Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Talentovaný mladý řidič (Ansel Elgort), který zajišťuje zločincům únik z místa činu, je ve své práci tím nejlepším z oboru i díky hudbě, kterou si během ní pouští. Když se Baby setká s dívkou svých snů (Lily James), vnímá to jako příležitost opustit život zločince a začít znovu. Poté, co je ale mafiánským bossem (Kevin Spacey) přinucen zúčastnit se další akce, která je předem odsouzena k neúspěchu, ocitá se v ohrožení jeho život, láska i svoboda. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 10

Recenze (847)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

S režisérem Edgarem Wrightem mám podivný vztah- Rozhodně o něm můžu říct, že je to talentovaný režisér. Jeho neoficiální Trilogie krve a zmrzliny (Soumrak mrtvých, Jednotka příliš rychlého nasazení, U konce světa) mi však moc vtipná nepřišla a Scott Pilgrim proti zbytku světa byla zase ztráta potenciálu. Baby Driver však od začátku z trailerů vypadal slibně a dopadl následovně. Baby Driver je rozhodně nejlepší Wrightův film. To však z něj nedělá do puntíku dokonalý film. Hlavní postava Baby trpí od autonehody v mládí pískáním v uších a proto musí pořád nosit sluchátka. To znamená, že většina filmu tvoří hudba. Film od začátku do konce jede a to je rozhodně dobře. Celá úvodní scéna je úžasná a to byl pouze začátek. Musím se Anselu Elgortovi omluvit- Něco v něm opravdu je. Jeho Baby mě totiž jako hlavní hrdina bavil. Je to neuvěřitelně sympatický hrdina a každá scéna kdy si užíval za zvuku hudby mě neuvěřitelně bavila. Co mi zpočátku trošku vadilo byl vztah s Deborou- Lily James je fajn ale když nastoupila ona šel veškerý děj a spád stranou a já se modlil ať něco rychle začne. Časem ale Debora začne brát důležitost a nakonec je to další fajn postava filmu. Jamie Foxx, Jon Hamm a Jon Bernthal jsou lupiči které Baby vozí a zatím co Bernthal má malé cameo (avšak i to si patřičně užije) Foxx a Hamm si zahráli neuvěřitelný psychopaty se kterými si neuvěřitelně vyhráli. Foxx má toho Oscara zaslouženě. A Kevin Spacey jako Doc jako vždy skvělý- nemám ho v TOP 3 herců jen tak. Spacey musí být opravdu bůh herectví jelikož jeho postava je fakt neuvěřitelně vykreslená a chtěl bych s ní víc. Baby Driver je také mnohonásobně vtipnější než Trilogie krve a zmrzliny či Scott Pilgrim opravdu jsem měl občas záchvaty smíchu. Co tak úplně nešlape? Závěrečná akční scéna filmu, samotný závěr, menší šeslápnutí z plynu v druhé půlce a lepší dokreslení minulosti spojené s Babyho rodiči. Jinak však fajn jízda, Wrightův nejlepší film (i když k tomu stačí málo) a celkem mě zajímá Baby Driver 2. Wright snad znova už nikdy nezklame. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Momenty, kdy se ten hnusáček vlní v rytmu pamuziky (nebo vynikajících The Damned!) asociují nesnesitelnou lehkost bytí. Významově, od Kunděry jen vykradeno. Pokud tedy překlenete nutkavou potřebu přišlápnout Elgortovi ohryzek, je k vidění solidní, akcí nabitý film dle ověřeného mustru, jehož některé výseče však působí až uhrančivě, když se barvy, pohyb i muzika snoubí do dokonalých celků. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Já jsem naštěstí nešel na akademickou přednášku o teorii dokonalosti, nýbrž na letní filmovou jednohubku, čili se tady teď nemusím v ničem šťourat jak bába v koksu. Takovouhle bejkárnu jsem v kině zas nějakou tu chvíli neviděl, podobně svérázně si třeba Guy udělal posledního Artuše, ale tím přehlídka originality pomalu končí. Fór je v tom, že teprve až když si něco uděláte po svým tak jak vy sami chcete, může to za něco stát. Edgar se rozhodně s ničím nepáral a naservíroval mi tak dokonale rytmickej biják, že Rytmus by se měl přejmenovat na Fibliraci. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Edgar Wright je borec. To, co natočil dřív, je jedna věc, ale on tím svým zbrkle vychytaným střihem a láskou k muzice dokázal natočit jednu z nejlepších gangsterek za poslední dobu. A během sledování mi opravdu bylo hodně jedno, jak je film místy dost nelogický. Užíval jsem si totiž po technické stránce tak bravurní akční komedii, že pochybuju v podobný zážitek v nejbližších minimálně pěti letech dokud Edgar nepřijde s něčím novým. Dojde Vám to totiž v momentě, kdy Vám muzika bude hrát kvalitní tóny na střelbu z ryzího kulometného hnízda. Také to ale určitě zaregistrujete v momentě, kdy muzika bude intenzivnět ve chvíli, kdy dojde k životnímu smyku Ansela Elgorat. To, že je to dvacet tři let starý mentol dementol je sice jedna věc, ale po asi půl hodině oťukávání jsem si na něj přeci jen dokázal zvyknout. Za tou hrubou vrstvou drsnosti a aroganci se totiž skrýval kluk, který si odžil opravdu dost. A tím vlastně směřuju i k příběhové stránce, která není kdovíjak silná. A já to po tvůrcích ani nechci. Tenhle film se totiž točil na efekt a chtěl jím vědomě poděkovat všem gangsterkám nejen Guye Ritchieho. Kdyby v hlavní roli byl Simon Pegg a Nick Frost, tak si myslím, že se jedná o další film Cornetto série. Takhle je to "jenom" jednoduchý, ale silně efektivní film. Tedy přesně to, co jsem od Edgara Wrighta čekal a co jsem dostal. Díky za super zážitek. Chvílemi jsem si říkal, že v rámci akce v dnešní době nic lepšího neseženu. Ten střih v kombinací s dobrou muzikou? Ten je prostě boží! ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

"Co je to kurva za masku? - Austin Powers. - Doktor říkal Michael Myers. - Tohle je Mike Myers. - Měla to být maska z Halloweenu. - To je maska na Halloween. - Maska zabijáka z filmu "Halloween". - Jo ty myslíš Jasona. - Ne! Kurva!" Edgara Wrighta smysl pro humor nepřešel ani v téhle akční jízdě, která by se klidně obešla beze slov díky všudypřítomné hudbě .. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (36)

  • Film nese název podle stejnojmenné písně hudební dvojice Simon & Garfunkel, která se objevila na jejich albu "Bridge Over Troubled Water" v roce 1970. Samotná píseň ve filmu zazní během závěrečných titulků. (DJDVD)
  • Když Baby (Ansel Elgort) s Buddym (Jon Hamm) a Darling (Eiza González) začnou po přestřelce utíkat před policií, je možné si všimnout rozdílu oproti traileru. Scéna je zrcadlově přetočena, Baby má rozbité pravé sklíčko a míjí zelený stroj z levé strany, zatímco ve filmu má rozbité levé sklíčko a míjí zelený stroj z pravé strany. (pemap)
  • Natáčalo sa na viacerých miestach v amerických štátoch Georgia a Louisiana. (MikaelSVK)

Související novinky

Edgar Wright chystá další thriller

Edgar Wright chystá další thriller

20.06.2020

Režisér Edgar Wright se ve své novince Last Night in Soho poprvé vydá mimo žánry komedie, snímek, jenž dorazí v příštím roce, pak nebude jeho posledním vážnějším. Režisér se totiž upsal k chystané… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Kdo si zahraje Dungeons & Dragons?

Kdo si zahraje Dungeons & Dragons?

29.06.2016

Warcraft sice v Americe propadl, naštěstí to ale neznamená konec filmových fantasy. Hlavně studio Warner Bros., které se k žánru vrátí letošními Fantastickými zvířaty, je naopak hodlá tlačit co… (více)

Depp půjde pro mléko... a potká mimozemšťany

Depp půjde pro mléko... a potká mimozemšťany

24.10.2015

Když se u jednoho projektu sejdou Neil Gaiman, Edgar Wright a Johnny Depp, je celkem jisté, že půjde o hravou podívanou pro celou rodinu. A právě do téhle škatulky se chce vecpat adaptace dětské… (více)

Reklama

Reklama