Reklama

Reklama

Já a robot

(seriál)
  • USA Almost Human
Trailer 4
USA, (2013–2014), 9 h 20 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

J.H. Wyman

Hrají:

Karl Urban, Michael Ealy, Minka Kelly, Mackenzie Crook, Michael Irby, Lili Taylor, Anthony Konechny, Darren E. Scott, Garfield Wilson, Hiro Kanagawa (více)
(další profese)

Epizody(13)

V roce 2048 se kvůli vývoji technologií zvýšila kriminalita o 400 procent. V rámci nové strategie dostane každý policista přiděleného androida bojového typu. Detektiv Kennex se svého androida MX zbaví, a tak je mu přidělen zastaralý typ schopný cítit emoce. To je při řešení zločinů výhoda i překážka zároveň... (TV Prima)

Videa (81)

Trailer 4

Recenze (194)

Yardak 

všechny recenze uživatele

Sci-fi detektivka, která čerpá z mnoha zdrojů (přes Blade Runner, Minority Report, Já robot až po soudce Dredda), což neberu vůbec jako chybu! Vizuál blízké budoucnosti se mi zdá velmi vhodný. Seriál ale hlavně těží z výborného castingu (Urban, Ealy, Kelly, Taylor a Crook do svých rolí opravdu zapadají). Ústřední dvojice se k sobě dobře hodí a oba protagonisti se vhodně doplňují (nejen komediálními vsuvkami). K tomu navíc krásná Minka Kelly:). Možná i hit této seriálové sezóny! Karl Urban si umí vybrat seriál!:o) ...Píše se rok 2048... ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Ale áno. No dobre, je pravda, že napriek zaujímavej téme, dobrému príbehu a obsadeniu je to slabšie, ako som čakal. Medzi Urbanom a Ealym nie je prakticky nijaká chémia. Akcia je dobrá a dynamicky natočená, ale paradoxne trochu suchá. Prípad nemá nijaké wow momenty, príliš neprekvapuje, nevyráža dych a je skôr na pol ceste medzi C.S.I. Miami a Lovcom zločincov. Takže zatiaľ... 70% za pilot. Uvidíme, čo ďalej, druhý diel je o poznanie lepší, nechcem predbiehať, ale budem ho sledovať pravidelne. UPDATE: Po 6. diely definitívne končím, je to iba stále väčšia nuda. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvěle udělaná sci-fi detektivka! Trochu mi to připomíná Já robot. Děj se odehrává v roce 2048. Karl Urban se jako policista John Kennex vrací po několika letech nemocenské zpět do služby. Po nevydařeném zátahu přišel o nohu a dostal robotickou. Nedokáže se s ní ale moc sžít. V práci povinně dostává jako kolegu androida Doriana. Ten mu je přidělen jako jeden z těch starších modelů. Přesto ty novější v mnoha věcech převyšuje. Časem si na sebe zvyknou a stane se z nich tým. Společně řeší nové případy a dostávají se do zvláštních situací. Je to dost zajímavě udělané, takže nedochází ke klasickým klišé. I když určitá inspirace v jiných filmech tam je. Každopádně je to dost povedené. Seriál bohužel skončil... "Nekontroluj moje varlata." :D ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Poněkud jednodušší (jakože tupá) béčková vykrádačka (zdaleka nejen) Blade Runnera a Já, robot, ale i ostatních dickovin a asimovin či Ghost in the Shell, Deus Ex a... A xy dalších. Nejde o záměrnou podobnost, trousení aluzí či odkazování se na žánrové klasiky, je to jen a pouze prachsprostá vykrádačka bez jediného vlastního vkladu či náznaku invence. Nutno však podotknout, že vůbec ne špatná vykrádačka, jakkoli k uzoufání neoriginální. Problém je, že vynikající pilot láká na jiný typ seriálu než jaký následuje. A to co následuje není vážná sci-fi s jednotnou dějovou linkou, ale tuctová epizodická policejní buddy komedie jakých je na každé stanici bezpočet. Tahle akorát v atraktivnějším hávu. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Tak takle dobrej nátěr jsem od tohodle seriálu nečekal. Bombička. Těším se na další díly... Po pátém dílu hodnotím. Seriál je dobře obsazený, a i když je to takový mix kultovek, nápad celkový je originální a dobře zpracovaný. Bombička. P.S: Více akce by neškodilo, stereotip u tohodle druhu nejen seriálů, ale i filmů, přichází brzy. Seriál má tu výhodu, že se se svými hodinovými díly neomrzí tak brzy, jako dvě hodiny dlouhý film. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (3)

  • V 15. minutě, když si jde John (Karl Urban) objednat nového androida, slyšíme v pozadí skladbu „Personal Jesus“ od britské hudební kapely Depeche Mode, která vyšla v roce 1989 jako první singl ze sedmého studiového alba „Violator“. (Trajektt)
  • Zbraň, kterou používá Kennex (Karl Urban), je pistole Taurus PT92AF pouze ''ověšená'' ve futuristické skořápce, pistole ostatních mužů zákona jsou Zoraki 925a pistole žen zákona jsou Beretta 8000 Cougar. Taurus PT92AF jsme mimochodem mohli spatřit ve filmu Timecop (1994), v němž ji jako služební zbraň používal Max Walker (Jean-Claude Van Damme). (HectorHagman)

Reklama

Reklama