Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Talentovaný mladý řidič (Ansel Elgort), který zajišťuje zločincům únik z místa činu, je ve své práci tím nejlepším z oboru i díky hudbě, kterou si během ní pouští. Když se Baby setká s dívkou svých snů (Lily James), vnímá to jako příležitost opustit život zločince a začít znovu. Poté, co je ale mafiánským bossem (Kevin Spacey) přinucen zúčastnit se další akce, která je předem odsouzena k neúspěchu, ocitá se v ohrožení jeho život, láska i svoboda. (Falcon)

(více)

Recenze (847)

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná lupičská podívaná (nejen) pro mladé se skvěle vybranými herci (Baby super, na Deboru se moc hezky kouká a Rapl...no tak to je vážně výbornej magor). Film má až na střední přeslazenou pasáž (která mi ale vůbec nevadila)i celkem svižné tempo. Spousta pěkně natočených akčních scén a i když jde o klasický příběh, diky všudypřítomnému rytmu působí film i docela originálně. 74%. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Tak toto hej. Film ktorý riadi hudba. Veru také niečo sa nevidí každý deň a toto je podarený výtvor skvelého Wrighta. Skvelé naháňačky, akcia, Elgort ako Baby je neskutočne skvelý, Lily celkom fešná, Spacey super, Bernthalove cameo zamrzí, lebo má fakt hlášky ale nevadí, Foxx a Hamm to vynahradia. Koniec ma trošku prekvapil ale určite som viac než spokojný. 4* zaslúžene. ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Orgie formy nad obsahem. I když ten obsah. Na 2 hodinový film, nejsem si jistý, zda to nějaký děj mělo. O příběhu je zbytečné diskutovat, taká je to slátanina. Ale všimli jste si ty cool účesy? A ty hadry, co měli na sobě, jak z reklamy, cool. A ty písničky, po celý film, ty byly boží, co? A vůbec, všechno bylo tak coolové, ten střih byl cool, režisér Wright byl cool, točil to v Americe, všimli jste si?... Co říct na závěr. Že nevíte, co tím chtěl říct, protože marně hledáte nějaké poselství? Není proč plakat. Že byl kdysi Wright nadějný režisér a teď točí sračky pro puberťáky? Není první ani poslední, není proč plakat. Možná ta počáteční naděje nebyla ani naděje, jen obyčejné řemeslo. Není proč plakat. Naleštěné hovno - běžný to artikl současné doby. Není proč plakat. V rámci žánru za 2. ()

zubrik66 

všechny recenze uživatele

Toľko kriku a nakoniec to nefunguje. Áno soundrack je super, naháňačky sú super, ale príbeh je ako americká diaľnica priamočiary a jednoduchý. A postavy? No hrôza... ()

jprmusic 

všechny recenze uživatele

Tak jsem nostalgicky zavzpomínal - na Dirty Dancing; na Pomádu, na Božský těla, na Horečku ...... a pak už byl naštěstí týhle ptákovině konec ..... jo PS - dneska už pojem charisma zřejmě nefrčí nebo ..... ? ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Film udělaný na míru pro adolescentního pitomečka, který "hraje" otřelého kriminálníka, který jezdí autem jako kokot v idiotském filmu pro cílovou skupinu: "ženy, věk 10 - 15 let". ()

kirmakX6on 

všechny recenze uživatele

originální ..po všech stránkách, včetně nečekaného výchovného konce. A to, jak se skoro vše děje v rytmu hudby se fakt povedlo. 85% ()

Benjik 

všechny recenze uživatele

Letní filmopopík do kina, který jsem viděl bohužel na počítači a v zimě. Přesto jsem se bavil. Herecký tým mě opravdu bavil, zvlště cvok si to jel ve stylu SLJ zamlada, a to nikdy u černochů není na škodu, pardon. Většinu songů bych si samostatně nikdy nepustil, ale takhle se mi opravdu líbil celý repertoár a když v rytmu Queenů začne přestřelka, je to prostě převelice cool. Hlavní hrdina je k sežrání, i když bych to do tohohle herce nikdy neřekl. Chtěl jsem dát tři, protože závěrečné rozhodnutí pana Doctora je těžce scénáristická berlička, jinak řečeno - shit jak sviňa. Ale protože je opravdu atraktivní záležitost a pěkně to odsýpá a vůbec je to celkem sexy filmík, dám čtyři. 70% ()

Stranger77 

všechny recenze uživatele

Poctivá akční jízda se zajímavou hudební kulisou, která rozhodně nezklamala. Pecka, kterou bych si chtěl znovu a znovu pouštět to ale není. ()

Luciee113 

všechny recenze uživatele

Jaj, úžasná akce a úžasná moje reakce na tento film. Ani chviličku se nenudíte a obsazení herců je také vynikající doprovázeno skvělou hudbou. Vidím už podruhé a určitě ne naposledy :* ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dost povedená akční podívaná protkaná spoustou skvělých písniček, a kde se vůbec nenudíte. Každopádně jde poznat, že Ansel a Lily se nám vyvíjejí velmi nadějně a sestavu už doplnil opět dost dobrý KevSpa a parta záporáků včele s Jamiem Foxxem, nadějnou kráskou Eizou González a už o něco zkušenějším Jonem Hammem. Byť se ve filmu najdou i hluchá místa, tak povětšinou funguje jak má a my jsme spokojeni, že po dlouhé době konečně nějaký originální a povedený akčňák a buďme za něj rádi... 75% ()

Snilek1379 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavá a netradiční hlavní postava. Nicméně, to je tak všechno co se dá říct. Působilo to na mě, jako by autory filmu náhle osvítil nápad na hrdinu akčního filmu, ale pak tomu nedokázali vymyslet pořádný děj, protože ten byl silně tuctový, plný klišé a místy nelogický. Body navíc za Lily James a netradiční nápad, bohužel nedotažený do konce. ()

Pete 

všechny recenze uživatele

Zábavná, svižná, rytmická jízda, kterou asi natočil dvanáctiletej kluk. Ale talentovanej. Nechci dělat suchara, celkem jsem si to užil, jenže čím blíž ke konci je Baby Driver víc a víc stupidní až k nesnesitelnosti. ()

Matte27 

všechny recenze uživatele

Akční hudební lovestory z prostředí zločinu? Hell yeah! Tenhle film jsem odkládal už od jeho premiéry. Trailery ani popisky mě nikdy dostatečně nenavnadily. Stejně tak hodnocení na ČSFD. Už bych si měl ale zvyknout na to, že co natočí Wright, to je prostě klenot. Kéž by uměl Tarantino pracovat s hudbou stejně jako se s ní pracuje v Baby Driver a neusekával písničky po pár taktech. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Edgar Wright umí točit, ale bohužel každým filmem dokazuje, že neumí moc dobře psát. Chybí mu cit, živost postav a hlavně osobitost. V podstatě to všechno, co zvládá prodat naplno ve vizuálním hávu, nedokáže skoro vůbec byť jen zábavně předložit v příběhu. Těžko říct, kde je chyba, ale tipuju to na scenáristickou absenci Simona Pegga. ()

Rayen1 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná akční jízda s nadupaným soundtrackem, sympatickým best driver on earth hrdinou a love story tak akorát - žádnej sladak, ale člověk jim to přeje (Debra je prostě super, i když možná trochu neivni), tenhle film můžu vidět 20x denně a neomrzí se mi! ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Hudobné filmy nemám až tak v obľube, ale natočiť do rytmu hudby akčný film, kde sa jazdí za zvukov chytľavých vypaľovačiak a strieľa do rytmu úderov na bicie? Nuž, prečo nie. Vo svojej podstate ide o jednouchý film, kde netreba hľadať hlbšiu myšlienku. Príbeh o láske na pozadí kriminálnej zápletky nie je ničím ojedinelým, a film sa preto sústreďuje hlavne na dokonalú koexistenciu obrazu a zvuku, ktorá v tomto filme dostáva nový rozmer. Veľká časť scén je podriadená priamo hudobnému obsahu, a to nie len pri akčných scénach, ale aj prostých dialógoch. A obrazovému zážitku výrazne napomáha efektná kamera. Filmu pomáha aj skvelé obsadenie. Hlavný hrdina je pre mňa síce neznámy, ale pôsobí uvoľnene. A zvyšok osadenstva s nahláškovaným magorom Foxxom, sympatickou Lily James, drsným Hammom a efektným pozlátkom v podobe Kevina Spaceyho, je tiež silnou devízou. Svižný, vtipný film s kvalitnou réžiou a kopou skvelých scén. 80%. ()

Související novinky

Edgar Wright chystá další thriller

Edgar Wright chystá další thriller

20.06.2020

Režisér Edgar Wright se ve své novince Last Night in Soho poprvé vydá mimo žánry komedie, snímek, jenž dorazí v příštím roce, pak nebude jeho posledním vážnějším. Režisér se totiž upsal k chystané… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Kdo si zahraje Dungeons & Dragons?

Kdo si zahraje Dungeons & Dragons?

29.06.2016

Warcraft sice v Americe propadl, naštěstí to ale neznamená konec filmových fantasy. Hlavně studio Warner Bros., které se k žánru vrátí letošními Fantastickými zvířaty, je naopak hodlá tlačit co… (více)

Depp půjde pro mléko... a potká mimozemšťany

Depp půjde pro mléko... a potká mimozemšťany

24.10.2015

Když se u jednoho projektu sejdou Neil Gaiman, Edgar Wright a Johnny Depp, je celkem jisté, že půjde o hravou podívanou pro celou rodinu. A právě do téhle škatulky se chce vecpat adaptace dětské… (více)

Reklama

Reklama