Reklama

Reklama

Můj život beze mne

  • Kanada My Life Without Me (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film režisérky Isabel Coixet vypráví příběh 23leté Ann (S.Polley), milující manželky a matky dvou dcer, která se jednoho dne dozvídá od svého lékaře krutou pravdu - je smrtelně nemocná a zbývá ji jen pár týdnů života. Ann nechce způsobit svým blízkým zármutek a rozhodne se nést svůj osud v tajnosti. Ten kousek života, který ji zbývá chce prožít s velkou chutí. Dohnat vše co zanedbala, smířit se s lidmi, se světem Scénář vychází z literární výpovědi Nanci Kincaid PRETENDING THE BED IS A RAFT. Na filmovém festivalu v Berlíně film obdržel speciální cenu Art House Cinemas. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (136)

Filmpub.cz (Petr Čihula)

"Nekonvenční vyprávění o konvenčních věcech bez zbytečného balastu, které vám zůstane v krku i v žaludku naráz, zahalí vás do depresí a nepustí, dokud si nedáte pořádného panáka. Možná nepříjemné, rozhodně zajímavé. Z hlediska filmového však neoddiskutovatelně vytříbené. Rozbalte konečně svůj…"

Filmweb.cz (Kateřina Grosmanová)

"Balancujíc na hranici mezi laciným sentimentem a strhujícím opravdovým životním příběhem, si režisérka uchovala nadhled a její film se tak stává velice působivou podívanou, která diváka sice vyždímá až na doraz, ale nelze říci, že by to bylo násilnou formou. Její film je totiž velmi silný, bez…" více

Tiscali.cz (Stanislav Buzek)

"Můj život beze mne je filmem potřebným, ukáže mnohým ženám i mužům jak přistupovat k problémům, které se jim zdají neřešitelné, jak si více vážit života a dát mu smysl. I přes nejednozančné filmařské kvality má šanci na divácký úspěch a může oslovit široké spektrum publika: od běžných divaček…"

Reklama

Reklama