Reklama

Reklama

Bývalý člen elitních jednotek Bryan Mills (Liam Neeson) se proti své vůli ocitá znovu v akci. Bryanův sen, užívat si poklidného života, se nenávratně rozplývá. Jeho manželka Lenore je nalezena brutálně zavražděna. Z její smrti je podezřelý právě Bryan. Podaří se mu uniknout zatčení a stává se lovnou zvěří všech policejních jednotek v USA. Po jeho stopě se neúnavně vydává detektiv Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svou vytrvalostí donutí Bryana opět použít jeho "zvláštní soubor dovedností." V nemilosrdném souboji musí Bryan dokázat svou nevinu a vypátrat skutečného vraha. V ohrožení se ocitá to jediné, co mu v životě zbylo – dcera Kim. (Bioscop)

(více)

Recenze (613)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zhruba stejná ptákovina jako druhý díl. Šarm oldschool kriminálek/akčňáků ala první díl je nenávratně pryč, stejně tak kvalitní fyzická akce. Megatrotl se snaží napodobit v některých scénách a záběrech (masivní destrukce, over the top letadlo vs Porsche) Michaela Baye, ale nedaří se mu to ani z poloviny. A to ještě nutno podotknout, že v první půl hodině je to tak zmatečné a špatně sestříhané, že z toho chytne každý druhý milovník akčních scén bolehlav. Druhá polovina je výživnější, přesto však bolestivě podprůměrné. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson začal mluvit s pandou, to nevěstí nic dobrého. Začíná to v pohodě, všichni víme, co se stane. Je obviněný z vraždy, kterou nespáchal, nějaká vata okolo a jedeme. Poloha drsňáka s chladnou hlavou navíc Neesonovi dál neskutečně sedí. Jenže vztahové dialogy tahají za uši, leccos přestává velmi brzy dávat smysl, akce je sestříhaná do nemožných sledů, vadí i agresivní zoom a vlastně i to, že Mirek Dušín při své obhajobě zabije několik nic netušících lidí (třeba scéna z dálnice, kterou si kvůli neurologické poruše režiséra divák vůbec nevychutná). A Forest Whitaker se podivně usmívá do telefonu a pak jen vychytrale procedí, že mu to všechno bylo vlastně jasné od začátku. Taková Colombiana nebyla vůbec špatná akční pohádka, jak by se mohlo z kritických hlasů zdát. Olivier Megaton hodně opisoval, ale tempo a řemeslo měl zvládnuté velmi solidně. Pak přišel s druhými 96 hodinami a naštval už hodně diváků, třetím dostaveníčkem s bývalým členem elitních jednotek si u leckoho zavřel definitivně dveře. Luc Besson vykutal nekompromisní a žánrově čistý akční biják, který zase dokázal solidně shodit do propasti. Pro něho typické. Jdu si pustit nestárnoucího Uprchlíka. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Zatímco druhý díl byl neškodný a pořád vcelku zábavný akční film, trojka už ždímá i to, co je dávno suché. Na Tak3n je krásně poznat, jak je Megaton špatný režisér a tak se to snaží vynahradit naprosto zběsilým střihem, který je místy až rušící. Nepamatuju si, že bych si něco takové řekl u předchozích dvou filmů, ale tady mi opravdu místy přišlo, že snad každá sekunda má střih, což je opravdu otravné. Jinak k příběhu, není to nic, co by divák, který už něco nakoukáno má, nedokázal odhadnout dopředu. Hlavně díky Liamovi, Forestovi a Maggie dám ještě tu třetí hvězdičku, ale jinak musím chtě nechtě konstatovat, že tohle je typický příklad filmu, který když v životě neuvidíte, tak se opravdu nic nestane. 50 %. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Absolútne nič neprinášajúce, biedne, úplne priehľadné tretie pokračovanie, kde sa Liam Neeson ako Patrick Swayze v roli Ducha 2, kedykoľvek, kdekoľvek objaví a zároveň zmizne ako prd v gatiach, pričom ukazuje svetu, že aj v 70 rokoch môže dôchodca polámať nohy, ruky, krk, skupinke zabijakov z východu. Hlavnú úlohu hrá opäť tetovačka z "Brava", pričom prezradí viac ako by bolo treba. Unavený po 20 minútach - vypínam. Súdna sieň je oproti tomuto thriller na úrovni šachovej partie Kasparova. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi, velmi a do třetice velmi špatný akční film, kterému chybí to nejdůležitější - akce. Tedy, ona v něm vlastně je, jenže režisér je břídil, neuměl ji natočit a zjevně si - stejně jako v roce 2012 - myslel, že nedostatek nápadů zakryje jakousi falešnou dravostí a zběsilostí, kterou obstará naprosto šílený střih a nepřehlednost. Jenomže tentokrát to dopadlo ještě hůře. Tentokrát je už i příběh prachsprostá pitomost, jde o obyčejnou béčkovou variaci na Uprchlíka, která si herce formátu Liama Neesona opravdu nezasloužila, a nad jednáním hlavního hrdiny dost často nezbývá než kroutit hlavou. Fuj. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jestli po tomhle humusu dostane Olivier Megaton a evidentně retardovaný střihač na starosti další akční snímek, tak filmový bůh asi vážně neexistuje. Takhle pohřbít kdysi zajímavou sérii a charisma Liama Neeson totiž opravdu dokáže jen Megaton....a Luc Besson. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Důchod? Ani náhodou! Liam Neeson má zase napilno. A až mu dojdou rodinní příslušníci, tak je tady ještě zbytek světa. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Fakt se bavím nad partičkou erudovaných kritiků tady (nazdar šotku) kteří asi podle toho co píšou viděli poprvé v životě něco, jako je klasický blbý akční film. No a proč se na to někdo sere když se mu nelíbila dvojka a ví kdo je režisér už fakt nechápu. Takže takhle nebudu tu skákat tři metry vysoko a řvát, že je to megapecka 4* bych tomu asi nedal, ale 3* úplně z přehledem. Nemůžu si pomoct, ale přišlo mi to úplně jak kopie dvojky. v podstatě to samý v bledě modrým, akorát z lehce obměněným scénářem z takovou rádoby pointou kterou jsem pravda vytušil někdy v půlce, ale koho to sere. Akce je pravda zběsilá typickej Megavocas, ale zase platí, že koho nerozhodila dvojka, toho nerozhodí ani tohle. No a, protože už mám něco nakoukáno, tak mě nerozhodí ani taková píčovinka jako je souboj z Rusákem ve spodkách. No a samozřejmě, že úplnej detail je potom fakt, že pokud vám například takovej Čak Norek přišel ve svých filmech totálně nesmrtelnej, tak je to hovno proti tomu co přežije Lejem Nýsn. Ten působí přeci jenom aspoň o něco míň znuděně a vyčpěle než ve dvojce a aspoň trochu se snaží (dali mu za tu roli o 5 mega víc, tak proč by ne) Má tady pár solidních soubojů a v některých to nedostane úplně zadarmo. Pravda je, že tý akce tady zase až tolik není. Spíš to připomíná hlavně v první půlce krimi thriller kde občas probleskne nějaká ta přestřelka nebo letící auto. Plus jedna velmi příjemná kravinka na konci a sice souboj Neeson v autě vs startující letadlo. Takže abych to shrnul na jedničku se to nechytá, ale nepřišlo mi to nijak horší než dvojka. Spíš úplně stejná úroveň, takže i moje hodnocení bude totožný a tudíž 60% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Celý film je složený ze dvouvteřinových záběrů, veškeré akční scény z půlvteřinových. Má nám snad tato vlastnost dalšího celovečeráku z rukou talentovaného režiséra (dle presskitu) evokovat uspěchanou atmosféru Millsova honu za spravedlností? Možná - mně ale bylo zase většinou špatně. Megaton je vážně trapák a já se hrozně stydim za to, že mi těch 108 minut vlastně docela uteklo a zas tak úplně neurazilo. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vím dobře co jsem minule slíbil, ale opravdu jsem to potřeboval vidět. Megasráč Megaton to udělal zase. Z akčních scén bolí oči a divák se musí opravdu pekelně soustředit aby vůbec něco viděl. Posilou do sestavy Forest zajisté je. Policista, který netuší, on prostě ví co náš z řetězu puštěný Bryan provede. Dobrou zprávou je že oddělali Famke, takže snad 4. díl už nebude. Unesení byli v této sérii všichni, někteří i vícekrát. Trošku mě mrzí že Liam dokáže ve spoustě filmů vděchnout život neskutečně zajímavé postavě (viz například Mezi náhrobními kameny), aby se o pár měsící později ztrapňoval v takovéhle konině. 20% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Megaton je zbrklý magor zaměřený jen na akci.. Neeson se touto rolí dost znemožnil.. škoda. Tak nadějný první díly uvedl další dva paskvily, trilogie uzavřená zvlášť špatně.! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson si zahral svoj štandard a je späť v akčnej úlohe. Je to len dobre a hoci pôsobí niekedy už unavene, z Bryna Millsa a jeho vlastností ťaží veľa. Naštvaný výraz je stále predajný element série a v spojení s dobrými akčnými scénami si ho dokážete užiť. Hoci akčné scény striedajú dvojicu naháňačiek, pästných súbojov či povinné prestrelky - obávam sa, že mnohí diváci budú zase vyplakávať na použitý štýl šialenej kamery i sekundového strihu, ktorý im sčasti znemožní sledovať čo sa deje. Ruku na srdce, každú naháňačku Neeson musí prežiť a zbesilé skákanie záberov umocní ešte nový element a to jest priblíženie kamery na maximum. Áno, je to neprehľadné, no súčasne iné a osobne som s tým štýlom problém nemal. Striedanie dejových a akčných scén funguje, ale po hodine sa predsa ukáže Los Angeles fádnejšie ako exotický Istanbul či Paríž v jednotke. V tomto smere dôjde tretiemu Takenu dych rýchlejšie a navyše je najdlhším dielom v sérii (109 minút). Napriek tomu si myslím, že je na kvalitatívne vyššej úrovni ako dvojka. Zápletka je lepšie budovaná, akcia má grády, vyústenie je akceptovateľné. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

Vyvraždí desítky (i nevinných), policajty zneškodňuje, ....ale v pohodě, na konci ho pustí a ještě mu poděkuji za dobrou práci. Do toho má stovky životů a akce jsou sestrihane tak, že není skoro nic vidět,....no nevim, ale dobrej film si představuji jinak ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Asi mi to aj prišlo lepšie ako predošlá Odplata. Príbeh sa presunul trošku inde a aj strih v akcii sa zlepšil. Oproti prvému dielu je to síce fakt bieda a tragédia, ale Neesonovi drsňáci na staré kolená idú a aj keď to vyzerá, že áčkoví herci zablúdili v bečkových vodách, je to celkom fajn a pozerateľná akčná sranda. Len toho Megatrona na poste režiséra by už mohol nahradiť nejaký Optimus. 60% - 3* ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Pokud si dobře vzpomínám, říkal jsem u pokladny "jednou 96 hodin," ne "jednou na řetízkáč." Ani disko koule nedělá tolik odrazů, kolik jich dokáže za vteřinu vymyslet Megaton. Já bych vám rád řekl, jaké to bylo, ale nemůžu, protože když už se kamera výjimečně na pět vteřin zastavila, musel jsem rozkapat oči a najít prášek na bolest hlavy. A to než jsem vyřídil, už jsme byli zas na kolotočích... Debile jeden! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak snad už tohle natahování definitivně skončilo. Doufejme, že toto byl závěr řekněme trilogie o Bryanu Millsovi. Ten miluje nade vše svojí rodinu, ale halt nemá to štěstí aby si prožíval takovej ten spokojenej americkej život.. Rozvod s manželkou, starání o dceru atd... Čekal jsem po anabázi v Turecku, že trojka bude opět kdesi v Albánském Kosovsku kde přísahali pozůstalí krevní mstu.. Leč chyba lávky. Na Bryanův poklidný život tentokráte políčil jiný gangster. Musím přiznat, že první půlka se mi celkem líbila. Nešlo tam totiž tak moc o lámání vazů, na které je Bryan přeborník. V druhé půlce ale prokázal, že to byl omyl. Opět tu máme nesmrtelnou mlátičku, která skočí s autem do výtahové šachty či zavčasu vyleze z auta padajícího z útesu... Sám 007 by se musel stydět kdyby to viděl. Už jsem jen čekal, kdy Bryan vytáhne lejzrové pero, nebo žvejkačku s navíjecím lanem... Nebudu spoilerovat, ale celé to nakonec dobře dopadne, nebojte a závěrečná scénka kterak taťka Bryan (vlastně skoro děda) radí těm svejm mladejm ohledně potomka byla fakt dojemná. naštěstí na sraz nepřijel s dopředu koupeným kočárkem, to prej nosí smůlu... Dávám tedy za dvě bagely či co to bylo v tom pytlíku ještě tak horké. * * ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

První díl je naprostá špička, druhej díl je pořád hodně napínavej, hodně zábavnej průměr a třetí díl už připomíná jen protaženou epizodu nějakého akčního tv seriálu. Tady nejde ani tak o recyklaci předchozích dílů, jako spíš o recyklaci všech známých klišé, včetně scénáře, kterej je napsanej tak, aby se v něm neztratil ani Jedna, co dělal třikrát druhou třídu. Jsem docela ráda, že jsem si vymluvila kino. 40% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Akce 9/10/// PLUS: Liam Neeson je v této roli perfektní, děj má spád, akce je stále parádní MÍNUS: nebyl jsem si jistý jestli prostředí obstojí (po Francii a Istambulu), takže prostředí určitě není největším lákadlem, stejně tak střih je tak zběsilý jak jen Olivier Megaton a jeho stříhači dokážou/// Shrnutí: Přijde mi, že série Taken si drží kvalitativní úroveň. První díl byl sice zjevení a i po 15ti letech je super, druhý díl si musím zopakovat, ale ten třetí jsem viděl poprvé. A bylo to super, akční, dravé, napínavé. Zapojení policejního vyšetřovatele v podobě Foresta Whitekera taky super. Film má stále parádní akci a souboje, divoké honičky a docela předvídatelný závěr. Ale jsem moc spokojený a moc jsem si film užil./// Celkem 80%/// ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Kdybych to hodnotil čistě v rámci značky Taken, tak bych musel dát jednu, ale obecně to prostě není zas až tak úplně mizerný akčňák, takže tomu lupnu stejně jako předchozímu patvaru dvě hvězdy. Neeson má bohužel o 6 let víc, má dvaašedesát, takže já bych mu radil, aby si zastrčil smrtonosnou ruku pěkně do trenek, a k podobným zběsilostem se vracel už jen s kapesníkem u televize. Příběh je neuvěřitelně slátanej, přičemž to "neuvěřitelně" myslím doslova, nechcu se nad tím ani zamýšlet, look filmu je ve vztahu k přístupnosti slabej jak čaj, takže vyždímání kvalitní značky se povedlo dokonale. Čas se něčím podobným zazdít dá, ale radost to teda nedělá. 45% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Todle je pěkně parchantská rodinka, povím vám. Akce nepřehledná, lokace nudné a záporák ve slipech ??? Už prosím stačilo... ()

Reklama

Reklama