Reklama

Reklama

Proč? 13x proto

(seriál)
  • USA 13 Reasons Why
Trailer 2
Drama / Mysteriózní
USA, (2017–2020), 47 h 32 min (Minutáž: 49–99 min)

Tvůrci:

Brian Yorkey

Předloha:

Jay Asher (kniha)

Hrají:

Dylan Minnette, Katherine Langford, Christian Navarro, Alisha Boe, Brandon Flynn, Justin Prentice, Miles Heizer, Ross Butler, Devin Druid, Amy Hargreaves (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(49)

Tajemství. Lži. Pomsta. Na Liberty High mají všichni co skrývat… A pravda už má brzo vyjít na světlo. (Netflix)

Recenze (440)

Mathew55 

všechny recenze uživatele

Být ještě týnejdžr, asi bych se s tímto seriálem dokázal ztotožnit více. Ve svém věku jsem spíš už jen kroutil očima a říkal si, PROČ SI TEN KOKOT NEMŮŽE DOPOSLECHNOUT TY BLBÝ NAHRÁVKY ROVNOU. - Průběh každého dílu vypadá zhruba následovně: Poloretardovaný Clay poslouchá nahrávku o určité osobě - nedoposlechne ji celou a onu osobu jde konfrontovat. Zmiňovaná osoba odpovídá: "Clayi, ty vole, ty tomu nerozumíš, musíš si to doposlechnout celý!" Připitomělý Clay odchází nasraný a jde dělat blbosti a poslouchat dál svým šnečím tempem... I přesto jsem seriál dokoukal, takže 4* musím dát. PS: Dosud jsem nikdy nezmínil, že by videohry či filmy mohly působit jako návod, ale tento seriál bych zdeptaným a přecitlivělým náctiletým opravdu radši nepouštěl... Asi už fakt stárnu. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem tři díly a skoro i čtvrtý. No musím říct, že tento seriál mě vůbec nebaví. Spíš mi tak trochu přijde, jako kdyby scénárista podporoval sebevraždy :D. Je to střední škola, tudíž jsem čekal aspoň občas nějaký klasický žertíky, párty, průsery, ale od prvního dílů jsem neviděl nic nového. Bohužel i ty postavy mi přijdou snad všechny strašně nesympatické. Zatím to vzdávám, uvidím až vyjde druhá série, třeba to bude fajn a přinutí mě to vrátit. ()

papushka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série byla fakt skvělá! Tam to ale taky mělo skončit, protože zbytek je nepopsatelnej americko-pride-psycho-sebevražedně halucinogenní guláš, co svět neviděl... Poslední část zralá na odpad. Už prosím žádnou další 🙄 ()

Krabak 

všechny recenze uživatele

Pokud to mělo vyvolat nějáké emoce... Tak vyvolalo. Tu Hannu jsem začal opravdu nenávidět. Sobecká narcistická kravička, která podělá život x lidem tím, že jako největší srab se sebekillne a zanechá pomlouvačné vzkazy ze záhrobí. V dalších sériích se to rozšíří o duševně narušenýho Claye, který začne trpět schizofrenií -_- ()

Becca_ 

všechny recenze uživatele

Tohle by se melo pouštět na Den dětí místo starýho filmu o Husovi a Žizkovi..jestli se to sakra ještě vůbec dělá. ()

factoryBrick 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál se na mě poslední dobou valil ze všech světových stran, v podstatě mě společnost donutila se na něj podívat. Nelituju toho. On totiž "krásně" vykreslil dnešní americký teenagery na jedný z průměrných středních škol. Až mi z toho bylo občasně dost nevolno, chvilkama jsem před tím zavírala oči a když je zas otevřela, byla jsem, vážně, šťastná za evropský středoškolský systém. A taky za to, že už mám tohle období za sebou. Ten seriál je odrazem dnešní šikany a rivality, pomluv, které panují mezi mladými a v podstatě i prázdnoty náctiletých. Zároveň cítím tu obrovskou myšlenku toho jak bychom měli mladším generacím naslouchat, zejména v tomto rozvíjejícím se období. Jak by se měli rodiče starat. Jak by měli pečovat. A naslouchat. A neřešit jen to svoje, jen proto, že nabyli dojmu, že je jejich dítě dospělý, poněvadž začalo studovat střední. Cenim si toho, že někdo ještě dneska natáčí takovýhle seriály a dokáže to pojmout tímhle stylem. Nápad, myšlenka a hlavně ZPRACOVÁNÍ co se kamery, obecně technického zpracování, minulost vs. přítomnost, prolínání obrazů, myšlenek, lidí, názorů - úplně parádní. Herci.. Slabší. Jedinej, kdo mě tam bavil byl Minnette a Flynn. Zpočátku vás to pohltí, pak přijde trochu slabší část a na konci vás to oddělá. Fakt. Po zkouknutí si začnete googlit něco o sebevraždách v USA a zjistíte, že je dnešní situace nejhorší za posledních třicet let. Proč? ()

Mo. 

všechny recenze uživatele

Vyborne natocena high school romance se skvelym soundtrackem a relativne do hloubky propracovanymi charaktery. Chvili to dokonce vypada, ze by to cele mohlo prejit do neceho vic, nez horko sladkeho dramatu, nakonec vsak vse zustava na rovine mainstreamu a teenage pristupnosti, coz ovsem v tomto pripade neni nutne na skodu, protoze serial dodava presne to, co od neho divak ocekava a dela to velmi dobre. Do plneho poctu bohuzel chybela uz jen odvaha scenaristu cele to posunout do jeste trochu temnejsi roviny. [--] Dalsi serie uz jsou bohuzel slabota. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Po 4. epizóde: Všetky postavy v seriáli sú nesympatické a Hannah a Clay najviac zo všetkých. Navyše celá myšlienka kaziet ako pomsta je chorá. Ak sa chceš pomstiť, tak si asi super naštvaný/á. A kto pácha samovraždu z hnevu? To akože na just? Mnoho z takzvaných vinníkov ani neurobili nič také výnimočné. Neviem, či máme byť prekvapení, že puberťáci sú sebeckí idioti, ale viniť ich za to zo samovraždy inej do seba zahľadenej puberťáčky, to sa mi nezdá. Idem si pozrieť aj zvyšok, ale nie preto, že by sa mi seriál tak páčil, skôr som zvedavá, čo bude ten dôvod, prečo sa vôbec zabila. Po 13. epizóde: Nechápem, ako je na tom istom zozname dievčina, ktorá o nej šírila klebety a chalan, čo ju znásilnil. Rovnako nechápem, ako niekto môže byť taká drama queen za blbosti, ale plachá a bojazlivá, keď je to dôležité. "It has to get better. The way we treat each other and... look out for each other. It has to get better somehow." Pekná myšlienka, ale je to naozaj naša zodpovednosť, ak sa niekto, koho poznáme zabije, len preto, že sme ho neoslovili a neopýtali sa ho na jeho/jej životné bôle? ()

Mauric 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem to vypnout už v půlce druhého dílu, ale říkal jsem si, že tomu dám šanci. V půlce čtvrtého jsem to nevydržel. Tolik děje o ničem, prázdného tlachání, ubrečenosti a zákeřnosti jsem už dlouho neviděl. Obzvláště hlavní postvava Hannah je nebetyčná kráva a sebelítostivá mrcha. Pokud byl účel seriálu naštvat diváka, gratuluji k úspěchu. ()

Blondsky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

13 reasons why by leckdo mohl považovat za teen věc pro holčičky, ale ona to vlastně není vůbec pravda. Seriál výborně poukazuje na školní problémy moderní doby v Americe a krom pouhé „zábavy” na jeden den se s tím snaží něco dělat. Je mi jasné, že většina lidí tento seriál odsuzuje kvůli postavě Hany a spoustě dalších postav. Chápu to, jenže když se člověk zamyslí, tak vlastně pochopí tu poezii těch postav a dokáže jim porozumět. Chápu ten hate, ale mě to neskutečně bavilo :) ()

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

Zasadni vec, ktera v serialu chybi a tim padem casto unika i divakum, ze hlavni hrdinka trpi pravdepodobne nejakou poruchou jeste pred zacatkem tohodle martyria a tak i kdyz se nektere problemy zdaji malicherne, ten dopad, zvlast, kdyz se nakupi je o dost vetsi. Ale to je spis na okraj, ty vytky k prvni polovine chapu ()

MiaMahoney 

všechny recenze uživatele

No čusík! Jmenuju se Hana Pekařová a jsem zpruzená a svým šestnáctiletým těžkým životem totálně otrávená emerická středoškolačka. Fakt mě jakože nebaví život, takže si to asi brzo hodím. Ještě předtím ale nahraju pár upa hustejch kazet, kde v průběhu 3650 minut budu záměrně ultranezáživně popisovat svá šílená příkoří, abyste jakože pochopili, proč jsem se rozhodla to martyrium ukončit a abyste nudou chcípli taky. V prvé řadě, vůbec nejsem znuděná a nevyrovnaná "drama queen", jak si někdo může myslet a jak někteří dost hnusně naznačujou, jo?! Mám fakt těžkej život, protože střední, to je boj a nic horšího už fakt není. Tak třeba teď nedávno nějakej kluk udělal seznam holek z naší školy, která má jakože nejhezčí třeba pysky (ty na xichtě!!!), oči, kozy... Na mě vyšel zadek. (A já pizda blbá místo abych byla ráda, že se někomu líbí moje prdelka, jsem z toho chytila nefalšovanou emo depku a stalo se to jedním z důvodů, proč jsem to zabalila.) Nebo třeba jak se na mě přilepil stalker a vyfotil mě, jak si užívám lesbickou chvilku s kámoškou. Sice je na tý fotce hovno vidět, ale dostali ji všichni ve škole a teď určitě uhádnou, že jsem na ní já a mohli by si i něco myslet! (A já pizda blbá, místo abych urychleně poslala do hajzlu každého případného samozvaného komentátora a byla mi taková malichernost u prdele, mám opět o důvod víc udělat drobnou chybu při holení!) No, abych teda nebyla za lesbu, tak jsem pozvala na rande jednoho borečka a on přišel do baru pozdě a chtěl mě hned prstit! (A já pizda blbá, místo abych si užila, žejsem se konečně dočkala i jiné ruky než té vlastní, jsem si opět přidělala další čárku na zápěstí.) No a nakonec to nejhorší, ale teď si teda radši fakt sedněte, protože to je průser jak sviňa: napsala jsem vzkaz jednomu borcovi do školního vzkazovníku a on si ho nepřečet!!! (Na to už já, pizda blbá, ani nedokážu nic říct!) No chápete tu trágu? Já ten život fakt nenávidím!... Vážení potenciální diváci, doufám, že pokud vás neodradil už samotný fakt, že se jedná o týnejdžrovské drama ze střední školy, odradí vás aspoň můj komentář. 13 důvodů, proč se na to už nedívám vám tu asi zfleku nevysoustružím, ale tady máte aspoň 5, protože přesně tolik dílů jsem dala, než jsem si řekla "a dost!": 1) zmatené přechody mezi flešbeky a současností, 2) hlavní hrdinové nesympatičtí, že člověka svrbí dlaň, jak by to liskal, 3) neustálé skuhrání Hany Pekařové, která má úplně normální život, ale vytváří si týnejdžrovské pseudoproblémy, je neúnosné, 4) děj neodsýpá a pokud si (když už musíte) pustíte první a poslední díl, určitě o nic nepřjdete, 5) i dospělí se v seriálu chovají jak kreténi. Konklůžn? Ruce pryč! Nechápu zdejší vyhajpované hovnocení, pokud teda všichni nejste jeblí patnáctiletí emo-zmetci s permanentně dořezaným zápěstím a zálibou v emerických kokotinách. ()

Dallas

všechny recenze uživatele

Nechce sa mi prepinat na slovensku klavesnicu... Obvykle ak chcem nieco napisat, tak ked dopozeram, neham si bezat titulky, idem si zapalit, pocuvam a rozmysam, co napisem. Pri tejto cigarete ma napadlo len toto. Ak poviem, ze mam 13 roznych uhlov pohladu ako sa na tento serial pozerat, tak je to este malo. Napisem viac, ked si to dam v hlave dokopy. ()

Gumrice 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál, zaměřenej na teenagery, je fakt skvělej a doufám, že pomůže spoustu lidem po celém světě. Ukazuje situace, o kterých se mezi dospělými ani neví a pracuje s mladistvými a jejich křehkou psychikou. Přála bych si, aby tenhle hodně sledovanej seriál aspoň trochu zklidnil tu jebnutou Ameriku, kde se "toho" pravděpodobně děje nejvíc. Mír všem. ()

HonzaSim 

všechny recenze uživatele

Mohl bych napsat sloh a stejně by to nebyla ani desetina pocitů, které ve mě tento film vyvolal. Musim říct, že seriály byly něco, co šlo vždycky mimo mě, nechápal jsem ty, kteří je sledují a ještě víc ty, kteří kvůli tomu blázní. Potom jsem se dostal ke 13 reasons why a první řadu v délce 12 hodin jsem viděl během jediné noci a dne, necelých 24 hodin! (Druhou řadu pak během dalších pár dnů) Tak neskutečně poutavé to je.. Osobně mě to zasáhlo víc, než by bylo zdrávo a hlavně následující dny, ale i týdny to nemohl dostat z hlavy. Ono pokud se v řadě věcí vidíte, ani to snad ani nejde jinak. Co bych snad měl ještě dodat je, že i v první sérii by mělo být před některými díly varování, že to není podívaná pro každého, protože je to vážně nakládačka na psychiku. ()

Sygauras

všechny recenze uživatele

Tento seriál je nehodnotitelný a to proto, že je buď na 5 hvězd kvůli tomu že vypráví příběh jedné ublížené holky která neumí normálně přemýšlet, a řeší to tím nejdivnějším způsobem, nebo je na odpad, kvůli tomu že vypráví příběh jedné ublížené holky která neumí normálně přemýšlet, a řeší to dost zváštním způsobem. Tak co s tím ? Každopádně takhle by normální člověk problém neřešil. ()

cesky_hrac 

všechny recenze uživatele

❌1 Série❌: Moc mě nepotěšila😥.Ze začátku celkem zábava ale ke konci bolest to dokoukat. Scéna, kdy slečna H. spáchá sebevraždu je podle mě strašně natočená. Necítil jsem napětí. Jen z mých úst šla slova: ,, Tak se už zabij konečně😫" Žádnou postavu jsem si neoblíbil. Hodně událostí či činů ve filmy měli řekněme nelogické řešení. Hodnocení nebude vysoké. 3/10😐. ✔2. Série✔: Po první sérii jsem neočekával, že se pustím do druhé série. Čekal jsem to stejné. Nakonec jsem se odhodlal. Udělal jsem se dobře. Spoustu postav jsem si oblíbil. Některých mi bylo líto jak dopadly. Dokonce jsem uronil slzu. Nepřeháním! Opravdu. Druhá série byla opravdu hodně dobrá a nemůžu se dočkat na třetí! 8,5/10👍😉!🍇 3. Série🍇: Zatím nejlepší série ze všech. 8,9/10 🙂😄🤔😎 ()

Související novinky

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

12.03.2022

Těšili jste se coby fanoušci Daredevila nebo Punishera ze zprávy, že studio Disney ve spolupráci s Marvelem přidalo tyto netflixovské seriály na streamovací službu Disney+? Pak zjevně nejste součástí… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama