Izmo (hodnocení, recenze)

Predkozka

Tak já mám prostě rád Kinnamana. A líbí se mi ten koncept, což se teda o tobě říct nedá. Zároveň mě zaujalo to vnitřní dilema Takeshiho, ale samozřejmě ne každýmu se to musí líbit a zajímat ho to.

na příspěvěk reagoval Predkozka

Izmo

Izmo (hodnocení, recenze)

glassmoon

Já osobně si teda myslím, že Kinnaman byl dost solidní, ta Higareda docela ušla a Purefoy si prostě odehrál to svoje.

na příspěvěk reagoval Predkozka

Uživatel Wurgh smazal svůj příspěvek.

Predkozka

Predkozka (hodnocení, recenze)

valentaj

a zde je problém a co neuronové vazby v mozku? Každej člověk je má naprosto unikátní, to prostě nejde přenést do "prázdného mozku" a tyhle neuronové vazby(tedy fyziologické rysy) ovliňují celkovou naši osobnost, zkušenost a vyhodnocování situace. Jinými slovy, když do jiného mozku přelišej "osobnost" mozek již nemá neuronové vazby jako předtím a naprosto se bude chovat jinak, řekl bych že se tomu bude i bránit, protože začne-li dotyčný vzpomínat na minulost, nebude ji pokládat za svou, protože by reagoval úplně jinak. Takže jediné co se podle mého může vůbec přenést je jen ta memorická část zkušenosti(která jistě do určité míry formuje osobnost), ale to je tak celé, nelze mluvit o přenosu celé osobnosti a zvolání alelujá já žiju, protože čistě teoreticky jedno takové "kvazi-vědomí" lze narvat do třiceti těl. Žádná nesmrtelnost jen sprosté kopie stínu někoho.

na příspěvěk reagoval Wurgh

valentaj

valentaj (hodnocení, recenze)

Predkozka

Osobnost se tedy mění ale jak, to je jak když se někdo narodí jako muž a tvrdí že se ve svém těle necítí dobře, neboť měl být ženou. Dle mého je v mozku vše, pc s uložištěm a jeho kopii se zkopiruje celý člověk, samozřejmě se změní když má jiné tělo alespoň pocitově.

na příspěvěk reagoval Predkozka

Predkozka

Predkozka (hodnocení, recenze)

Izmo

Tudíž jestliže, oni pociťují emoce na svou minulost, prožívají intenzivně flashbacky jako kdysi, přiklkáním ses pak k tomu, že to není přenos osobnosti, nebo vědomí, ale spíše jen memorické části zkušenosti, která do určité míry muže flasbaky na to jací jste byly obsahovat

Predkozka

Predkozka (hodnocení, recenze)

Izmo

a osobnost by se samozřejmě měnila, protože by "Vědomí" podléhalo fyziologickým vlastnostem nového těla, např. kdyby tě přehodili do těla ženský :D

na příspěvěk reagoval valentaj

Predkozka

Predkozka (hodnocení, recenze)

Izmo

nepřesouvá, a vědomí neobsahuje emoce, takže je blbost aby pak pokračovali ve svých životech a válkách

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Izmo

no je možnost, že ti tvoji osobnost, může pozměnit hacker, nebo tam může napasovat vir, který bude fungovat na bázi, že se staneš někým jiným. 

Uživatel Wurgh smazal svůj příspěvek.

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

30.07.2018

V čerstvě oznámené druhé řadě kyberpunkové sci-fi Altered Carbon od Netflixu se v hlavní roli vojáka Takeshiho Kovacse nově objeví herec Anthony Mackie (Captain America: Občanská válka, Detroit). Ten… (více)

Netflix a hvězda bojových umění

Netflix a hvězda bojových umění

01.07.2018

Netflix si objednal akční sci-fi seriál Wu Assassins s hvězdou bojové série Zátah Iko Uwaisem. Scénář k novince napíše John Wirth (Terminátor: Příběh Sáry Connorové, Falling Skies), o režii první… (více)

Barbar Conan míří do televize

Barbar Conan míří do televize

06.02.2018

Amazon dal před pár měsíci najevo, že si hodlá sehnat vlastní Hru o trůny. Krokem číslo jedna byl nákup televizních práv na Pána prstenů, z čehož se má ukuchtit prequel slavné filmové trilogie. Krok… (více)

Reklama

Reklama