Reklama

Reklama

Chobotnice

(seriál)
  • Itálie La piovra (více)
Itálie / Francie / Rakousko / Španělsko, (1984–2001), 68 h 23 min (Minutáž: 52–114 min)

Hrají:

Michele Placido, François Périer, Paul Guers, Remo Girone, Patricia Millardet, Nicole Jamet, Florinda Bolkan, Jacques Dacqmine, Cariddi McKinnon Nardulli (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Policejní inspektor Corrado Cattani je přeložen na Sicílii s manželkou a dvanáctiletou dcerou Paolou. Jelikož se specializuje na mafii a s ní spojené obchodníky s drogami, jejichž transakce jsou kryty bankou a jeví se jako legální obchody, brzy se stane terčem vyhrožování. Po únosu své dcery je Cattani donucen odvolat žalobu proti hlavnímu podezřelému, a to i přes pohrdání svých kolegů. Paola se po únosu vrací v zuboženém stavu a Corrado se pouští do nemilosrdné odvety vůči zločincům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (150)

fantoci 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriály typu Chobotnice jsou nepřekonatelné. V tomto se poprvé setkáváme s celou řadou postav a postaviček Sicílie druhé poloviny osmdsátých let. Seriál Chobotnice patří k tomu nejlepšímu, co v italské provenienci vzniklo. Hlavní postavou je komisař doktor Cattani. Sledujeme tragické osudy jeho a jeho rodiny. Snad žádná z postav příběhu nezemře přirozenou smrtí. A jsou jich desítky až stovky. Složitý děj, složité zápletky. Kvalita seriálu je však na vysoké úrovni a právem si v hodnocení zaslouží hodnotu deset. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Beznadějně dokonalé ponoření do osmdesátkových vod, včetně návratu do pátečních (či sobotních) večerů u dědy a babičky, kdy na rohovém gauči stál velký tác s vykrájenými půlkami jablek a hrušek, oranžová (lehce štípavá) deka, rozpálené plynové topení a rozpálené obličeje sledující komisaře, kterému všichni hází klacky pod nohy. Až pak přišel ten díl s autem někde u hřbitova, následovalo několik nadávek a od té doby jsme se na Chobotnici už nedívali (konec 4. série). Ale to předbíhám, v naší cestě do minulosti jsme teprve na začátku, Jan Kanyza si pomalu rozmlouvá hlasivky, Eda Cupák výjimečně jako gauner, slizák s hlasem Přeučila svádí Elsu (o lvici se nejedná) a já nerozumím všemu, ale tyhle večery mě baví. A teď po letech, u téhle bezvadné kriminálky usínám, když jsem příliš utahanej na rozkoukávání celého filmu, a užívám si skvělou práci Hlavní redakce pořadů ze zahraničí ČST Praha 1987, všímám si i dalších detailů, které jsem tehdy nemohl pobrat (Barbara De Rossi vstávající z postele), občas mě vzbudí střelba, zvýšený hlas anebo geniální hudební motiv. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na úvod musím říct, že tenhle kultovní Italský krimi seriál mi dlouho unikal. teď ani nevím jak jsem si na něj vzpomněl, ale každopádně si zaplním tuhle mezeru ve vzdělání. No mám za sebou tuto úvodní sérii a musím konstatovat, že je slušná i když taková hodně rozjezdová. Mimo dominantního hlavního hrdiny je tu spousta vedlejších postav, spousta vedlejších dějových linií a není tak úplně sranda se v tom orientovat. Každopádně tato první série zatím všechno jenom slibně naťukává nejde ještě do hloubky je jasné, že o tom budou až ty další série. každopádně únos a znásilnění 12 letý dcery hlavního hrdiny je na rozjezd celkem nepříjemný. Očekávám dle komentů, že je to, ale ještě pohoda ve srovnání s tím co nás čeká. Každopádně tady ještě nejde o žádný velký ryby, ale někde je třeba začít a prostě toto bylo teprve první kolo. Já se pustím do dalších a této úvodní sérii udílím zatím lepší 3* Uvidíme jak se to celý bude vyvíjet dál.65% ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Asi môj prvý televízny stret so sicílskou mafiou. Kto by tento seriál nepoznal? Veď to bol kedysi fenomén, ktorý opantal niekdajšiu Slovenskú televíziu a sledovali sme ho doma celá rodina. Niečo podobné, aj keď len "phenomenon statusom" ako Dempsey a Makepaceová... :) Samozrejme sa to kvalitou nedá zrovnávať, obidva seriály boli o úplne niečom inom, ale pamätníci vedia, ako to myslím. Na druhú stranu, u mňa osobne vyhral na plnej čiare iný fenomén doby pred vyššie menovanými a to Profesionálové (nemýliť si so slovenskými Profesionálmi), ale to som už odbočil. Kto by nepoznal ústrednú melódiu tohoto skvelého kriminálneho seriálu? Samozrejme ja osobne uznávam len prvé štyri série s komisárom Cattanim, ostatné som odignoroval, takže nemôžem zrovnať s originálom. ()

NightPorter 

všechny recenze uživatele

Že tenhle seriál je bomba, je jasný už z úvodní znělky a muziky pana Morriconeho. Já některý skladby z Chobotnice považuju za jeho top, nezadají si s věcma, co dělal pro Leoneho... Každopádně je to dodneška výbornej seriál o marnosti boje s mocí, zastoupenou zde italskou mafií. V každý sérii schytává Corrado další a další rány, aby ve 4. řadě rezignoval a nechal se schytat ty poslední... Kromě Corrada je seriál přehlídkou dalších super postav, jako jsou záporáci Terazíny a Táno, a taky slušnou porcí nádhernejch ženskejch, patrně Francouzek. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Poslední scéna 4. série vzbudila neuvěřitelné ohlasy ze všech koutů světa. Z USA přišel kuriózní dopis, ve kterém údajný miliardář nabízel několik miliónů dolarů tvůrcům seriálu s tím, aby se vrátili k natáčení dalších dílů. (Sonnery)
  • Po uvedení 1. série, kdy mafie vyhrožovala celému štábu i Michelu Placidovi, byli filmaři nuceni přesunout natáčení z místa Itálie do jiných evropských lokací, konkrétně do Švýcarska, Německa, Velké Británie a Řecka. (Fenk)

Reklama

Reklama