Reklama

Reklama

Půjčovna masa

(seriál)
  • USA Altered Carbon
Trailer
USA, (2018–2020), 15 h 36 min (Minutáž: 43–67 min)

Tvůrci:

Laeta Kalogridis

Předloha:

Richard Morgan (kniha)

Hrají:

Martha Higareda, Joel Kinnaman, James Purefoy, Stephanie Cleough, Ato Essandoh, Byron Mann, Andre Tricoteux, Matt Frewer, Renée Elise Goldsberry (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Po 250 letech strávených v hibernaci je oživený vězeň, který si může vydobýt svobodu jediným způsobem: musí zjistit, kdo je vrah. (Netflix)

Recenze (244)

Larry12 

všechny recenze uživatele

První série je skvělá, druhá je odporná. Místo skvělého Kinnamana je ve hlavní roli naprosto necharismatický Anthony Mackie, který celou sérii odehrál s jedním výrazem a nejspíš se ani trochu nesnažil napodobit herecký styl Kinnamana, který v první sérii udal směr, jakým se postava Takeshiho Kovacse měla logicky ubírat i v sérii druhé. Výprava hrozná, scénář děsný, Rkovej rating už nejspíš taky v druhý sérii nebyl, už to vůbec ani nepůsobilo cyberpunkovým dojmem. Celý to tam vlastně táhne Chris Conner v roli Poea. Pusťte si první sérii a dělejte, že tam to skončilo. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cyberpunkový nášup se vším všudy. Ten švédský herec v první sérii je prostě pán. Snad bude třetí série pokračovat ve stopách té první a na ne vyloženě špatnou, ale přece jen slabou druhou sérii, dá zapomenout. 4* ()

Hemlock 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál naprosto žeru!!! Parádní vizuál budoucnosti, akcí nabitá zápletka, dostatek efektivní brutality, odlehčující scény plné zvířecí dupačky a všemu vévodí žhavá Martha Higareda - to její sexy pouzdro bych opakovaně navštěvoval, dokud by mi vystačily protektorátní kredity… ()

Barghest 

všechny recenze uživatele

Kombinace noirový detektivky a kyberpunku se asi nikdy nepřejí. Altered Carbon má výhodu v tom, že stojí na pevných základech knižní předlohy, kterou si sice prej upravuje k obrazu svýmu, ale i tak staví na dobrým příběhu, propracovaným světě a dobře vykreslených postavách v čele s tou ústřední. Takeshi je boží, i když je to vlastně docela zmrd a Joel Kinnaman s nasraným výrazem a růžovým batůžkem je v hlavní roli naprosto skvělej a je to právě hlavně on, kdo seriál táhne. Z ostatních mi zůstal v paměti hlavně Chris Conner jako sympaťák Poe a dekadentní zbohatlík Jamese Purefoye. Dějová linka člověka navíc nenechá v klidu, dokud se ten zamotanej uzel nerozplete, akční scény jsou hodně fajn a vizuál je vymazlený a oku lahodící a je vidět, že do toho Netflix nasypal velkej balík. Jednoduše pecka. Doufám, že podobných vynálezů, jako je čip přenášející vědomí, se lidstvo nikdy nedočká, protože mám pocit, že by to s náma přesně takhle dopadlo. P.S.: Budu se tvářit, jakože druhá série nikdy nevznikla. ()

Raskoslav 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to na mě až tak silně nezapůsobilo, především pilot byl slabší a jediné co mě první tři díly udrželo pozornost byla poměrná svěžest nápadu s tzv. "sleevy" a solidně dobrá kombinace hlavních protagonistů (Joel Kinaman a Martha Higareda se skvěle doplňují, stejně tak nápad s AI v rámci hotelu mi přišel neotřelý), nicméně postupně musím uznat, že každý další díl byl lepší než ten předcházející, se skvělou gradací, zápletkou, akcí, parádně sem si to užil. Ke konci se scénář nemaže nejen s hrubostí a odhalováním všech aktérů, ale především ani s jejich odepisováním a přesně nějaké takovéhle dospělejší sci-fi (byť stále s notnou dávkou nadsázky) jsem už dlouhodobě ba až potřeboval. Za mě rozhodně doporučuju dát tomu šanci alespoň do půlky, pak už to musí přikovat snad každého. ()

Jadro 

všechny recenze uživatele

Absolútny vrchol svojho žánru. Nepochopím komenty typu: "vykradnutie iných skvostov" - toto je ich zdokonalenie na ultimate level. Temnosť, výprava, obsadenie, ukrutnosť a naopak dychberúce zlomové okamžiky popretkávané súcitom z bezmocnosti.... Málo kde nájdete toľko životných právd a predpovedí... Herecké obsadenie sa dostane pod kožu každému pohlaviu, tu niet chýb. Konečne niečo , po čom človek ešte dlho rozmýšľa nad všeobecnou existenciou. ()

valentaj 

všechny recenze uživatele

S každým následujícím dílem se vady seriálu stávají nesnesitelnější. Teatrální nafouklé dialogy, špatné budování napětí, herecké obsazení, nelogičnost a fyzikální nesmysly to jsou hlavní chyby seriálu. Nevím jestli jsem v tom sám, ale už od prvního dílu jsem si přál, ať ta policistka umře, neboť její herecké výkony jsou strašné, kdyby tam byla jiná herečka, dal bych u některých dílů i o * více. Byla pro mě jak třískou v noze a největší vadou na kráse tohoto seriálu. Také zakončení série bylo nešťastné. Nakonec si odnáším si zklamání. ()

Luckyboy 

všechny recenze uživatele

Schématický děj s několika "twisty" obložený přežvýkanými nápady odjinud alá statistická analytika Netflixu. A i proto se na to dá koukat. Zemětřesení to ale nevyvolá. ()

Kytarka 

všechny recenze uživatele

Mno, až na ten jeden díl, díky kterému se divák vrací do minulosti a který ten fičák celkem pozastaví, jsem se bavila přímo královsky. Hlavní hrdina sice na první pohled totální nesympaťák, ale jeho chladnokrevné kecy mě ohromně bavily a stěžejní myšlenka na jakousi vylepšenou verzi reinkarnace taktéž. Během těch deseti hodin jsem si s přehledem zakusila všechny emoce, co si divák může jen usmyslet. Takže dobrý, pět hvězd můžu s klidným svědomím dát :) ()

Aywes 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl. Nejpřekvapivější na seriálu je, že dokázal odejít s úctou a v nejlepším. To se už dnes moc nenosí. Žádné zbytečné série nebo příběhová vata. Dostanete čistý příběh, který hraje na strunu noire / scifi fandům. To se už dnes moc nedělá, takže tohle je první důvod, proč by jste měli dát Altered Carbon šanci. Další důvod je práce s postavami. S šetrností a bez zbytečností je propracovává a dodává jim postupně osobnost. Ať už to je přízvuk ve vypjatých situacích nebo životní krédo. Postavy si zapamatujete a není jich zbytečně moc. Pak tu máme samozřejmě jedinečnou atmosféru, která je v dnešní době už pohřbená. Sázka na špinavý noire s nádechem cyberpunku se vyplatilo. Každý, kdo miloval třeba i původního Blade Runnera, tak bude nadšen. Vše je totiž zabalené do kompaktního balíčku, který bude sedět všem, kteří hledají trochu odvážnější seriál. Za mě teda fakt dobrý. Další díly ale nejsou třeba. Jen by to zkazilo jednu z výhod seriálu. ()

xzajox 

všechny recenze uživatele

Prvé, čo človeka zaujme, je námet. Na prvý pohľad možno tuctový sci-fi nápad, no keď sa zamyslím a zapozerám, otvorí sa mi nespočetne veľa možností a smerov, kadiaľ by sa dala tá idea rozvíjať. Verte, či nie, tvorcovia mysleli na väčšinu z nich a s radosťou Vám ich ešte teplé streknú do tváre, pričom nezabudnú na pravidelný bonus - vždy malé vajíčko s prekvapením. Toľko k námetu a scenáru. Postavy sú IMO vynikajúco prepracované. Vzťahy, orientácia a umiestnenie v takto vytvorenom prostredí, charakterové vlastnosti... a to všetko veľmi kvalitne stvárnené hercami, z ktorých som spoznal snáď len boháča Bancrofta a vtipálka Carnage :) Faktom je, že radšej mám čistejšie sci-fi, menej násilia a krvi, menej humusáckych nápadov, ktorých je tu fakt že neúrekom, no s radosťou sa zbavím predpojatosti a vychutnám si, čo (mimo týchto "chýb") mi seriál prestrie na stôl. V skratke - veľká spokojnosť - 82% - 5* ()

Veskoslav 

všechny recenze uživatele

1. série? Splnění sci-fi snu o kvalitním seriálů. 2. série? No ksakru, to byl kvalitativní sešup...nevím, proč ale výměna herců a děj nejspíš psal vlčák po lobotomii... ()

kreion 

všechny recenze uživatele

Altered Carbon nepotrebuje na zničenie civilizácie umelú inteligenciu, ktorá si uvedomí samú seba (Westworld, Ex Machina). Na zničenie ľudstva si tu ľudstvo vystačí aj samo. Dajte bohatým a mocným večný život vďaka technológii - a smrť prestane byť jediným garantom, že aj tí zlí ľudia raz odídu zo sveta. Za mňa perfektná noir detektívka s dobrým príbehom a postupným budovaním atmosféry. Má svoje muchy, ale určite nebude nudiť. 1. séria - 4.5/5 ()

FuRYaN_iS_BaCK 

všechny recenze uživatele

Ale jo, zase další krok v Netflix produkci. Vypadá to líp jak spousta filmů, takže mi to dává naději, že Witcher bude stát za to. Zajímavě vykreslený svět, dobré postavy (nejlepší byl Poe) a klasická zápletka o nedotknutelnosti bohatých. Flashbacky nedovádí pozornost od hlavní linky, jen chytře doplňují mezery a vysvětlují motivace a situaci. Slušná akce i kamera, scenář bez větších blbin i když jedno dvě klišé se objevily. Solidních 80 %. ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

30.07.2018

V čerstvě oznámené druhé řadě kyberpunkové sci-fi Altered Carbon od Netflixu se v hlavní roli vojáka Takeshiho Kovacse nově objeví herec Anthony Mackie (Captain America: Občanská válka, Detroit). Ten… (více)

Netflix a hvězda bojových umění

Netflix a hvězda bojových umění

01.07.2018

Netflix si objednal akční sci-fi seriál Wu Assassins s hvězdou bojové série Zátah Iko Uwaisem. Scénář k novince napíše John Wirth (Terminátor: Příběh Sáry Connorové, Falling Skies), o režii první… (více)

Barbar Conan míří do televize

Barbar Conan míří do televize

06.02.2018

Amazon dal před pár měsíci najevo, že si hodlá sehnat vlastní Hru o trůny. Krokem číslo jedna byl nákup televizních práv na Pána prstenů, z čehož se má ukuchtit prequel slavné filmové trilogie. Krok… (více)

Reklama

Reklama