Reklama

Reklama

Uneseni

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
USA, 2002, 14 h (Minutáž: 84 min)

Tvůrci:

Leslie Bohem

Scénář:

Leslie Bohem

Hudba:

Laura Karpman

Hrají:

Dakota Fanning, Matt Frewer, Emily Bergl, Heather Donahue, Joel Gretsch, Adam Kaufman, John Hawkes, Ryan Hurst, Camille Sullivan, Eric Close, James McDaniel (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Sú tajomstvá, ktoré si každý nechávame pre seba. Sú však tajomstvá, ktoré před nami niekto tají. Séria z produkcie Stevena Spielberga, ktorá získala najprestížnejšiu televíznu cenu EMMY. Rozpráva generačný príbeh troch rodín, ktoré zohrali kľúčovú úlohu v histórii únosov mimozemšťanov. Zasadené do kontextu konkrétnych historických udalostí nanovo prepisuje pozemské udalosti a dodáva im mysterióznu príchuť. Šialene silný príbeh o stretnutiach ľudstva s mimozemskými civilizáciami, kde napätie celkom ovládne obývačky a kde budete počuť svoj vlastný dych. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Desetidílný sci-fi seriál z produkce Stevena Spielberga o setkání s mimozemskou civilizací. Děj začíná v roce 1944, kdy posádka bombardéru spatří zvláštní světla nad Německem. Od tohoto okamžiku sledujeme generační vývoj až do součastnosti. Paralelně sledujeme generační vývoj jiné rodiny, aby se na konci oba potomci sblížili a zrodili děvčátko, které má neuvěřitelné schopnosti. V popředí vystupuje ještě jeden vývoj, vývoj rodiny, která se tomuto všemu snaží porozumět i za cenu poněkud nelegální. Musím se přiznat, že to nebylo vůbec špatné. Byly místa, kde jsem se poněkud nudil, zejména protože jeden díl trvá necelých devadesát minut, a to je dost. Ale poté se vše otočilo a já jen zíral. Co se mi ale líbilo nejvíce, bylo právě sledování gererací, pozorovat je od počátků a poté jak stárnou a mají svoje ději a ty pak taky stárnou. To byla paráda. Škoda jen, že od pátého nebo šestého dílu sledujeme dění v součastnosti a vývoji není dopřán větší prostor. Palec nahoru musím dát všem hercům, protože byli výborní a proto minimálně 4*. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

1. Diel: čakal som trochu viac, ale aj tak to stálo za to. Dej sa môže zdať zo začiatku trochu chaotický, ale keď si navyknete a spoznáte postavy, ku koncu to už ide. Po skončení sa mi nechcelo veriť, že to malo 85 minút, rýchlo to ubehlo.Samotný herci sú v pohode, len mi chýba trochu lepšia hudba. Efekty sú ne celkom dobrej úrovni, no mimozemšťania vyzerajú akosi umelo, až smiešne. 4* ... 2. Diel: To ma poser. Všetky postavy zostarli o 10 rokov a k tomu boli zobrazené tri rodiny, pričom ani v jednej nebol prítomný otec. Jedným slovom, prvú polhodinu absolútny chaos v postavách. Ale ináč je to dobré, začínajú sa niektoré veci vyjasňovať, na druhú stranu sa vynárajú nové otázky a postavy sa nám pekne vykresľujú. A na moju neradosť ďalšie postavy pribúdajú... (Všeobecne nemá rád filmy (knihy) kde je veľa postáv. Proste nemám pamäť na mená a tváre. Lepšie by bolo, keby mal každý namiesto mena 20 miestne číslo ^^) 4* ()

Reklama

Dromed 

všechny recenze uživatele

Seriál jako takový je velice dobře a profesionálně natočený (což je od produkce Stevena Spielberga očekávanou samozřejmností) ale musím uznat, že stupeň napětí a strachu se hodně lišil podle epizody. Místy byl seriál až příliž přehnaný a uplně ztratil na tajemnosti. Například 4 druh jasně dokázal, že ukázat méně někdy znamená báti se více. Toď konec kritiky a začala by jen samá chvála což je zbytečné. Za zmínku snad jen stojí herecký výkon mladičké Dakoty Fanning. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Dávám 3* po zhlédnutí prvního dílu. Nemám to ve zvyku, hodnotit seriál tak brzy, ale u mě je vlastně už i pozdě. Těšil jsem na povedený sci-fi seriál, těšil jsem se na J. Benz. Proč to nevyšlo? Když má jeden díl 80 a více minut, už to pro mě není seriál, ale série. J. Benz je zmaštěná až hrůza. Třeba se to tak nosilo, ale já to vidět nemůžu. První díl moc neodkryl, ale mám pocit, že už jsem to všechno někde viděl. Loučím se se seriálem... *** myslím neurazí. ()

anderson odpad!

všechny recenze uživatele

Citujúc klasika: "ODPAD JAK OČI !". Spielberg si evidentne povedal, že dokáže vyprodukovať kult ala AKTY X a zároveň nadviazať na svoje BLÍZKE STRETNUTIA. Vo výsledku ale produkčne zastrešil paškvil korunovaný dementnými komentármi Dakoty Fanning, ktoré musia zožrať nervy každého súdneho mimoz ... ehm, človeka. Technická poznámka: Táto séria je z produkcie štúdia Dreamworks a nie HBO ako tvrdí užívateľ -dRaGoN-. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Scéna s bombardováním za druhé světové války byla vytvořena použitím techniky „Lightwave 3D“. Obrázek Německa je ve skutečnosti špionážním snímkem pořízeným za druhé světové války. (HappySmile)
  • Ve třetím díle zkoumá Owen Crawford fotografii neznámého manželského páru, který byl unesen mimozemšťany. Tento obrázek je skutečná fotka Betty a Barneyho Hillových, kteří se na začátku 70. let proslavili, když se při hypnoterapii údajně odhalilo, že byli uneseni vetřelci. (HappySmile)

Reklama

Reklama