Reklama

Reklama

Oběti

(seriál)
všechny plakáty
TV spot
Česko, (1999–2008), 11 h 10 min (Minutáž: 78–90 min)

Režie:

Petr Slavík

Scénář:

Miroslav Sovják

Hrají:

Zbyněk Fric, Karel Zima, Libor Žídek, Josef Nedorost, Jiří Bábek, Vladimír Dlouhý, Klára Pollertová-Trojanová, Bohumil Klepl, Bronislav Poloczek, Jenovéfa Boková, Jiří Kodet, Marie Spurná (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Na televizní obrazovku se vrací cyklus Oběti o lidech postižených zločinem. Vzrůstající zločinnost a stále častější osobní zkušenost každého z nás, kteří jsme byli oloupeni, vykradeni, napadeni, s nemohoucí spravedlností, která někdy z nepochopitelných důvodů nahrává spíše zločinci než jeho oběti, vedla scenáristu Miroslava Sovjáka a režiséra Petra Slavíka k vytvoření této série. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele J.Mayen k tomuto seriálu (7)

Přepadení (1999) (E01) 

To bylo slušný psycho, Vladimír Dlouhý v roli vyšinutýho magora a I a Janžurová jako šikanovaná oběť. Do toho velmi pěkně zahráno od Jiřího Kodeta. Tohle se opravdu povedlo, bravo. ()

Znásilnění (2000) (E02) 

Dalsi pekny dil, jsem opravdu mile prekvapen, jak dobra tahle serie je. Katerina Brozova, Miroslav Etzler a Tomas Hanak. Uz se tesim na dalsi dily. ()

Svědek (2001) (E03) 

Dal jsem si dalsi dil ze serie obeti a zjistil, ze jsem ho uz v minulosti videl. Vyborny Jaromir a paradni scenar. Mozna jsem zakrikl, ze jsme po revoluci nedokazali natocit nic kloudnyho a heleme se, tady mam dobry priklad, ze to jeste slo. Pekne. ()

Jiný člověk (2003) (E04) 

Tihle jini lidi s nama ziji uz nekolik stoleti a nedokazali se nam prizpusobit nebo se jakkoliv integrovat. Navic si budou do nekonecna hrat na ublizeny a my je v tom jeste podporujeme ruznyma provokativnima serialama, filmama, jako je tento. Ja zil ve meste, kde byly s romy jenom problemy, zacalo to sikanovanim ostatnich ve skole, byt byli vzdy v mensine a pote po dokonceni max 5 trid zakladni skoly se da se rict vsichni dali na drahu zlocinu, prostitutuce, vydirani. Ty lepsi bych dokazal spocitat na prstech jedny ruky. K serialu, je to jen dalsi sprosta agitka, kde bili jsou v roli tech darebaku, ktery podvadeji, kradou, napadaji, biji, nici a buhvi ceho jeste. Romove jsou tu zobrazeni jako sama nevinnost. Bezte se s timhle bodnout. ()

Hadí tanec (2005) (E05) 

Tohle byla naprosta parada, opravdu depresivni pribeh o manzelske krizi mezi Ivanou Chylkovou a panem Svehlikem. Tohle si nechat libit takovou dobu, to chce nervy z oceli. Ale zahrano na jednicku. Atmosfera by se dala krajet, vzdy kdyz se Ivana setkala s Aloisem, cekal jsem kdy to vybouchne a taky jsem se nemylil. Pekne, moc dobre, ()

Živnostník (2005) (E06) 

Velmi dobre, i kdyz tady mi chybelo takovy to temno, sedivo, spinavo, jako to bylo napriklad v dilech Pepadeni ci Hadi Tanec,ale vyborne herecke vykony a prekvapeni Martina Dejdara v roli suknickare :-): ()

Nevlastní bratr (2006) (E07) 

Vilma a Viktor, oba perfektni herci, ale musim uznat, ze tenhle lid, asi taky castecne diky blbymu scenari ze vsech co jsem doposud videl nejslabsi. Ale tahle serie CT me opravdu bavi musim uznat. ()

Reklama

Reklama