Reklama

Reklama

Scream Queens

(seriál)
Trailer 1
Komedie / Horor / Mysteriózní
USA, (2015–2016), 16 h 38 min (Minutáž: 41–46 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Emma Roberts, Jamie Lee Curtis, Keke Palmer, Skyler Samuels, Abigail Breslin, Billie Lourd, Diego Boneta, Lea Michele, Glen Powell, John Stamos (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Seriál se zaměřuje na sesterství Kappa na Wallacské univerzitě, které vede Chanel Oberin (Emma Roberts). Sesterství však ohrožuje děkanka Cathy Munsch (Jamie Lee Curtis), která jej chce zrušit. Nastávající události zavedou postavy o 20 let zpět k tajemné vraždě na univerzitě a spolu s odhalením tajemství o vraždě se vrací i Červený ďábel. (hansel97)

(více)

Recenze (93)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Obsahuje náznaky spoileru Už od dob Nip/Tucku jsem fandou Ryana Murphyho, logicky pro mě proto už nějakou chvíli byly Scream Queens nejočekávanějším seriálem poslední doby. První (a možná poslední) série je za námi, a tak se nabízí otázka, jestli očekávání splnily, a odpověď na ní není úplně snadná. Příběhově se nejedná o žádnou revoluci (záměrně), před dvaceti lety se v domě vysokoškolského sesterstva KKT (laciným vtípkům se vyhnu) odehrála tragédie, a teď se schyluje k další. Dle všeljakých popisů jsem očekával avizovaný Vřískot říznutý Heathers (nejstrašnější český překlad filmového názvu ever Smrdící atrakce (tak jsem se těm laciným vtípkům přece jenom nevyhnul) budu radši ignorovat), Squeemky ovšem mají blíž spíš ke Scary Movies. Jestli se kdy Murphy snažil svou tradičně vymazlenou formu podporovat stejně propracovaným obsahem, ve Scream Queens na to očividně kašle. Se svou osvědčenou partou scénáristů a hromadou obřích hereckých hvězd beze studu servíruje neuvěřitelně stylovou podívanou která je k prasknutí narvaná bizarními situacemi a absurdním chováním postav (jestli některý divák pochybuje o tvůrčím záměru už po úvodní scéně, ve které studentky sesterstva nechají vykrvácet kamarádku, protože si musejí jít zatrsat na Waterfalls od TLC, je celkem jasně na úplně špatné adrese), přetékající hláškami a sarkasmem, záměrným afektem i trapností, stihne složit poctu asi tak milionu všeljakých kulťáků (Heathers, Jaws, Scream, Jawbreaker, Sorority Row...) a k tomu má nesčetné easter eggy (Chanel No. 3 nosí klapky na uších jako pomrknutí její matce Carrie Fisher) a meta joky pro zasvěcené Murphyho fandy. I když Squeemky přinesly něco docela jiného, než jsem očekával, týden co týden jsem se bavil výsostně. O jejich budoucnost se ale obávám, nedokážu si totiž představit, že si takhle specifická záležitost najde dostatek diváků. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 70% - Kdo mrkne, ten ztratí vtip, kdo nedává pozor, ten nebude tušit, která bije. Murphy, Falchuk a Brennan totiž sází narážky, pomrknutí i nepokrytě parodické vtípky nezastavitelnou rychlostí. Jednu z nejvtipnějších point celého vražedného konceptu ale zůstává, jak velké množství lidi ho nepochopilo. V životě bych si nedovolil někomu vysvětlovat, jak má daný žánr uchopit, ale pokud si nemálo uživatelů právě u Screamek stěžuje, že nejsou dostatečně děsivé a tu srandu nevidí nebo vidět nechce, musím se já sám smát o to víc. K dokonalosti ale Kappas chybí docela hodně. Předně pak alespoň nějaká, klidně i jen předstíraná, soudržnost. Koncept by totiž nejlépe fungoval u celovečerního filmu. Takhle se pátrání po identitě vraha či jiných klíčových postav až příliš tříští s bezuzdným blbnutím. Ne snad že by Chadovy sebestředné monology nebo rýpavý humor na úkor Chanel no. 5 potřebovaly jakkoli doplnit. Klíčem k docenění seriálu ale zůstává v první řadě obdiv a respekt hlavních i vedlejších hereckých představitelek. Nevěřil jsem, že se Jamie Lee Curtis vrátí do sedla takhle rychle a ona si přitom každou scénu krade pro sebe. Nejvděčnější scény pak samozřejmě dostávají dvorní dámy Ryana Murphyho, tedy Emma Roberts a Lea Michele. Jakákoli jejich grimasa, uzemňující hláška nebo nechápavá otázka je jasným zlatem. Bavil jsem se, kroutil jsem hlavou, opět jsem se bavil, ale na samém konci potřebuji vědět víc. Právě po všem, co se stalo, může být případná druhá řada tou pravou výzvou. 2. série - 70% - Hra na hádání vraha tentokrát vzhledem k nízkému počtu nových charakterů příliš nefunguje a protože nemá cenu ji protahovat, jdou tvůrci s pravdou ven dost brzy. Od té chvíle se už zcela úmyslně cílí na bohapustou parodii, kterou ti, kteří už loni frflali, nyní rozhodně nemohli vydýchat. To bohužel také vysvětluje zcela mizivou sledovanost, jejíž čísla byla s přibývajícími epizodami tak nízká, až jsem měl podezření, že seriál sleduje div ne víc českých pirátů než amerických televizních diváků. Stupeň zábavy ale zůstává stále vysoký, protože Abigail Breslin se v pozici páté Chanelky stává dokonce mou nejoblíbenější postavou a byla to právě ona, u které jsem nejvíc trpěl ve chvílích, kdy byla nemilosrdně pronásledována zeleným monstrem. Extrémně potěšil také John Stamos, jeho nestárnoucí (?) fešácký doktor se smrtícím komediálním načasováním si pro sebe ukradl drtivou většinu scén. Pokud je tohle už nadobro konec, mám z něj dokonce pozitivnější pocity než o sezónu dříve. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Jako lehká oddychovka, která neurazí, pobaví a v rámci možností i znechutí to funguje. Jinak už je to ale opakování stokrát viděných parodií na stará (a nová) klišé, ve které krom zbitchovatělé Emmy Roberts nikdo víc nezaujme a při dnešní seriálové konkurenci si jen těžko dokážu oprávnit, proč bych to měl sledovat i dál. Pilot 6/10 ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Zcela funkční, extrémně zábavná záležitost pro ty, kdo pochopí, o co tu jde a přistoupí na pravidla nadmíru uhozené, brakové, cheesy, popkulturní, trash parodie na 80s horory. Absolutně každý tu dělá vše pro to, aby působil jako úplný dement a přes to člověka neznechutí a nepřestane bavit téměř nikdo. Ryan Murphy se zase předvádí, holomek. Do posledního dílu jsem si myslel, že vlastně na ději a na odhalení vraha mi ani trochu nezáleží, protože tu jde hlavně o ty jednotlivé nadsazené, over-the-top nebo často až retardované momenty, a bál jsem se, že to bude tak unylé a průměrné jako závěr nedávného televizního Scream, ale Ryan to udělal tak svěže a zábavně, že jsem si to užil přímo nadměrně. Chci 2. sezonu! ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

3/23 Dala jsem tomu šanci, ale do budoucna se bez Scream Queens obejdu. Ne všechno, na co sáhne Ryan Murphy se promění ve zlato. Takže pápá Kappa Kappa Tau. ()

JohnnyD

všechny recenze uživatele

Skončil som po dvoch častiach. Nepomáhajú tomu ani skvelé Emma Roberts a Jamie Lee Curtis. Celá hororová línia nefunguje a skôr ako slasher to svojím naťahovaním pripomína telenovelu. Čo má svoje čaro, to sú plytkí hlavní hrdinovia a najmä hrdinky - no kvôli trom hláškam na epizódu to pozerať nemienim. Scream Queens je ďalším dôkazom, že televízia je stále míľové kroky za filmom, lebo aj treťotriedne video-slashery z 80s majú viac atmosféry, humoru, či napätia než tato naťahovaná žuvačka. PS: Odporúčam Kahnovo Detention, ktorého atmosféru Scream Queens matne pripomína. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

U Ryana Murphyho nikdy nevíte, čeho se vám dostane. Jednou je to Glee, jednou je to AHS. A Scream Queens jsou tak něco mezi. "Horror" spolu s absurdním humorem z Glee a bandou unisono ječících holek. Sympatické, a místy i hvězdné, obsazení sedne hned od začátku. Vůbec netuším pro jakou cílovou skupinu byl tenhle projekt stvořen, ale já do ní očividně patřím. Upřímně řečeno, takhle jsem se už dlouho nepobavila, kam se na to hrabou sitcomy. Absurdní hlášky a pitomé scény se na nás valí ze všech stran a já si vlastně nemám na co stěžovat. V každém díle je horda mrtvol, ještě víc vtipů a zároveň se u toho nenudíte, protože se snažíte uhodnout, kdo je vlastně ten Red Devil, který po všech jde. Dávám 4* a jsem zvědavá jestli (a o čem) bude další řada. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Seriál, kde hlavními postavami jsou rozmalený krávy s kýblem paštiky na xichtě. "That closet is the most pleasures in my life!!! It's like second vagina to me... " Skvělý, fakt super. Nechci se zamýšlet nad tím, kdo je cílovkou takové břečky, ale já to teda nejsem. Jsou dvě hvězdičky, kvůli kterým má smysl se na to aspoň kouknout. První je Emma Roberts, jež je neskutečně hot i přes to, že její postavě chybí už jen dialogy typu "búúúúúú". Druhým důvodem jsou sice řídce vysázené, ale docela dobré gagy. PS: Je docela výkon, že jsem vydržel 4 díly, pochybuju o tom, že to někdy dokoukám. 40% ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Ehm... wha... wha... WHAAAAT? Ryanu Murphymu už dočista hráblo? Foxu hráblo? To jim stačilo zamávat castingovkou se jmény jako Ariana Grande a Nick Jonas, aby tomu dali zelenou? Předně chci říct, aby nedošlo k omylu - já jsem spokojen. Jen mi naprosto nejde do hlavy, jak tohle protlačili do vysílání. Šílený mix Heathers (zjevně největší inspirace) a Vřískotu nasazený v roce 2015 do televize, která má pověst jednoho z největších katů? Včetně parádního retro soundtracku a tuny záměrných nelogičností a otravných stereotypů? Fakt čumím s otevřenou hubou, ale stále se sám sebe ptám - kdo je proboha cílovka?! Já a...? EDIT: Po strhujícím finále přidávám bez obav plný počet! Krom asi dvou dílů, které byly "jen" nadprůměrné, jsem se neskutečně bavil celou sezónu. Vše, co bylo zmíněno výše, platí v plném rozsahu. Díky, Ryane Murphy! ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Teenage a slasher klišé čo ma bavia, parodované, alebo ťahané do maxima. Popkultúrny bordel presne pre mňa. Obľúbené postavy: Chanels. Najviac asi no. 5 ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Uhozená teenagerská vyvražďovačka, která to o sobě ví. Hlavní hrdinky jsou narcisistické, egoistické krávy, kterým smrt přejete a baví vás koukat na to, jak se mezi sebou hádají. A čekáte na to, až si pro ně příjde vrah v kostýmu ďábla. Scream Queens mají zvláštní pojetí, chvílemi jsou docela vážné, ale většinou jsou víc meta a využívají toho, že lidi baví dívat se na to, jak otrávné hrdině někdo zábavným, brutálním způsobem zavraždí. Některé scény jsou děsně meta, často tu zazní hláška, kterou můžete citovat. Nejlepší na seriálu jsou Jamie Lee Curtis v roli drsné děkanky Munsch a Emma Roberts coby vrchní kráva Chanel. Obě si svoje role hodně užívají a typově jsou vybrané přesně. Proč jenom tři hvězdy. Ve střední části seriál zpomalí a ztrácí drive a občas si jen nehraje na hloupost, ale je opravdu hloupý. Unikátní ale je rozhodně. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Především musím upozornit, že třináct dílů je na takovou pitominu moc. Co se týče hororu, příiš toho nečejte, jedná se hlavně o černohumorný seriál. Nejsem si jistá, jak moc úmyslně meta byly všechny ty scény, kdy se někdo musí slovně obhájit, aby ho policie nezatkla za sérii vražd. Jako skoro vždycky u Ryana Murphyho jsem relativně často nevěděla, jak na některé scény reagovat. Ono je něco jiného, když Kenny ze South Parku spadne do drtičky, ale vidět v podobné situaci živé herce až tak vtipné není. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou epizodách jsem nadšený! Nedokážu se rozhnout, zda je lepší tohle nebo Scream od MTV. Komediální stránka tomuhle dodává naprosto jiný rozměr, po horové to za Screamem zaostává, ale je to výborné. Ryan Murphy nezklamal, obsazení je na jedničku a smrti jsou naprosto skvěle vymyšlené, většina z nich velmi hravá a i ty jsou dělané vtvipně, což je prostě super. O zvraty a tajemství jako v PLL taky není nouze už po 2 dílech. Líbí se mi, že více zabíjejí a těším se neuvěřitelně, co přijde dál. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Bohaté nanynky nijak zabavné celkově proste podívat se a nic nečekat, je škoda že to nemá dělo atmosféru a že díly jsou hrozně slabé a přitom příběh není špatný a herci taky ale něco tomu chybělo co by mě přesvědčilo dát víc hvězd jednoduchý serial. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Bláznivý seriál s ještě bláznivějším hereckým obsazením při kterém se prostě nemůžete nudit. Když jsem viděla tenkrát ukázku, myslela jsem si, že jde o vtip, že není možné, aby seriál na takové úrovni vůbec vznikl. Ale po shlédnutí už prvního dílu jsem se lámala smíchy. Pokud nepostrádáte smysl pro bláznivý občas hodně sarkastický humor s herečkama, které umí zahrát ty nejvíc rozmazlené pipky, tak je Scream Queens přesně pro vás. Mě se líbí, baví mě a když na něj nekoukáte sami, ale s někým komu taky tak bláznivý humor koluje v žilách, nasmějete se ještě víc. Dávám 80%, protože jsem cvok a miluju srandu. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál je nenáročný a jednoduchý, jasná oddechovka, u níž je možno vypnout a spokojeně se pochechtávat nad vtipnou kritikou současné společnosti. Můžu říct, že jsem si tuhle záležitost docela užil a mohl jsem se často parádně zasmát. Tohle všechno, bohužel, platí jen pro první sezónu. Druhá řada mě už tak nebavila, dočkal jsem se spíše zklamání, ale to už jsem blíže popsal v komentářích k jednotlivým sériím i epizodám. ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Hrôza hrôza brrrr hrôza. Stupídnejšie než Scary Movies. Kde je horor? A kde komédia? Neviem, či tvorcovia mali v úmysle vyvolať u diváka práve zabijácke sklony, aby mal chuť postavy vlastnoručne pozabíjať a nemusel čakať hooodiny na to, kým to spraví vrah seriálu. V porovnaní s Covenom, aj napriek tomu, že ani jedno prostredie seriálov rada nemám, ale u Covenu som sa bavila, zatiaľ čo "humor" v Scream Queen je niečo tak príšerné, že tú zhovadilosť neviem slovami opísať. Hviezdička za Jamie Lee Curtis, vďaka ktorej uvažujem o masochizme a ďalšie epizódy si kvôli nej možno pozriem. Presne to, čo som chcela povedať, za mňa lepšie vystihol maddy. ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pecka! Já se u toho tlemím a zároveň i znechuceně odvracím hlavu. Parádní atmosféra, spousta známých tváří, které si to vyloženě užívají, absurdní situace, které mě dostávají do kolen - no skvělé kombo pro relax :-) ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Proč jsem se rozhodla pro Scream Queens? Protože Ryan Murphy, Emma Roberts a Jamie Lee Curtis (scéna ve sprše s nože á la její matka patří k nezapomenutelným). Dostala jsem parádní parodii na horor, který je nevulgární, nefekální, bez odhalených prs, zadků a kdovíčeho ještě. Navíc si myslím, že humor zůstává pro diváky zcela srozumitelný, příběh je napínavý a do poslední chvíle nevíte, kdo Red Devil, vraždící stvůra v kampusu university, vlastně je. Kappa Kappa Tau forever :) ()

Související novinky

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

15.04.2018

Premiéra šestého Terminátora, jímž Tim Miller (Deadpool) naváže přímo na Terminátora 2, se nedávno odsunula z července 2019 na listopad 2019. Film tak uhnul spin-offu Rychle a zběsile s Rockem a… (více)

Reklama

Reklama