Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V Indii bylo pořádání zápasů v MMA až doteď nelegální a dělo se tak jen pokoutně. Teď ovšem přichází bývalý zápasník, který zbohatl ve světě na pořádání MMA turnajů, aby i doma dokázal, že se nejedná o sprosté pouliční rvačky, ale o bojové umění se vším všudy. Hodlá proto uspořádat grandiózní turnaj, v němž nastoupí indičtí zápasníci proti světové špičce MMA, aby předvedli, co v nich dřímá. Dva nevlastní bratři, jejichž osudy se v mládí nejprve spojily a pak zase rozdělily kvůli jejich společnému otci, který propadl alkoholu a způsobil tak rozvrat rodiny, se do tohoto turnaje pokouší dostat, každý z vlastních důvodů. Kdo bude úspěšnější, David, teď už bývalý učitel fyziky, který se vrací k zápasení, aby získal peníze na léčbu své dcery, nebo Monty, mladý rváč, toužící pomstít se celému světu i bratrovi za všechna příkoří, která musel přetrpět a dokázat tak otci, že je stejně dobrým bojovníkem, jako býval on?
Jedná se o indický remake amerického Warriora, kde hlavní role ztvárnili Tom Hardy s Joele Edgertonem, přičemž jejich otce, také alkoholika, skvěle zahrál Nick Nolte. Můžete tedy porovnat, jak se s tématem popasovala bollywoodská parta, v čele s hvězdným Akshayem Kumarem. (eviljack)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Sentimentu tam bylo tolik, až mě to rozesmálo. Při závěrečném, jakože děsně osudovém souboji dvou bratrů. už byl sentiment tak laciný a přímočarý, až jsem několikrát vyprskla smíchy nahlas. Můj důvod ke shlédnutí filmu byl Malhotra, protože je to fakt kusanec. Roli málomluvného rváče, který chce vítězstvím vymazat křivdy z dětství a získat otcovo i bratrovo uznání, si asi fakt užil a ve finále jeho pohledný obličej vypadal jako kus krvavé sekané. ____ Indický nacionalismus má v příběhu o mezinárodním zápase podstatně navrch, takže divák musí přetrpět vyobrazení cizích zápasníků jako méněcenných hajzlů - vrcholem je představení německého bijce jako toho, "který pochází ze země, která dala světu samotného Hitlera." ___ Jsem ráda za poznámku uživatele tombac, že zápasy MMA ve skutečnosti takhle nevypadají, protože ve filmu porušili kromě fyzikálních i jejich sportovní pravidla. Jako: Ufff. Kdyby byly legální takové zabijácké surovosti, už by v Indii mohli rovnou zavést gladiátorské zápasy a házení křesťanů lvům. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Warrior je poněkud rozporuplný materiál z hlediska vhodnosti pro bollywoodský remake, protože v Indii sice mají rádi vypjatá rodinná dramata, ale zase nemají žádný vztah k MMA. Malhotra tohoto zdánlivého nedostatku využil tak, že do filmu zapojil výrazný nacionalistický podtón narážející na obecnou mizérii indického vrcholového sportu - Indie prostě pořádá svůj první MMA turnaj, v němž chce ukázat, že se místní bojovníci z ulic a nelegálních zápasů dokáží vyrovnat profesionálům ze zahraničí. Aby se více jak hodinová soubojová pasáž rychle neokoukala, má každý zahraniční zápasník zcela distinktivní styl vycházející z národnostních stereotypů jakoby vypadnuvších z videoher typu Street Fighter (mrštný "kung-fu" Číňan, Brazilec s pohyby fotbalisty). Vrcholem je uvedení Němce Lucy, který je moderátorem představen jako bojovník "z Hitlerovy země" :) Jako režisér Malhotra opět sáhnul po expresivním stylistickém řešení, v němž souzní výrazná výtvarná stylizace, burácivá hudba a vypjaté herectví. V Agneepath to fungovalo perfektně, Brothers jsou ale přeci jen v jádru komorním vztahovým dramatem a přemíra excesu je tak místy posouvá na hranici mezi expresivností a hysteričností. ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Indická kopírka geniálního Warriora s Hardym. Těšil jsme se na to, Indové fight filmy umí, důkazem budiž fenomenální Sultan. Ale je to prostě jenom kopírka no, navíc to nemá Hardyho, Nolteho, Grilla. Ale má to moc pěkně natočený turnaj i nápadité tréninkové motnáže, tam akorát škoda horší hudby. U Sultána jenom zazněly bubny a sultan sultan, tak jsem měl husinu až na prdeli. Celkově mi to přijde jako součást kampaně jak natáhnout Indii do MMA, což by mohlo kurva fungovat, mám pocit že v klasickém zápase je v Indii víc závodníků než ve zbytku světa, i boxery měli a mají slušné. Zábavná jednohubka i pro fandy Indie a originálu. 7/10 uplně v klidu Ještě jsem se chtěl kouknout na ruskou verzi Voin, kde hrají Bondarčukové, ale tu jsem nesehnal, neví někdo? :) ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že filmy o športe nemusím, tieto bitky mi veľmi športové neprišli takže film bol skvelý. Ono tu o tie fyzické boje veľmi ani nešlo, boli len kulisou pre omnoho sofistikoanejšie vnútorné boje hlavných postáv. Film mal úžasnú hudbu, aj keď zase bez titulkov a aj keď sa opakujem, je to škoda. Dej filmu postupne graduje a drží diváka neustále pri pozornosti. Malé hudobné video si tu strihla Kareena, veľmi pekné. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu som sa dlhodobo zámerne vyhýbal, z jednoduchého dôvodu. Mám apatiu voči bojovým športom, nemôžem si pomôcť, ale nikdy som tomu mláteniu sa v klietkach či ringoch neprišiel na chuť (a to som globálne celkom všestranný športový priaznivec). Ale napokon som sa zo zvedavosti na Brothers pozrel, dúfajúc, že MMA bude len vo vedľajšej dejovej línii. Bohužiaľ, nebolo! A hoci bol dejový rámec oveľa obšírnejší a mal aj svoju "rodinnú" dejovú líniu, predsa len dostali tie krvilačné a násilné bitky v klietke až príliš veľa priestoru. Niekto si možno práve vďaka tomu tento film užil, ale ja rozhodne nie. Oveľa viac ma bavil začiatok filmu, kde bola aj tá retrospektíva, ktorá rozdelila bratov. Ale inak uznávam, že vizuál bol skutočne namakaný! Najviac z celého filmu ma však potešila item girl Kareena, a jej výstup Mera Naam Mary Hai. Ale za film ako taký to na viac ako 2* bohužiaľ nevidím... ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama