Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 8

  • USA The Fate of the Furious (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Dominic Toretto (Vin Diesel) zradil svou rodinu. V jedné z nejúspěšnějších filmových sérií všech dob je sice možné cokoliv, ale tohle je víc než automobilové seskoky padákem, průlety aut mezi mrakodrapy, nebo tažení obřího trezoru ulicemi Ria. Rychle a zběsile 8 rozhodně nepojede na neutrál. Na stranu zla přetáhla Doma legendární kyber-teroristka přezdívaná Cipher (Charlize Theron), která je stejně krásná jako nebezpečná. Není tedy divu, že Toretto naprosto ztratil hlavu a vykašlal se nejen na Letty (Michelle Rodriguez), ale i na všechny staré kámoše. Že s ním má Cipher jiné plány, než jsou romantické večeře při svíčkách, je nabíledni. Kombinace její inteligence a jeho svalů a řidičských schopností z nich mohou udělat neporazitelný tandem. Aby svět zůstal v rovnováze, převezme otěže v osiřelé rodině Hobbs (Dwayne Johnson), který do ní proti své vůli přibere nového člena – Deckarda Shawa (Jason Statham), vysokooktanový záporák ze sedmého dílu, který měl původně shnít ve vězení. Společně s nimi se budeme přesouvat z divokého pobřeží exotické Kuby, přes ucpané ulice New Yorku až na pusté ledovce v Barentsově moři, abychom si užili další zábavnou a nezapomenutelnou jízdu. (CinemArt)

(více)

Recenze (909)

Slon Hotovson 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalý popcorn, jaký občas potřebuje každý. 136 minut vypnuté logiky a na 100% zapnuté zábavy. A navíc jako bonus skvěle napsaná role pro Stathama, který ji i výborně podle režisérových rozkazů provedl. ()

Cooller 

všechny recenze uživatele

důkaz že na Walkerovi tahle serie nestála a stát nebude... Charlize Theron je tady něuvřetielně mrdatelná mrcha :D 80% ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

A po dvou rokách tu knám zase dojel další díl naši dlouhé ságy.Co k tomuto filmu jenom napsat ,když ságu začínaly Walker,Diesel tak byla dobrá ,pak přišel nový díl a už si všichni říkali jak to můžou bez Walkera zvládnout a já jenom dodám že, to zvládny naprosto skvěle.Akci střídá jenom akce na ničem jíném to být nemůže .Hláškující Gibson ,tak ten určitě nesmí chybět ty jeho hlášky zase perlil.Když se na to podívám ,tak se jedná asi o druhý nejlepší díl po pátém díle.Charlize Theron i ve svých 41 letech opravdu pěkná herečka a tu ve filmu dobrá mrcha.Dobrej byl i Statham ten jeho komediální výstup s miminem byl naprosto dokonalý.No uvidíme co si na nás tahle parta připraví za dva roky .Soundtrack dobrý .Za mě 80% ()

milwaukee 

všechny recenze uživatele

Tak chvílema jsem měl pocit že scénárista Kobry 11 nabídl své služby pánům v Holýmúdu. Od začátku bylo jasný, že Win Dyzl Mišelku milovat nepřestal a s Cipher pracuje jen z donucení. A Jason, jak byl v sedmičce odporný, tak tady si klaďase střihnul hoodně nadprůměrně. A jestli někdy dojde k tomu, že padouch bude na dálku ovládat auta, tak zůstanu u stodvacítky a rozhodně si nekoupím Opela. Rozhodně se nenechám ovládat z mobilu. A to ani za 4999 Kč měsíčně :-) Takže hodnocení tři a půl a díky veselému Jasonovi a jeho matince (Helen Miren) to zaokrouhlím na čtyři. Ale hooodně s odřenejma ušima. _____ Tak jsem si ty uši skutečně odřel a stahuju na tři. Asi proto, že každé další pokračování je opakování toho předchozího, ale čím dál slabší. ()

Michal.Jezek 

všechny recenze uživatele

Parádní zápletka od začátku až do konce, která dodává stálé napětí, do toho spousta humoru po celou dobu filmu. Herecké výkony všech v rámci jejich rolí perfektní, obzvláště Charlize se jako záporačka extra vyjímá. Navíc motiv moderní doby, kdy se dá hacknout téměř cokoliv, může být snadno zrealizovatelný. Pecka film pro relaxační chvíle. ()

TSZ 

všechny recenze uživatele

FaF se začíná točit v kruhu. Sice vysokooktanovým tempem, ale poslední díly jsou opravdu velmi špatně rozeznatelné, z aktuálního si budu za pár týdnů pamatovat jen absenci Walkera a Dieslovo působení na druhé straně. Abych jen nehanil, stále se jedná o špičkové řemeslo nejvyšší kvality, Statham s Johnsonem tady navíc chlapsky jiskří na nejvyšší možnou míru. Ale asi by to chtělo otočit kormidlem, série zdaleka není mrtvá, jen asi nemá tolik čím překvapit. ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Nějaký základy logiky už tu vůbec nehledejte. Kdo někomu zabil kámoše dva díly zpět je teď v pohodě a není problém s ním grilovat na terase, kdo zase byl v pohodě předtím teď v pohodě není. Do toho se tady závodí s raketama na zamrzlém jezeře a tak dále. Záblesk prapůvodních rychle a zběsile se dostavil v prvních deseti minutách na Kubě, což byla vizuální lahůdka a příjemně nostalgickej pocit, kterej však rychle škončil a film naběhl na klasickou notu posledních dílů, tedy Diesel, Johnson, Statham a spol. jsou něco jako Avengeři, skoro neprůstřelní, po výbuchu jaderné hlavice lehce začmouzený, Johnson tady hází s lidma jako s balónem na vybiku (scéna ve věznici je pro mě highlight filmu), Statham hláškuje se svým přízvukem při různém efektním killování. Pitomost, ale děsně zábavná. Stoprocentní popkorn. ()

playboy_05 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadne, kdyz dostane blazen k dispozici takrka neomezeny rozpocet. Nerikam, ze je to spatne...ale je to proste...ujete. 138 minut popirani veskerych zakonu fyziky i logiky. Nosna dejova linie dost zvlastni a prehrsel postav z toho dela pomalu dalsi Expendables. V kine je to ale celkem zabavna jednohubka, mozek ale nechte doma. ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Sázka na osvědčený děj a akci, takže auta jezdí, něco vybuchuje, střílí se, pálí se hlášky, slintá se kolem "rodiny", což je, jak už známo, libovolný počet pošahaných za volantem. Alespoň řádná záporná hrdinka, kterou si vyšetřili na další pokračování. Nic moc. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Na to, že už je to osmý díl, tak se celkem divím, že autoři mají pořád čím zaujmout. Člověk se tu baví od začátku do konce, kdy je tu spousta klasických tvrďáckých hlášek, přihlouplý Roman nebo spousta vtipných akčních situací. Akce sama o sobě je taky dost, ale v určitých ohledech možná trochu až příliš. Je vidět, že se autoři zaměřili na to, aby tam z toho vyždímali kompletně všechno a ještě víc, ale bohužel to nepůsobí úplně nejlepším dojmem. Co se příběhové stránky týče, tak zde člověk nemůže jako obvykle moc očekávat, ale některé věci byly celkem čekané (pojmenování na konci) nebo byly vyřešeny velice nešikovně - jen aby je nemuseli nějak složitě řešit (Elena vs. Letty). Také případně nepochopitelné zvraty v podobě oněch bratrů. Je vidět, že už se to prostě ubírá tím akčním stylem, kdy se k tomu používají auta, ale už to není moc o tom závodění jako u prvních třech dílů. Přesto všechno je to zajímavá podívaná s - jako obvykle - dobrým soundtrackem. ()

MAAUZ 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou tyhle akčňáky svým vtipným scénářem a humorným ksichtem jednotlivejch herců přebíjí novodobý komedie, který vtipný naopak nejsou. U Fast 8 se člověk směje na max, když do sebe v týmu rejou a stíraj se navzájem. Za necelých stopade jsem získal rychlou a zběsilou jízdu od začátku do konce. Jakoby se chvílema jednalo spíš o parodii (únik před zombie-auty ve městě nebo honící ponorka s torpédy apod.), ale myslím, že to je záměr režiséra. SPOILER: Statham s miminem v letadle vás pobaví. Nebo když spolu utíkají s Hobbsem z vězení, hraje při tom cool hudba, a nechá do sebe pálit gumový projektily, a nic to s nim nedělá.. Nepochopíš! Není divu, že v současné době je Dwayne jeden z nejlépe placených lidí v Holywoodu. ()

LakiyL 

všechny recenze uživatele

F&F nebolo nikdy príliš reálne/realistické a vždy som to aj bral ako srandu. Ale toto? Keby mam 11 rokov tak by som možno cítil prvé sexuálne záchvevy....tam....dole... Nesadlo mi to vôbec, smiešne, trápne, ultrameganereálne. ()

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

Uz se to bohužel jen lepí a sází na věhlasná jména. I když akce stále dobrá, trochu se obávám, co přinesou další díly. ()

incognito 

všechny recenze uživatele

Takže si to zopakujme nejdřív Dom vs trezor, následuje Antonov na nekonečné přistávací dráze, pokračuje skok v autě mezi mrakodrapy a končíme pár aut vs ukradená ponorka pod ledem. Pozitivní je, že scénáristé dokáží z již představených charakterů vyždímat dost nápadu na další díl. Triky jsou trochu moc okatě CGI, více praktických efektů by filmu slušelo víc, auta občas vypadají jako v GTA. Ale film pořád baví a uznávám ze Charlize Theron se fakt narodila pro to, aby hrála záporné postavy. Navíc tady má na hlavě blond dredy ala Angelina Jolie v 60 sekundách a vypadá opravdu dobře naštvaně :-) ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Nie som nadšený akým smerom sa ubrala táto séria. No musím uznať, že tento diel ma príjemne prekvapil. Áno, opäť sú nepriestreľní, antigravitační a proste kopec scén bolo hodne prestrelených. Ale dostali sme prekvapivo slušný scenár, lepšiu kameru a veľa peckových akčných scén. Páčil sa mi hneď úvod na Kube, pretek ako zo starého dobrého F&F1. Potom super scéna z väzenia, kde The Rock porozhadzoval pár policajtov a väzňov po okolí, Statham zase zapárkuroval a taktiež využil svoje schopnosti. Scéna s ruským ministrom a zombie autami pecková. Hlášky a doberanie sa navzájom tentokrát celkom funguje, občas som sa aj zasmial. Charlize zahrala opäť raz výbornú záporáčku, aj keď liezla svojím afektovaným prejavom občas na nervy. Ostatní herci a neherci podali svoj štandard. No a záver s ponorkou bol hodne dobre urobený, skvelo využité mačovstvo The Rocka, Stathama a Diesela. Najmä Stathamove schopnosti tentokrát ozaj poriadne využité. Ak teda nebudete riešiť do detailov logičnosť a realitu, dobre sa zabavíte. ()

tlesk 

všechny recenze uživatele

Rychle a zběsile je a vždycky bylo především o dechberoucí akci a popcornové zábavě. Obojí je zde na vysoké úrovni. V tomto zásadním ohledu tedy snímek obstál na jedničku a jednoznačně zde máme jeden z nejpovedenějších a nejzábavnějších akčních filmů roku! Jeho závěr korunuje finální, brilantně šílená scéna s ruskou ponorkou na zamrzlém jezeře, která přesně zrcadlí to, čím tato série chce být a úspěšně se jí to daří; nenáročnou a perfektní zábavou s takovým drivem a barvitými lokacemi, že se ani minutu nebudete nudit… I největší kritik musí Rychle a zběsile uznat, že jde o sérii, která nestagnuje a naopak se s každým dílem vyvíjí, mění a posouvá, což je samo o sobě při úctyhodném počtu dílů úspěch. A i když mohou leckomu chybět ty časy, kdy byly hlavním motivem „jen“ závody a tuning aut, přerod v něco jiného zkrátka není na škodu. Nezbývá než vyčkávat, s jakými šílenostmi přijdou tvůrci příště… Více zde: http://nafilmu.cz/2017/04/recenze-rychle-a-zbesile-8-2017/ ()

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Tak je tu v pořadí další rychlá a zběsilá jízda, tentokrát s pseudozáporákem Dominicem Torettem, kterého na zcestí svede vyšinutá Cipher, která evidentně trpí psychickými problémy. Má na Dominica páku, protože drží v zajetí jeho bývalou milenku i s jeho synem, o kterém doposud neměl tušení. Zajímavé, že je Toretto ochoten pro záchranu své rodiny, o které ještě nedávno ani nevěděl, spolupracovat na ohrožení bezpečnosti celého světa a vložit kódy k jaderným raketám do rukou své vyšinuté zaměstnavatelky (a plně spoléhat na to, že to nakonec snad nějak nevyjde). V každém případě se Domův tým musí dát dohromady s bývalým nepřítelem Deckardem Shawem, aby společnými silami Doma našli a zastavili. Série Rychle a zběsile je proslulá tím, že každým dalším dílem posouvá laťku over the top akce zase o kousek výš. A daří se to i tentokrát a je to posun poměrně originálním směrem k mrazivým končinám, kde dojde dokonce ke konfrontaci s jadernou ponorkou. Co na tom, že Hobbs ručně (a ještě za jízdy) přesměruje torpédo, které si to sviští po ledu. To, jak improvizované jednání hrdinů až neuvěřitelně vychází, je až do očí bijící, ale samozřejmě je to na efekt. Film je na jednu stranu dost předvídatelný (o tom, jak Dom pojmenuje svého syna snad nikdo ani na vteřinu nepochyboval), na druhou ale dokáže občas i trochu překvapit. Jestli ale něco rozhodně stojí za vyzdvižení, tak jsou to bojové sekvence The Rocka a Jasona Stathama (každý sólově). Krásně zde vynikne rozdíl ve stylech boje obou bijců. The Rock nepřátele drtí ničivou a zuřivou silou, zatímco Jason Statham vyniká mrštnými a efektními pohyby doplněnými o parkourové prvky a celé to vypadá opravdu velmi působivě. Zvláště tyto scény považuji za vůbec nejsilnější stránku filmu (ty automobilové jsou hned v závěsu). Jestli mi něco ale opravdu lezlo na nervy, tak to byl přehršel rádoby vtipných hlášek "nešiky" Tyrese Gibsona (méně je někdy více). Odchod postavy Briana překvapivě sérii nijak zásadně nepoznamenal (alespoň z mého pohledu) a tak nějak se jede dál v nově vytyčených kolejích. S osmým dílem je obtížné vymyslet v sérii ještě něco nového či jí posunout nějakým novým směrem, přesto se to osmému dílu i přes řadu neduhů celkem podařilo a lví podíl na tom má Jason Statham a zasazení do nové zajímavé lokace, která posunula automobilouvé akční scény zase trochu jiným směrem. 75% ()

Související novinky

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Další herní značka míří do kin

Další herní značka míří do kin

19.07.2020

Přestože si Hollywood na drtivé většině herních adaptací vylámal zuby, studia i tvůrci nadále vidí obří potenciál, který herní příběhy ukrývají. A tak to zkouší dál. Po The Last of Us, Falloutu nebo… (více)

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

05.08.2019

Následující článek není ani tolik novinkou, jako spíš zajímavostí. Točí se kolem hereckých hvězd, respektive mužských hereckých hvězd, z akční série Rychle a zběsile a nově také spin-offu Rychle a… (více)

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

15.05.2019

Studio Universal Pictures momentálně těžce sází na svoji nejvýdělečnější akční sérii Rychle a zběsile. Devátý díl nekonečné ságy vstoupí již brzy do produkce, ještě předtím ale do kin dorazí první… (více)

Reklama

Reklama