Reklama

Reklama

Můj život beze mne

  • Kanada My Life Without Me (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film režisérky Isabel Coixet vypráví příběh 23leté Ann (S.Polley), milující manželky a matky dvou dcer, která se jednoho dne dozvídá od svého lékaře krutou pravdu - je smrtelně nemocná a zbývá ji jen pár týdnů života. Ann nechce způsobit svým blízkým zármutek a rozhodne se nést svůj osud v tajnosti. Ten kousek života, který ji zbývá chce prožít s velkou chutí. Dohnat vše co zanedbala, smířit se s lidmi, se světem Scénář vychází z literární výpovědi Nanci Kincaid PRETENDING THE BED IS A RAFT. Na filmovém festivalu v Berlíně film obdržel speciální cenu Art House Cinemas. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Téma umírání patří k filmově nejobráběnějším tématům. Isabel Coixet se s bravurou vyhla prvoplánovité sladkobolné hře na city a natočila inteligentní, ale zasahující, film, který je nejsilnější zejména v momentech hrdinčina přemýšlení o životě před branami smrti a také v dialozích mezi ní a doktorem, který se stává jakýmsi jejím patronem v posledních týdnech života. Dialogy jsou napsány opravdu mistrně a možná ne každý bude souhlasit s obsahem Annina "bucket listu", ale kdoví, jak bychom se zachovali na jejím místě my. Výborný herecký koncert Sarah Polley. ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Podľa námetu to mohlo sa jednať o citové vydieranie alebo o nudnú romantickú melodrámu. Pre mňa platí skôr tá druhá varianta s úplne vyprázdnenou myšlienkou a priebehom, ktorý nikam neviedol. Fádne spracovanie témy, nerozpracovaný charakter a plán dievčiny do zbytku života a mnoho nie úplne logických zvratov. Podobné filmy: The Bucket List, Klopanie na nebeskú bránu , Griffin & Phoenix. ()

Reklama

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Velice rozporuplný film. Na jedné straně mi jí bylo líto, ale na straně druhé se mi nelíbilo, jak se chovala. Jak tady už napsal jeden uživatel, místo toho, aby se svěřila své rodiné o svém problému a trávila tak poslední týdny štastně s rodinou, tak si místo toho radši našla dalšího chlapa a tak byla svému oddanému manželovi ještě ke všemu nevěrná. I takto se dá vnímat tento film a né jenom celou dobu litovat hlavní hrdinku filmu. Těžko říci, jak bychom se zachovali my . . . Film se mi ale líbil, jelikož v něm často zazněly zajímavé myšlenky hl. hrdinky. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Pár týdnů života? Pro mě absolutně něco nepředstavitelného. Důvod k to mu, aby se mi úplně zhroutil celý svět a komu ne. Utajit takovou zprávu před svou rodinou bych nemohla. Nechtěla bych se tím ještě vnitřně užírat, když by mě ještě pomalu užírala nemoc. Myslela jsem si, že mě příběh chytne za srdce a nepustí ho až do svého konce, že mě hluboce zasáhne. Bohužel, se tak vůbec nestalo. Kdybych hodnotila pěti hvězdami, byla bych sama proti sobě a to v žádném případě nechci. Koukám, že si Debie Harry odskočila od Blonďáků k filmu. Poznala jsem ji hned. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

nevím, jak se k tomu filmu mám postavit.. ano film byl milým překvapením, ale i mírným zklamáním..jako malá jsem měla hrozně ráda lízátko se žvýkačkou uvnitř.. vychutnávala jsem si každé líznutí, ale stejně jsem se nejvíce těšila na obsah.. a když jsem konečně na něj narazila, žvýkačka byla dobrá, ale brzy bez chuti.. a tak nějak na mě působí tento film.. chvílemi na to člověk kouká a neví, která bije.. v zápětí Vás nenechá chladným .. v okamžiku se mírně nudíte.. a tak to jde stále dokola! ale za příběh, který se Vás nesnaží dostat na kolena jen kvůli tomu, že hlavní aktérka je smrtelně nemocná, ale spíše jejím způsobem smíření a posledními pár měsící, které chtěla náležitě využít.. toho si cením.. a za příběh sousedky Ann, za příjemného Scotta Speedmana a za roztomilé holčičky, bych byla schopná dát i 5*.. ale trošku mě vadilo, že když umírala (a beru v potaz, že brala léky proti bolesti, které tedy nikde nebyli vidět), vůbec neměla nějaké příznaky, "výrazné" bolesti, prostě nic... to mi ubíralo na věrohodnosti.. vím, že mi nebude vadit si snímek pustit ještě jednou.. ale prahnout tolik po tom nebudu :) krásných 70% :) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. února 2003 na Mezinárodním filmovém festivalu v Berlíně. (ČSFD)

Reklama

Reklama