Reklama

Reklama

Star Wars: Síla se probouzí

  • Česko Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (více)
Trailer 7
USA, 2015, 136 min

Režie:

J.J. Abrams

Kamera:

Dan Mindel

Hudba:

John Williams

Hrají:

Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels (více)
(další profese)

Lucasfilm a vizionářský režisér J.J. Abrams spojili síly, aby vás znovu přenesli do předaleké galaxie. Star Wars se vracejí na plátna kin filmem Star Wars: Síla se probouzí. (Falcon)

Diskuze

jerry12

jerry12 (hodnocení, recenze)

mecano

Pokud ne, tak jsem ale našel zdroj, který uvádí na chlup stejný text a jako zdroj uvádí právě tuto knihu. Takže buď ona kniha obšlehla informace z tvého zdroje, nebo naopak. V každém případě to nic nevypovídá o důvěryhodnosti informací.

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Fordzy

v galaxii, která má řádově několik kvadrilionů bytostí, mezi nimiž převažují lidé a většina bytostí hovoří stejným jazykem ... kolikrát myslíš, že se mezi nimi vyskytuje libovolné příjmení?

 (hodnocení, recenze)

Nejsilnější důkaz toho že bylo patrné od E4, že je Vader otcem Luka,je když mu dá Obiwan jeho meč..kdo todle nechápe je debil.

na příspěvěk reagoval Fordzy, Eodeon

Fordzy

Fordzy (hodnocení, recenze)

Eodeon

Nemusel je hledat ale stejně hrozilo, že když někdo nese jméno Skywalker, tak se o tom Vader dozví.

Nemůžeš dokázat, že Obi wan v roce 77 v E4 lhal.Nedá se prostě dokázat že to měl Lucas naplánované dopředu, jen se utvrzuješ ve své pravdě ale nedá se to dokázat a nemůžeš to obhajovat, že někdo tam nevidí narážky, které tam vidíš ty a ještě to srovnávat s Plaquisem.

na příspěvěk reagoval Eodeon

 (hodnocení, recenze)

HoneyBunny

Protože nikdo nemohl tušit co říká Obiwan..jen on to věděl co tím myslí a v kontextu s E5 to bylo dovysvětleno.

Fordzy

Fordzy (hodnocení, recenze)

Dobrá poznámka o tom , že Luke má příjmení Skywalker.Kdyby Lucas to měl naplánované a už u psaní E4 věděl, že Vader alias Anakin Skywalker je otcem Luka, tak je úplně nelogické aby Lukovo strýc s tetou mu nechávali přijmení Skywalker.Když podle toho příjmení hrozilo nebezpečí, že ho najde Vader.Klidně mu mohli dát svoje příjmení Lars jako Leia měla příijmení Organa a ne Skywalker a tudíž nehrozilo, že by jí Vader mohl najít.

na příspěvěk reagoval Eodeon, jerry12, jerry12

HoneyBunny

HoneyBunny (hodnocení, recenze)

mecano

No já měla za to, že Abrams se snaží navázat na trilogii původní, kdy opravdu bylo překvapivé, že Vader je Lukův otec, že Leia je jeho sestra atd. Proč Rey během své vize slyší hlas Kenobiho a ne Luka? Jaktože je Kylo schopný cítit přítomnost Hana Sola, ale nepozná  svojí sestřenici?

na příspěvěk reagoval mecano

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Fordzy

soudě z nedávné diskuze o scéně v opeře to některým uniklo i na několikeré zhlédnutí. a stejně tak někomu (skoro všem, jak to tak vidím) unikl i poněkud subtilnější náznak, že s Lukovým otcem to není tak, jak Obi-Wan říká. děda totiž lhal. od samého začátku. a jak to vím? toť otázka.

Fordzy

Fordzy (hodnocení, recenze)

HoneyBunny

Některé předvídatelné zvraty jsou ty které si fandové přejí a očekávají je.

V E7 jsou narážky které můžou ale i nemusí nic znamenat a klidně Rey může být dcerou Obi wana nebo někoho nedůležitého.Osobně jsem z E7 přesvědčen a přeju aby byla dcerou Luka a tak nějak by to odpovídalo tomu, že každá trilogie je o jednom Skywalkerovi.Je to na každém co si přeje a jaká představa se mu líbí víc.Každopádně každý si vysní něco jiného a v E8 se nebude dát vyhovět všem.

mecano

mecano (hodnocení, recenze)

Eodeon

Nikdo Lucase necitoval, ani ja ne. Vyjadril jsem se k tomu, ze se tu vypravi, ze Lucas mel od zacatku jasno s Vaderem. Poukazal jsem na duvody, proc v tomto smeru Lucas duveryhodny neni

mecano

mecano (hodnocení, recenze)

Fordzy

hehe, me nikdy nenapadlo, ze by Anakin mohl byt Plageiusovo vytvor. Vubec. Vzdycky jsem to bral tak, jak bylo receno. Ze Sila chtela opet rovnoahu, vyoperovanim sithske rakoviny. A Palpatinovo tlachani jsem bral jen jako tlachani, ktere ma pretahnout Anakina na temnou stranu...

mecano

mecano (hodnocení, recenze)

HoneyBunny

A nebylo do oci byjici celou druhou trilogii, ze Palpatine je Sidious? Pamatuju na diskuze koncem 90. let, kdy se spekulovalo, ze to prece nebude tak jednoduche, ze se to nejak zvrtne a bude to jinak - nebylo. Palpatine zustal Sidiousem....Kdyby Rey nebyla dcerou Luka, proc by se obtezovali s tolika narazkami?

na příspěvěk reagoval HoneyBunny

 (hodnocení, recenze)

Pochopitelně E4 se neobejde bez vákladu E5..

mecano

mecano (hodnocení, recenze)

Eodeon

Mne naopak prijde, ze E4 v tomto smyslu neni konzistetni z dalsimi dily. Kdyz Lucas vedel, ze Vader je Anakin Skywalker a ze by tedy mle byt pred nim Luke skryt, proc jednomu nebo druhemu nezmenil jmeno, aby se nejmenovali stejne? Protoze aby schovavali Luka Skywalkera pred Anakinem Skywalkerem, to moc smysl nedava, ze? Logictejsi vysvetleni je, ze si vsichni zucastneni (vcetne Bena) mysli, ze Anakin Skywalker je mrtvy. A do toho jeste Ben rekne, ze Vader zradil a zavrazdil Anakina. To vse ukazuje na jedine - ze jsou to dve ruzne osoby. A ja tam nevidim jedine voditko, ze Anakin je Vader a ze Vader je Lukovo otec. Chytam se stejne logiky, ktera mi napovida, ze spis se Marie zapomnela se sousedem a nerekla to Josefovi, nez aby ji oplodnil Duch Svaty. Prijde mi to vice pravdepodobne....

na příspěvěk reagoval Eodeon

Fordzy

Fordzy (hodnocení, recenze)

Eodeon

Já si myslím že pravděpodobnost je stejná, Obi wan Lukovi nelhal a strýc s tetou se ho snažili ochránit před nebezpečím.To i Obi wan říká, že nechtěly aby mu dal meč jeho otce protože by se z Obi wanem pouštěl na dobrodružné nebezpečné výpravy jako jeho otec.

Nedá se říct, že tam byly cílené narážky na to, že Vader je otec Luka.Lucas to nemusel mít naplánované.

A narážky na Darth Plagueise jsou tedy mnohem víc zřetelné a snad každého napadlo, že on může za narození Anakina.

na příspěvěk reagoval mecano, Eodeon

 (hodnocení, recenze)

Z Obiwanova řeči je to naprosto jasné.Řekl mu že Vader zabil Anakina.Tím myslel tu transformaci ducha i těla . . Už to prostě nebyl Anakin a zabil se on sám..takto jsem to pochopil i jako 7.letý kluk.

HoneyBunny

HoneyBunny (hodnocení, recenze)

Že se ještě vracím k té Rey - nebylo by strašně předvídatelné, kdyby byla Lukova? To je přece přesně to, co fanoušci čekají. Mně se docela líbí teorie, že je Obi-Wanova vnučka. Na první pohled to nedává tolik smysl, ale kdyby jeden z těch solo SW filmů byl o Obi-Wanovi (s McGregorem, hmm), kde by se to vysvětlilo. Víc tady v tom videu: https://www.youtube.com/watch?v=4mjFfdrTJrQ

na příspěvěk reagoval mecano, Fordzy

mecano

mecano (hodnocení, recenze)

Lucas byl za ta desetileti tolikrat nachytan tim, ze si primo protireci, ze, prestoze jsem jeho velky fanousek a vzdycky pro me bude otec zakladatel, tak se ani nezacervenam, kdyz reknu, ze sem tam proste a jednoduse lze. :-)

na příspěvěk reagoval Eodeon

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

já strašně nerad ukazuju prstem na věci, které osobně pokládám za evidentní. pokud to někteří nevidí, tak je lepší je v tom nechat. ve všech podobných diskuzích vycházím z přesvědčení "chytrému napověz" a před malou chvílí jsem napověděl velmi výmluvně. vysvětlovat věci polopatě, to po mně nikdo nechtějte.

na příspěvěk reagoval mecano

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Fordzy

já tvrdím, že už v E4 byla vodítka k tomu, že Vader je Lukův otec. není to stejně pravděpodobné, je to více pravděpodobné. protože určité náznaky přechylují misky vah mírně na tuto stranu. je to stejné jako při té diskuzi ohledně zmínky o Darthu Plagueisovi v Pomstě Sithů a jeho podílu na "neposkvrněném početí", což už se v některé z těchto diskuzí řešilo. někomu ta narážka unikla při každém zhlédnutí, někoho bila do očí už při prvním zhlédnutí. je to podle mě prostě o tom, že film je třeba sledovat bedlivěji.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, Fordzy

Fordzy

Fordzy (hodnocení, recenze)

Eodeon

V E4 je stejně pravděpodobné, že Vader zabil Lukova otce Anakina a zároven v kontextu s E5 je pravděpodobné že Vader je otec Luka.A Obi wan dost vážně tvrdil, že Vader zabil Lukova otce.Takže je na každém jestli bude věřit, že to měl už Lucas v té době promyšleno a nebo neměl.

I kdyby to potvrdil sám Lucas, tak nemůžem dokázat, že lže.

na příspěvěk reagoval Eodeon

 (hodnocení, recenze)

Darth_AK

co takhle udělat SW žebříček ČSFD uživatelů od nejmoudřejšího .Začal bych. 1.killduke..2.Eodeon

na příspěvěk reagoval Darth_AK

Související novinky

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

29.01.2023

Byl to poměrně zajímavý souboj - přitáhne více pozornosti diváků velký návrat Star Wars po deseti letech, nebo návrat Avataru po třinácti letech? Teď už známe odpověď. Pokračování sci-fi blockbusteru… (více)

John Williams oznámil svůj poslední film

John Williams oznámil svůj poslední film

24.06.2022

Legendární hudební skladatel John Williams (Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů, Mnichov, Zachraňte vojína Ryana) prozradil, že se pomalu ale jistě hodlá odebrat do skladatelského důchodu. Po více… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

18.05.2021

Režisér J. J. Abrams a jeho produkční společnost Bad Robot momentálně dohlížejí nad kupou připravovaných komiksových projektů studia Warner Bros. a DC. Logicky se tak čas od času vyrojí spekulace, že… (více)

Reklama

Reklama