Reklama

Reklama

Dark

(seriál)
  • Německo Dark
Trailer 2
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, (2017–2020), 24 h 23 min (Minutáž: 45–73 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel, Karoline Eichhorn, Maja Schöne, Stephan Kampwirth, Daan Lennard Liebrenz, Andreas Pietschmann (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Recenze (474)

Litvicek 

všechny recenze uživatele

V první sérii mi trvalo dva díly, než jsem se do toho zažral. Pak to nabralo na obrátkách a wow. V druhé sérii to eskaladovalo do neskutečných rozměrů a bylo to kurevsky epické sledovat až do konce. Ve třetí sérii, která byla nejslabší (byť i tak si čtyři hvězdy urvala) jsem to dokoukal do konce. Už jsem věděl, co se asi stane a čekal jsem grandiozní finále, která bylo výborné ale kvalitě prvním dvou seriím se celkově ta třetí série nevyrovnala. Jo, výborný seriál.. Doporučuji. ()

Teg 

všechny recenze uživatele

Moc se mi to líbilo a kladně oceňuji především německou preciznost, s jakou je celý uzel převyprávěn a nakonec i rozseknut. Celkově by příběhu ale slušela kratší linie, jedna série by bohatě stačila a odpadlo by spoustu zbytečné výplně. S hereckými výkony problém nemám. ()

_ksilt 

všechny recenze uživatele

Prisernej gulas, tohle snad vubec nemelo showrunnera. A ono to ma ambice pokracovat. Uff.Nejsou tri hvezdy az moc? ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

"Dark" má zaujímavý motív a pekne zapletené dejové linky. Dokonca tak zapletené, že sa divák miestami stráca v postavách a v časovo-priestorovej orientácii príbehu. Je to pozerateľný seriál, s potenciálom presahu do ďalšej série, no chvíľu trvá (aspoň v mojom prípade), kým sa divák zžije s postavami a s obsahom, celé je to ladené v zmysle názvu - do temna, v celku to pôsobí ako chladné a sterilné dielo a určite nie je tak návykové ako často zrovnávaný seriál "Stranger Things", niekomu môže prekážať nemecký jazyk a európske prostredie (ktoré je cítiť), ale v konečnom dôsledku seriál stojí za zhliadnutie. ()

Shimargh 

všechny recenze uživatele

Vizuál, ambientní podkres, soundtrack, temnota, ponurost, zmar a zoufalství, skvělá první série! Druhá už drhne, ale stále nadprůměr, který ovšem zabili nastavovanou kaší v podobě toho nechutného odpadu, tzv. třetí série, za tu by tvůrci zasloužili upálit. ()

nylo 

všechny recenze uživatele

Tak tímto počinem určitě neudělali soudruzi z Němec chybu! Velice dobré zpracování, kamera (ty různočasové půlené scény žeru), obsazení, hudba....bavilo moc a těším se na další várku, přičemž budu doufat, že se tvůrci moc neztratí v čase, cestování a rovinách (Zklamání, jsou výsledkem falešných očekávání. Měj naději, nikoli očekávání, potom budeš leda překvapený, ne zklamaný!).....7.1.2024/ komplet opakování plus poslední série.  Vyžaduje maximální pozornost a soustředění! Výše popsané stále platí. Oceňuji - výborný výběr představitelů jedné role v různých časových obdobích, - snahu tvůrců uzavřít seriál co nejvíce smysluplně a komplexně, i když poslední díl je poněkud zběsilá jízda tedy, - filosofickou rovinu životního koloběhu. Co mě trochu ke konci unavovalo, byl ten neustálý důraz na smysl toho, proč se všechno děje......každopádně velmi nadstandardní...95% ()

Blondsky 

všechny recenze uživatele

Němci on the top. Syrový, podmanivý drama s tak geniálním příběhem, výbornými hereckými výkony a ultimátním emočním zakončením. Nejlepší věc, co se do roku 2020 vyskytuje na Netflixu! PS: Adam je cool „záporák.” A ta hudba! ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Neumím asi úplně slovy popsat, jak jsem z tohoto díla v šoku. Tom pozitivním šoku. Na Němce. což mě zprvu odrazovalo, naprostá pecka!!! Po dvou dílech, kdy si člověk zvyká na němčinu a ty jejich obličeje už nešlo o nic jiného než herecké a scénáristické orgie. Co musím, prostě musím vyzdvihnout, je naprosto precizní volba herců v jednotlivých generacích. Dokonalost!! Za mě jeden z nej seriálu posledních let. Upozornění! Není to oddechovka ke kávě! :) ()

Drirr 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje spoiler (na konci): Prachsprostá telenovela okořeněná cestováním časem. Drtivou většinu všech řad jsou všichni tajemní jak hrad v Karpatech, všichni se tváří hrozně důležitě a všichni si pro sebe schovávají ve skříni nějakého strašlivého kostlivce, kterého buď nepustí nikdy nebo až v tu chvíli, kdy to scénář potřebuje. A to je ten největší problém. Scénář zahltí diváka mindfucky s časovými rovinami hlavně aby zamaskoval, že pod tím vším jsou dost banální vztahy a naprosto nelogické chování prakticky všech postav, které prostě nedělají věci, které dávají smysl, ale věci, které potřebuje scénář, aby to mohlo dospět k tomu vysněnému finále. Ten slow burn je navíc natahovaný tak dlouho, že se z toho na konci druhé série stává až úsměvná (či totálně nudná - vyberte si) fraška. a když už člověk teda čeká, že se začne konečně něco dít a že se nám to celé někam posune, tak to tvůrci celé ještě zpomalí další (teď bude ten spoiler)....... paralelní realitou. Meh. Za mě - přes super herce, dobrou atmosféru a nakonec vymodleně celkem smysluplný konec - vlastně velký zklamání. ()

santiamén 

všechny recenze uživatele

Jedna série stačila až až. Ale že to dalo zabrat. Výborný casting - podobu trefili na 100%. To je asi jediné plus. Nudné, zapomenutelné. ()

Miuri 

všechny recenze uživatele

11/10. Mistrovský kousek od scénáristů, prostředí, hudby, postav až po herce, příběh a především promyšlenost od začátku do konce. ()

Risolutore 

všechny recenze uživatele

To nejlepsi, co muzu k Dark rict, je, ze je pro me obvykle problem donutit se k vic nez jednomu dilu serialu denne, nicmene Dark me v jednu chvili prikoval k sesti dilum v kuse, coz se mi naposled stalo tak u Heroes. ()

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem vic, ale nebudu zastirat, ze jsem mel castokrat problem udrzet pozornost. A ano, z velky casti proto, ze to je nemecky a ja si tak nejak asi uz odvykl titulky sledovat titulky a orientovat se v Evropskych krestnich jmenech. V kombinaci s pomalym a slozitym dejem to neni uplne idealni. Reci o nejlepsim serialu jsou dost mimo, spousta logickych lapsu v chovani postav a spousta prazdnych scen. Logicke lapsy v ramci cestovani casem nema moc smysl rozebirat po prvni serii, ktera nechava spoustu veci na dovysvetleni. Coz je dalsi problem. Posledni dva dily diky vysvetlovackam sice dostaly opticky spad (alespon pro me), ale zaver tim padem pada v ramci atmosfery, kterou tak, az urputne buduje celou dobu. Trochu tyhle posuny v deji priste rozlozit a nenechavat az na konec by urcite pomohlo. PS: xkrat zminovana podobnost se STRANGER THINGS, ktera je tady nekolikrat zminena je fakt hloupa berlicka. Krom toho, ze je to z podstaty castecne retro (jee osmdesatky tvl), tak nejzasadnejsi podobnost vidim v tom, ze predloha by klidne od Stephena Kinga mohla pochazet, takze, kdyz uz zminovat inspiraci, tak bych miril spis tam. ()

Gumrice 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se na Dark, fakt, že jo, jenže... Přijde mi, že Dederóni by taky rádi měli "něco jako Stranger Things", ale za mě tohle bohužel nefunguje. Jako neustále zatažená, tmavá, deštivá depresivní atmosféra poměrně drží úroveň, ale pro mě jen za ***. Jistě můj pocit umocňuje i fakt, že nesnáším němčinu a celkově jsou mi ty herci hrozně nesympatičtí. Už se mi dlouho nestalo, že bych se takhle nutila dívat na další díly seriálu, abych pouhých deset dílů shlédla za měsíc a půl, uf... a je mi opravdu líto, že to odvysílal zrovna Netflix. Za sebe nedoporučuji :/ ()

geimz 

všechny recenze uživatele

1. séria - 80% 10 dielov v krvi a stále mám veľké problémy zorientovať sa kto je kto v akej časovej línii. Neoriginálny námet, spracovaný minimálne po audiovizuálnej stránke na vysokej úrovni, a keď sa človek prenesie nad nevyhnutné paradoxy spojené s cestovaním v čase a prižmúri tri oči, aj logika sa v tom dá nájsť. Druhá séria ale potrebuje priniesť odpovede, pretože seriál vrší jednu otázku na druhú a nezodpovie ich počas desiatich dielov priveľké množstvo. Na Dark sa však dobre pozerá a divák je prikovaný k obrazovke, čo je zvlášť od nemeckého seriálu úctyhodné. 2 + 3. séria - 100% Retrospektívne sa pozerám na svoj skepticizmus s miernym úsmevom, pretože po dopozeraní finále musím zložiť všetky klobúky a uznať, že tvorcovia mali skutočne všetko od začiatku premyslené, čo je v dnešnom seriálovom svete v podstate zázrak. Nie všetko je zodpovedané, ale to ani nemusí, keď to zamotané klbko sa rozvinie tak elegantne, originálne a pritom neustále prekvapivo, že divák je držaní v napätí do poslednej minúty. Aj tá zdanlivá zamotanosť a vzťahy postáv sa v priebehu seriálu krásne vyjasnia a finále je natoľko satisfying, že Dark ide okamžite do môjho TOP 10. A samozrejme, najlepší seriál čo sa týka tematiky cestovania v čase, bezkonkurenčne. ()

dan4815 

všechny recenze uživatele

První série je ve znamení chaosu a zmatenosti. Každý je s každým propojen + německá jména udělala za své, a chvílemi jsem se už v tom tak nějak ztrácel. Asi mám nádor na mozku, nebo jenom stárnu a mé kognitivní funkce se nenávratně zhoršují, ale opravdu jsem místy měl problém se rozpomenout, kdo je kdo, kdo jak vypadal v minulosti a jaké mají vazby s ostatními lidmi. Ke konci to bylo lepší, ale i tak to stálo za hovno, když jsem s pocitem méněcennosti seděl před monitorem a snažil se vzpomenout, na koho se to vlastně dívám. Ano, postavy nejsou příliš dobře zpracované. Nechovám k nim žádné emoce, ani si nedokáži vybavit, kdo jsou. Když pominu tento fakt, tak jsem měl ještě problém s tempem, kdy poslední tři díly začaly dávat celému příběhu nějaký smysl, což je dost na hovno vzhledem k množství epizod. Mysteriózní očekávání, co bude v jeskyni a následné jeho rozuzlení, není špatné. Možná jsem očekával něco lepšího, než jenom holý tunel nebo malou krabičku s ozubenými koly. Dychtil jsem po vědě, ale ano, odpustil jsem tvůrcům absenci nějakého více vědeckého vysvětlení. Přece jenom je to o příběhu, který není zrovna nejlepší, ale dokáže si diváka udržet. Co se seriálu nedá upřít je kvalitní audio a vizuál. Dobře se na to kouká a poslouchá... když pominu některé ty německé obličeje, které mi sympatické rozhodně nejsou. EDIT: Zrovna jsem dokoukal i druhou sérii. Musím říci, že k postavám jsem si vytvořil nějaký vztah. Co se ale týče samotného seriálu, vidím v něm obdobu Lostů, kteří se také napříč sériemi velmi změnili. Ale zatímco u Ztracených jsem to ještě akceptoval, u Darku to nemohu vystát. Seriál se ubral ze skromného mysteriózna do míchanice všech časů a dějů. ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Hezky „syrově“ natočený a přesto jsem se nepřekousal přes první díl – ani jedna z postav ve mne nevzbudula zájem či sympatie. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zasáhnuté emoční centrum, nejen potěšení, že vidím od Netflixu zasejc něco evropského, ale navíc si to drží náramně hutnou atmosféru dnes i tenkrát přesně tak jak to mám rád uvařeno....není důležité kde, ale kdy! Parádní scénáristické představení, které možná ke konci kombinuje více v kratším čase, ale stejně.. 85% ()

Ricky_CZ 

všechny recenze uživatele

Překvapení, které jsem už dlouho nezažil v takové síle! To, jak do sebe věci nakonec zapadnou, jak scénář bravurně tahá diváka za nos a eliminuje slabší kusy (viz. některé komentáře;)), to se jen tak nevidí. Teď mne může jen mrzet, že už to mám za sebou.. Samotné zpracování je taky na jedničku. Casting, atmosféra, hudba,.. 5* jako vyšitých. ()

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama