Reklama

Reklama

Star Wars: Síla se probouzí

  • Česko Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (více)
Trailer 1
USA, 2015, 136 min

Režie:

J.J. Abrams

Kamera:

Dan Mindel

Hudba:

John Williams

Hrají:

Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels (více)
(další profese)

Lucasfilm a vizionářský režisér J.J. Abrams spojili síly, aby vás znovu přenesli do předaleké galaxie. Star Wars se vracejí na plátna kin filmem Star Wars: Síla se probouzí. (Falcon)

Recenze (2 421)

ANATHREIUS 

všechny recenze uživatele

Ok, fajn, dobře.... Star wars síla se probouzí je rozhodně dobrým pokračováním známé ságy, ale rozhodně jsem si z něho (bohužel) nesedl na zadek (možná se to rozjede v ostatních dílech), ale taky nemůžu říct, že by to byl vyloženě špatný díl. Avšak některé prvky to vyloženě kazí.... Bál jsem se Boyega a nakonec mě mile překvapil, Ridley super a už se těším, až to rozjede v dalších dílech se světelným mečem (doufám), ale za to Driver - pro mě asi nejhorší záporák v sérii star wars. "klaďasové" nebo "Ti hodní", na mě můžou působit nemotorně, hloupě, vtipně apod., ale ne prosím záporná postava zastupující sithy, to byl opravdu výsměch sithům, chápu že postava Kylo Rena, se má asi vyvíjet, ale prosím tedy ať už si nikdy nesundavá masku. ()

ewerli 

všechny recenze uživatele

Možno tam boli nejaké medzery v pribehu, alebo nie uplne idealny koniec a hlavne nie idealny zaporak...je fakt škaredy a hlupy :) ALE užila som si to, žrala som to, bolo tam všetko čo by v pokračovani Star Wars malo byť. Navrat starych postav bol úžasný a nové mi nevadili, skor naopak. No a MILUJEM CHEWIEHO <3 :) ()

HjK 

všechny recenze uživatele

Tak nějak mám problém. Nic nového - všechno, ale opravdu celá dějová linie ... To jsem už viděl v předchozích šesti dílech. Jako vážně neměli nic jiného, než vykrást prvních šest epizod a udělat z toho jeden film? V hlavních rolích herci-neherci. Na druhou stranu ... je to Star Wars! Atmosféra je skvělá, film je skvělý, celou dobu jsem se bavil a nenudil, bylo napětí, akce, humor! ()

Wartord 

všechny recenze uživatele

Zatímco G. Lucas udělal svou otřesnou režií ze SW ságy fenomenální podívanou, která ho právem dovedla k miliardám, Disney z toho udělala (ne)dokonalou podívanou, která je jistě dovete k mnohem více miliardám! Nechápu, k čemu LucasArts kupovali, když ve filmu nevyužijí plný potenciál Lucasova dědictví. V hlavních rolích se představí hekající černoch (tzv. negr Finn), který na poslední chvíli prozře a chce zachránit galaxii před jakousi partou nacistů, budujících na měsíci zabijáka hvězd. Nevím co bych k tomu dodal. Zajímalo by mě, kdy se to jako odehrává? Jakou roli tam mělo odcizení Millenium Falcona a zjevení Hana Olda na palubě? Kdo je Kylo Ren? Jak přišel k temné straně? Proč to ve všech ohledech vypadá jak čtvrtá epizoda s obrplanetou smrti? Proč se R2-D2 najednou probral? A co dělá ten bezdomovec Oldwalker na skále v oceánu? Mnoho a mnoho dalších otázek mi v hlavě koluje po druhém zhlédnutí, které by měly napadnou každého, kdo viděl díly "předchozí" a aspoň trochu sleduje souvislosti. Na každém (včetně infantilního Jar Jar Abramse) je vidět, jak jenom uchcávají z Forda. Kdyby se místo toho věnovali poctivé filmařině... ()

gael83 

všechny recenze uživatele

Disney utratil za akvizici s Lucas Film 4 mld USD, takže očekávání jsou logicky obrovská navíc ohlášená trilogie nás bude svou silou provázet další 3 roky, ale zpět k epizodě VII. To co bylo léta pouze jemně naznačováno je tady servírováno naprosto otevřeně a natvrdo "SW" jsou parafrází na nacismus už ty hlášky typu "vůdce" nebo motivační proslov s vojákům na pláni to už musí cvaknout každému. Opět je velkým mínusem scénář to byla ostatně vždy velká slabina, protože poslouchat 2 hodiny "shitů" o síle, síle síly, světlé a tmavé straně no nevim na mě trochu voser, ještě že tentokrát vsadili na mladou generaci protože John Boyega je skutečným osvěžením s jeho rádoby "macho" keců, ačkoliv film by vtipu snesl daleko víc. Faktické rozloučení s Hanem cením, Ford si své odehrál a je čas posunout story dál, epické setkání na útesu je pak třešničkou pro skalní fans. Technická stránka filmu si drží přirozenost, již žádné nepřirozené CGI, ale umně zapracované digitální triky do živých záběrů z čehož vychází SW velice dobře konečně je tu pocit reality a jistá pohádkovost ustupuje. Jestli byla nutná konverze do 3D trochu zpochybňuji protože to filmu nepomáhá a někdy to působí i trochu mimo a odvádí od děje. Suma sumárum je to pocta legendě, jakýkoliv posun čekejme v Epizodě VIII. Síla přichází. PS:Mimořádně nekvalitní dabing. ()

Dandirion 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem hodně, ale průser takových rozměrů mě překvapil. Trio scénáristů si sedlo ke stolu, vzalo scénář Nové naděje, přepsalo jména a místa, a měli hotovo. A jde se natáčet. Nečekal bych že filmová série může vykrást sama sebe ale J.J. Abrams to dokázal. Nepřišel s jedinou originální myšlenkou, vše akorát dokonale zrecykloval, oprášil, převlékl do nového a velice slušivého kabátku a poslal do kin. A aby to nebylo málo celý "příběh" který film obsahuje se povedlo zjednodušit na úroveň, kterou bez problémů pochopí sedmileté dítě. Skoro mám podezření že film má na dětské diváky zacíleno, kašlem na miliony SW fanoušků. Asi nemá cenu tady vypisovat všechny absurdity které film obsahuje, i když ty hlavní si neodpustím...Droid nesoucí zásadní informaci kterému pomůže osiřelá dívka z pouštní planety (kde já jsem tohle už viděl), další, v pořadí už třetí hvězda smrti, záporná postava která místo aby vzbuzovala strach sklízí spíš posměch, a dvojce hrdinů kteří původně netuší co to síla je, ji po pár hodinách umí dokonale ovládat. A mnoho a mnoho dalších. Jednu hvězdu si zaslouží jen opravdu skvělý audiovizuál, který ovšem v dnešní době není už nic přelomového. Pane Abramsi, zničil jste Star Trek, a teď i Star Wars...Děkujeme, odejděte. ()

LordMalak 

všechny recenze uživatele

Zatím za ***. Kylo Ren je jen usopleným stínem Darth Vadera a neskutečně mě vytáčel. BB 8 je ve filmu asi jen proto, aby děti a ženy v kině dělali dojaté "jéé" a "áách". V podstatě New hope pro nové tisíciletí, kde jasně dominuje postava Rey a nostaligie ze starých známých postav. Doufám, že v dalších epizodách se dozvíme víc o všech postavách i Kylo Renovi, pak by mohlo dávat smysl, že tady působí víc jako učeň než jako velká hrozba. ()

Eseter 

všechny recenze uživatele

Nové Star Wars jsou prostě Star Wars a to bylo to nejdůležitější, co měl J.J. splnit. Mají své mouchy samozřejmě (jako tolik zmiňované pře-odkazování až kopírování ep. IV až VI, příběhové díry a nelogičnosti). Upřímně je mi to jedno, protože toho pozitivního je mnohem více. Především nové postavy. Všichni čtyři mě zaujali téměř hned, nevěřila jsem přitom, že bych si mohla nové hrdiny tak rychle oblíbit (především Kylo Ren!). A ani jeden není takový, jak jsem očekávala (snad jedině Poe a jeho flirtování s Finnem bylo něco, co jsem si přála a vypadá to, že by se to opravdu mohlo uskutečnit, ale to si ještě budeme muset počkat). Podstatné ovšem je, že The Force Awakens je opravdu film 21. století a dává konečně prostor silné ženské hrdince (tzn. normální ženské postavě, která má hlavní roli, není jen ta, co poslouchá hlavního týpose, co má dělat, nebo co vymyslí za plán, není sexualizována a objektivizována, rozhoduje se sama za sebe, je nezávislá, může být neupravená a může být komická a především opravdická a může být ta nejlepší a nejsilnější a vyrovnat se či dokonce porazit muže) – a já to rozhodně neberu jako nějakou módní vlnu či politickou korektnost (wtf?) ale jako přirozený vývoj myšlení a uvědomění si, že jsou tu i jiní než mužští diváci. To, že to některé dokáže zneklidnit, jen dokazuje, v jaké společnosti žijeme. Doufám, že je to směr, kterým se teď budou Star Wars (a snad i filmový průmysl obecně) ubírat! Taky mě potěšilo, že se nenaplnil můj strach, že film bude moc zavánět Star Trekem (díky bohu za to). A supr bylo, že i když je nyní Expanded Universe vyřazen z canonu, přesto si z něj film alespoň trochu bere a doufám, že toho bude ještě více a vůbec by mi nevadila nějaká zmínka třebas o Maře Jade (pochybuju ovšem). Byla jsem dost naivní, když jsem si myslela, že spousta mých otázek ohledně starých i nových postav bude zodpovězena, spíše naopak. Nejvíce jsem ale byla zklamaná koncem, a to jak málo jsme se dozvěděli o Lukovi a že tam vůbec nepromluvil a navíc, že poslední scéna je jak z nějaké soap opery, kde se herci dlouze dívají do kamery (což byla sranda, ale ne moc cool a trochu-hodně to ubírá vážnosti té scény, ale bylo to k popukání). Na konci promítání jsem jen seděla a byla v šoku a proklínala Abramse za to, co to k sakru provedl. Všechny nás zničil. ()

Sevprince 

všechny recenze uživatele

Ano, vypadá to, že se točí to samé, co už tu jednou bylo. Ano, celý Skywalkerův klan je pošahaný, asi se křížili mezi sebou, jinak si to neumím vysvětlit, všechny bych je nahnal do Rodinných pout, to by byla podívaná. Přesto to byla paráda. Na 5 hvězd to ale u mě nedosahuje, světlá strana skvělá, staří i mladí, ale temná pro mě slabota, uvidíme, co se chystá dál :)) ()

jansamek 

všechny recenze uživatele

Prostě nemám slov. Ta atmosféra byla už od začátku naprosto úžasná! Ten návrat, v podobě úvodních titulků, přivítání Hana Sola a generálky "princezny". Prostě super. I když jsem se chvíli smál tomu domovu důchodců, který mě tam představují. Když jsem poprvé viděl trailer, říkal jsem si, že tam budou všichni na Star Wars vozíčku, ale to se nestalo. Pak jsem se smál hlavnímu záporákovi v podobě Jana Krause nebo co to bylo. Ale každopádně naprosto super. Doporučuji všem! ()

Rikku 

všechny recenze uživatele

Nejočekávanější film roku 2015 se pro mě stal největším WTF filmem roku... Jestli něco nedokážu tvůrcům jakéhokoli snímku odpustit, tak je to právě vykrádání a recyklace původního materiálu tak okatým způsobem, že i některé styly snímání scény jsou identické s originálním filmem... Proto tak nízké hodnocení. (Pokud mělo jít o poctu původnímu materiálu, tak to se dělá jinak... viz. Mad Max. x Terminator Genisys alespoň otevřeně přiznal remake/restart status) Jeden ze scénáristů Epizody V. a VI. vykradl nápady duchovního otce ságy napříč všemi epizodami, nejvíce IV. dílu. Těžko říct, zda byl tak zoufalý na absenci vlastních nápadů, a nebo zda měl přikázáno od vedení Disney "jdeme na jistotu, aby se nám ten miliardově drahý nákup společnosti Lucasfilm co nejrychleji vrátil" (mohutný všudypřítomný merchandising, který nemá obdoby, by tomu napovídal - za chvíli budeme mít s motivem SW snad i toaleťák)... George Lucas je pryč, a je jedno jestli milovaný nebo nenáviděný, byl skvělým vypravěčem (i ty jeho prkenné dialogy patřily ke koloritu ságy). Nebál se vymyslet příběh k jednotlivým epizodám tak, jak si přál on, experimentoval, a nevtíral se líbivě fanouškům - koneckonců realizoval svou vizi a svůj svět. Star Wars již nikdy nebudou stejné. V '77 byla IV. epizoda zjevením, které změnilo dějiny filmu. Svým způsobem zafungovala v '99 i I. epizoda úrovní CGI efektů a od II. epizody realizace filmů v digitální verzi. Zato VII. epizoda nepřináší žádný průlom. Potenciál udělat nový krok, nevyužit. J.J. se v tomto případě předvedl jako obyčejný rutinér. Příběhově těžce předvídatelné, místy i logiku postrádající. Herecky vcelku dobře zahrané, ale žadná z nových postav nemá potřebné charisma... Pro mě končí sága VI. epizodou. VII. je jen velmi velmi drahá a ne moc povedená fan-fikce, které chybí ten správný "feeling". ()

kubixix 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem opravdu nečekal. Star Wars pro mě vždy byli a budou srdcovkou, a nyní již mohu říci: naivně jsem se těšil i na pokračování. Jsem plný emocí a jsem znechucen. Hlavní dějová linie ještě jde. Tam se páni inženýři moc nespletli, ale co se jednotlivých částí týče, je to fakt hrůza. K filmu by se dali přiřadit hesla jako: "Rytířem jedi snadno a rychle zn. za 30 vteřin" nebo "když ti zničí hvězdu smrti, nevadí, postav si novou, větší, aby se z ní mohla stát opravdová hvězda", "Když co přidat do filmu nevíš, nepřemýšlej, na předchozí díly se podívej a z nich nějakou scénu vyber si." a samozřejmě "ať tě provází síla". Zdá se, že synek se moc nepovedl. Jako záporák dobrý, ale takový ufňukaný hovado s xichtem jak od Guccioho jsem dlouho nezažil. Výprava, kostýmy, efekty - geniální, to se musí nechat, ale smutný je, že se dnešní divák krmí právě těmito efekty, než kvalitním příběhem. Jo a už se mi dlouho nestalo, že bych měl větší zážitek z traileru před filmem než ze samotného filmu. ()

Habansz 

všechny recenze uživatele

Star Wars Epizoda VII ... tak kde začít. V první řadě jsem fakt zapřísáhlej fanda týhle ságy. Prostě jsem vyrostl na původní triologii a už jako malej jsem si říkal, proč nenatočej pokračovaní. No a po 33 letech tu je. Nebudu to do podrobna rozebírat, takže v kostce moje dojmy. Od úvodní znělky po záverečný titulky jsem byl v sedmém nebi (jo, prožívám filmy, na který jdu do kina a tenhle obzvlášť, no a :) ). Efekty jedna báseň. J.J. se po vzoru Lucase snažil použít co nejvíce praktických a co nejméně CGI a povedlo se. Planety, letouny, postavy všeobecně taky bez větších vítek. Husí kůže se dostavila v okamžiku, kdy se postupně začali objevovat původní představitelé a také ikonický Millenium Falcon, nebo R2D2. V ten moment to byly Star Wars, jak je známe z dětsví. Co naopak mohu a musím vytknout jsou 2 věci. Ta 1. je odhalení tváře hlavní záporáka. Dokud to byl jen tajemný hlas v masce, byl to plnohodnotnej nástupce Vadera. Bohužel po odhalení tváře (identitu zjistíte mnohem dříve) už jsem mu nemohl přijít na chuť. Ta 2. je jistá událost, kterou kdo viděl jistě moc dobře ví a ty ostatní bych o to (ne)rad připravil. V případě č.2 jsem měl chuť odejít z kina a sám sobě si namlouvat, že prostě žádný 7. díl není a že Star Wars skončilo 6. dílem v roce 1982. Naštěstí to nebylo potřeba. Sečteno podtrženo Abrams měl nelehkej úkol a na svych bedrech obrovský břímě a musel naplnit očekávání skalních fandu a popral se s tím docela důstojně. Konec ač nebyl úplně nejhorší moc nepotěšil, ale protože sága vždy měla a bude končit 9. dílem, věřím, že se s tím režisér popere. SW:E 7 byl zážitek a nejeden (v tomto přípádě hlavně dospělej) divák jistě zajásal. Já osobně jsem toho názoru, že pokud je člověk opravdový fanda a ne hnidopich hledající chyby a nesrovnalosti, tak je mu jasné, že SPOILER !!!!! smrt Hana má nějaké opodstatnění. Stejně jako měla smrt Kenobiho (v té době byly fanoušci stejně rozhoření jako my dnes) a ságu si tak jako tak vychutná se všemi jejími neduhy, ale hlavně přednostmi, díky kterým se nesmazatelně zapsala do historie ()

Motyuek 

všechny recenze uživatele

Sedmý díl fenoménu hvězdných válek není špatný. Překonává infantilní jedničku, ale hloubka trojky, kdy Anakin definitivně přejde na temnou stranu, tam není. Je to typický disneyovský blockbuster, tzn. příběh stavěný tak, aby se v kině pobavila celá rodinka. Například robotek pípá smutně i vesele, což milují děti. Je tam pár vtípků pro lidi s IQ 80, tzn. pro obyvatele USA i pár inteligentnějších fórků po Evropany. Ideálně smíchané ingredience, trochu citů, trochu nostalgie, trochu novot a hodně akce. Takže, co mě na filmíku potěšilo? Noví a neotřelí hlavní hrdinové. Ten uprchlý voják impéria moc nezaujal, ale ta budoucí rytířka Jedi je přirozená a krásná, casting má u mě panáka. Jason Isaac v kladné roli. Ten chlap si ji zasloužil jak sůl. A co mě naopak zklamalo? Nástupce Darth Vadera to absolutně nedal. Nemastný, neslaný a nudný. Pokud na jeho rodinné zápletce chtějí budovat další příběhy, pak šlápli hodně vedle. Třeba mladý Gleeson v roli generála byl daleko démoničtější SPOJLER! A když dokončil proslov před zničením republiky, chtělo se mi v kině vyskočit ze sedačky a hajlovat. KONEC SPOJLERU A prvoplánovitost děje. Sice všechno odsýpá, ale nikde není žádné překvapení, nebo žádný zvrat. Prostě absolutně nic mě nepřekvapilo a to, zejména u Star Wars, je škoda. P.S. I Luke Skywalker k ovládnutí Síly potřeboval učitele a to byl podle všeho talent jak hrom. SPOJLER! A tady holka z pouště jednou na chvíli zavře oči a najednou je z ní Jedi, že by se z ní i mistr Joda posral. KONEC SPOJLERU ()

lajkus 

všechny recenze uživatele

Zahráno na jistotu se scénaristickýma kličkama a okopírovanou zápletkou z epizody 4... Vadí mi to? Trochu... Užil jsem si film? Jo..... ()

Terminator666 

všechny recenze uživatele

Já teda nechápu, jak se tohle může někomu líbit. Jsou to vlastně uměle okopírované episody čtyři a šest, s tím, že se to zasadí do nějakého rádoby cool příběhu. Naprosto nepochopitelné pro mě je, jak netrénovaná, na sílu citlivá dívka může přemoci trénovaného a v síle silného sitha. Absolutně nechápu, jak se mohl nechat takhle rozsekat, když prokázal, že je velice silný. Dále bych si představoval, že alespoň Lukova sestra by mohla umět ovládat sílu, když je rytířů jedi tak málo. Velice mě zklamalo obsazení Kylo Rena, dle mého názoru se na tu roli ten herec prostě nehodil. Taky by mě zajímalo, kam se poděli všichni rytíři z nového řádu, a jestli má Luke děti jako v knihách. Nevím, kdo proboha vymýšlel dialogy C3PO, ale vůbec se mu ty jeho hlášky nepodobaly, navíc byl hodně trapný. To i tvůrci Star Wars: Clone Wars ho vystihli lépe. Tento film je zklamání roku, pokud se chcete bavit, zajděte do kina raději na něco jiného. ()

franti11 

všechny recenze uživatele

No, já nevím jak tenhle film okomentovat, těšil jsem se velmi, lístky jsem koupil měsíc dopředu. Bylo to takoví nemastný, neslaný, trošku vykradený, velmi předvídatelný, ale fantasticky natočený, poměrně dost humorných hlášek, dobrý souboje. Za mě ****. Těším se na další pokračování a Marka Hamilla, toho tam bylo ne málo, ten tam skoro vůbec nebyl. ()

hooofi 

všechny recenze uživatele

Hodně dlouhou dobu očekávané pokračování jedinečné sci-fi ságy má to, co za Lucase chybělo a nemá to, co za Lucase bylo. Jaká škoda, že neproběhla nějaká větší spolupráce mezi starými a novými tvůrci, ale co se dá dělat. Tak hezky po pořádku. Statický a místy zdlouhavý lucasovský obraz vystřídala živá, výborně střižená a velice upoutávající plejáda sekvencí z válečných střetů nepostrádající dynamičnost a detail. První polovina filmu je vyloženě vynikající a plná otázek. Tam kde stará vojna nedokázala vyždímat z kamery co se dá, nová parta dokázala na výbornou. Jenomže... po sundání masky hlavního záporáka, jde všechno s dějem tak nějak od desíti k pěti. Jo, syn Hana Sola, co se asi mohl jako smrad unudit k smrti, tak zkusil chlast a cigára, ne vlastně ne, temnou stranu jenom. Tento panáček, co by spíš potřeboval svým dlouhým světelným mečem penetrovat jiná těla než ta svých protivníků evidentně neví, kdo jeho děda doopravdy byl. To je další aspekt hvězdných válek, je to vlastně jedna taková famílie a občas si někdo vyhodí z kopýtka a usekne někomu ruku nebo ho prostě oddělá nebo nějak znetvoří... stává se i v lepších rodinách. Tohodle 'sitha' se slzama v očích bych ještě skousnul i jeho obřího holografického pána, který se spíš hodí do nějaké PC hry. Jenomže stormtroopera, který popadne světelnej meč a ohání se jak deset let trénovanej apprentice je opravdu moc. Ten kdo si někdy zkusil něco s mečem sám ví, že hlavní věc, kterou se člověk musí naučit je, aby neublížil hlavně sám sobě a to u světelného meče platí milionkrát víc. No a pak tu máme hlavní ku..u. Se pořád tváří, jak kdyby se musela dívat na partičku Wookieeů co si dávaj gang bang s její mámou. Co nakonec tahle vystreslá drsňačka nesebere? Světelnej meč a bojuje s hlavnim záporákem. Tak to už nemyslíte vážně !!!!? Síla není všechno milé publikum. Jediná záchrana všeho byl herecký výkon Harrisona Forda, který dnes už jako starší neztratil svoji osobitost a za mě zahrál úplně nejlíp ze všech a jeho 'nevinnost' a důvtip aspoň trochu zachránili dost tragický scénář, ale jak jsem zmínil, spíše tu druhou polovinu. Od pravých duelů s mečema jsme asi nemohli očekávat tolik, Jediové přeci nejsou, až na jednoho, co se z nějakýho důvodu nechce ukázat, nicméně, že by si ani trénovaný siťák neposkočil nebo nekopnul? Hm... já už jen mohu konstatovat, že ve mě zbyla jen nová naděje, pardon, poslední naděje, že toto byla příprava na další díly, kde už se teda dočkáme vytoužených a pravých soubojů kompetentních osob. Nemůžu dát pět hvězd, a to jsem si u Star Wars (starých dílů) nikdy nedovolil. Proměna co se týče techniky filmového průmyslu je jednoznačně k lepšímu, scénář jde bohužel opačným směrem. Projevuje se zde i snaha o džendrové a rasové vyrovnání a bohužel to do toho všeho spadlo trochu nešťastně. Nezbývá nic jiného než opět čekat. ()

Hadrian 

všechny recenze uživatele

Je to trochu pohádka no...navíc hlavní postava je kladný negr, což to je trochu na palici...a vůbec nechápu, jak se jim povedlo udělat, že Daisy Ridley, která je normálně nehorázná kočka takovu nevzhlednou a namyšlenou feministickou krávu. Jo a hlavní záporák byl nehorázně směšný, takový od beďarů poďobaný nervák :D ()

Související novinky

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

29.01.2023

Byl to poměrně zajímavý souboj - přitáhne více pozornosti diváků velký návrat Star Wars po deseti letech, nebo návrat Avataru po třinácti letech? Teď už známe odpověď. Pokračování sci-fi blockbusteru… (více)

John Williams oznámil svůj poslední film

John Williams oznámil svůj poslední film

24.06.2022

Legendární hudební skladatel John Williams (Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů, Mnichov, Zachraňte vojína Ryana) prozradil, že se pomalu ale jistě hodlá odebrat do skladatelského důchodu. Po více… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

18.05.2021

Režisér J. J. Abrams a jeho produkční společnost Bad Robot momentálně dohlížejí nad kupou připravovaných komiksových projektů studia Warner Bros. a DC. Logicky se tak čas od času vyrojí spekulace, že… (více)

Reklama

Reklama