Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 711)

annacfd 

všechny recenze uživatele

Kult. Neuvěřitelná smršť bonmotů a pocit, že sleduju seriál jehož hlášky/moudra by se daly aplikovat snad na všechno. Musím říct, že stejně jako u Stopaře mám u Trpaslíka trochu pocit nepatřičnosti, vzhledem k tomu, že jsem oboje objevila někdy v roce 2009 a tak nějak prostě k tomu fandomu nepatřím, i když oboje mám moc ráda a určitě budu sledovat další vývoj. Teď mě omluvte, jdu posnídat studenou kari omáčku. ()

virus5161 

všechny recenze uživatele

Parkrat jsem kdyyyysi nekde zahlid' kus v televizi a ta vyprava mi prisla tak desna, ze me nikdy nenapadlo, ze to muze bejt neco tak genialniho. Pak jse precet' knizky, videl serial, precet' vsechno, co napsal sam Grant i Naylorova Posledniho cloveka... Chytry, anglicky, neni co dodat... Jestli si neco zaslouzi absolutorium, tak tohle rozhodne. ()

padlar 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších seriálů. Něco, co se podle mého, musí prostě vidět. Vtipnější seriál jsem asi ještě neviděl. ()

ghost1989 

všechny recenze uživatele

Toto je spolu zo Simpsonovcami seriál na ktorom som vyrastal a je neskutočne nahláškovaný. Býva neskutočne vtipné sledovať ostatné stoli v bare ako po nás pozerajú keď začneme konverzovať s dialógmi od "kluků s trpaslíku" 5/5 ()

Georgas 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně seriál číslo jedna. Episoda za episodou hlášek a vtipných scének. Ovšem pro ty, kteří nemají smysl pro anglický humor to zas tak skvělé být nemusím, jelikož toho, tam je vcelku dost. Devátá série stála za .... Ale desátá byla trhák jako série 1-8. Doporučuji a přeji příjemné chvilky strávené u Červeného Trpaslíka. ()

Digi_cz 

všechny recenze uživatele

Jediný seriál, který jsem viděl od počátku až dokonce s tím, že jsem si musel na to vzít dva dny volna... (kOCOUR mi vzal vítr z plachet) ()

Panel250 

všechny recenze uživatele

Co napsat...? Komu se to nelibi, toho stejne nepresvedcim, kdo ho miluje, tomu jsou jakekoliv me postrehy a nazory stejne fuk, pac se na to diva stejne. Zaryl se mi do srdce, previt jden. Dal mi tolik smichu, ze asi neumru a budoume muset zastrelit. Samozrejme ma i sva slabsi mista, pozdejsi serie, ale to se neni cemu divit. Skvely dabing, hromada smichu, vyborni herci-neherci. Je to prvni serial, kde jsem fandil zaporakovi :) Tohle dilo je jen k pobaveni, nastesti. Nest nejake poselstvi, asi se strelim do hlavy ve tvaru legracni kostky ledu. ()

Kateeerina 

všechny recenze uživatele

Jeden by řekl, že z bakelikových kulis nemůže vzejít nic zázračného, ale to je mýlka....skvěle napsané postavy, výborný casting, český dabing zcela vyjímečně povyšuje seriál ještě o jeden level (zejména Kamil Halbich)...no a humor...bez komenáře.... Rimmer: Krytone, nemohli bychom letět trochu rychleji? Aby nás nepředjížděly nehybné předměty! ()

JoeHalenbeck 

všechny recenze uživatele

"Hmm, domnívám se, že všichni zapomínáte na jádro našeho problému, a to je jak si budeme říkat. Eh, podle mne si můžeme vybrat buď Liga proti slintajícím monstrum, či můj oblíbený návrh Komise pro legalizaci integrace teroristických organismů a jejich rehabilitaci ve společnosti. Eh, má to jen jednu nevýhodu, zkratka je K.L.I.T.O.R.I.S." Je třebas dodávat něco víc??? ()

Prokop23 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je již legendární a kultovní seriál. Schématický a přitroublý. Opakující se. Nevyvíjející se. Ale víte co? Je to geniální i tak. Červený trpaslík je totiž jako baba, co nezaujme na první a možná ani na druhý pohled. Ale když tomu dáte šanci, začnou se dít divy. Přátelé jsou (vlastně byli, už jsme starší kousci) na dlouhé zimní večery fajn, Teorie velkého třesku, Jak jsem potkal vaši máti, Dvě socky jsou taky "fajn"...no Trpaslík, stejně tak jako třeba Black Books, jde ještě o level výše...že by to bylo tím britským humorem? Excelentně koukatelné na několikrát, v peprném originále i povedeném dabingu. Připravte pečenáče, dávám zasloužených 5*****. ()

Shellou 

všechny recenze uživatele

Kultovní seriál sršící úžasným britským humorem! Holky ho moc nemusí, ale chlapi se u něj královsky pobaví :-) ()

killer1992 

všechny recenze uživatele

Number one. Seriál seriálů, sitcom sitcomů. V mých očích už asi nikdy nic nepřekoná Červeného trpaslíka. Vlastně by ani nebylo nutné nic psát, stačilo by odkázat na kOCOURŮV komentář. Legendární hlášky, legendární postavy, skvělý britský humor. Viděl jsem to tolikrát, že už to ani nespočítám a uvidím to ještě mnohokrát. ()

honza.g 

všechny recenze uživatele

Nesouhlasím s Galadriel, je to vtipné, pokud máte nějaké buňky na tento typ humoru,. Navíc, abyste ty fórky pochopili, tak musíte mít nějakou znalost scifi prostředí, což je poměrně těžké, pokud tento žánr nemáte rádi. Na druhé straně je to často příliš praštěné, takže je to parodie docela primitivní. Některé nápady jsou chytré, některé hlášky štěpné. Suma sumarum, libi se mi to, ale zase, že bych si u toho chrochtal blahem, nebo se svíjel smíchy, to zase ne. ()

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama