Reklama

Reklama

Marvels

  • Slovensko Marvels (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Carol Danvers (Brie Larson), známá také jako Captain Marvel, získala zpátky svou identitu, kterou jí vzali kreejští tyrani, a pomstila se Nejvyšší inteligenci. Když ji povinnosti zavedou k anonymní červí díře spojované s kreejským revolucionářem, padá na ni kvůli nečekaným okolnostem tíha celého destabilizovaného vesmíru. Její schopnosti ji propojí s Kamalou Khan (Iman Vellani), alias Ms. Marvel, a její vzdálenou „neteří“, kapitánkou Monicou Rambeau (Teyonah Parris), z níž se mezitím stala astronautka organizace S.A.B.E.R. Nesourodá trojice musí spojit síly a naučit se kooperovat, aby mohly společně zachránit vesmír. (Falcon)

(více)

Videa (20)

Trailer 7

Recenze (365)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Kdyby tohle vzniklo jako film pro Disney+ potažmo spin-off/ druhá série Ms.Marvel asi bych na to koukal jinak. Jako plnohodnotný Marvel blockbuster to totiž neobstojí i přesto že jsou Marvels lepší než třetí Ant-Man a jako komedie celkem fungují (hlavně díky Kamale která mě pořád hodně baví). Dost možná bude chyba ve mě, ale některé věci které se tu dějí a o kterých se mluví sem vůbec nepobíral a nevybavuju si že by o nich byla v nějaké marvelovce předtím zmínka což bylo ve finále akorát matoucí a nijak extra to neprohlubovalo už tak nevýrazný zážitek. Nejslabší marvelovka to není, ale extra daleko k tomu nemá…60% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem větší bolest a utrpení - filmu zásadně prospívá jednak že je agresivním sestříháním tak krátký, že nestihne způsobit rakovinu tak moc jako jiné výblitky Marvelu poslední doby, a jednak mu prospívá kupodivu vlastně docela zajímavá zápletka s glitchujícími schopnostmi hrdinů která autorům vnutila zásadní omezení v akčních scénách - takže se museli uchýlit k jen lehce okořeněným kontaktním soubojům, místo tradičního blivajzu CGI bordelu a blikajících světel kde vůbec nezáleží na tom co a proč se děje. Příběh je samozřejmě debilní, v tomhle sestřihu nedává moc smysl, a charaktery nefungují a nezajímají mě - ale to je teď u Marvelu standard. Ale nezbyde na něj moc času, a pár scén kolem je vlastně místy i nápaditých a zábavných. Uznávám, u sledování jsem trochu cheatoval a část se zpívajícími kretény jsem prostě přeskočil, ale třeba část s kočičkami je tak bizarní úlet že jsem se u ní nepokrytě bavil. 5/10 ()

Reklama

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Miss Marvel je jediným počinem, který jsem v rámci MCU vynechal a vzhledem k tomu, jak moc mi tato slečna nesedí svým nadšeným chováním, tak to asi ani nedohoním - paradoxně je tu ale nejzajímavější a nejlépe zahraná postava, což nedokážu vysvětlit. Brie Larson je zde naopak příjemným překvapením a buď je to lepším napsáním její postavy nebo jí samotnou, ale Cpt. Marvel je sympatická (a možná že na mě působí energie Kamaly KHANOVÉ a já jsem schopný vidět Denversovou malinko jejíma očima). Nemůžu filmu upřít snahu pracovat s humorem a celkově na mě film působí tak trochu jako typická situační komedie a některé fórky, přestože jsem je předvídal x sekund dopředu, se povedly. Chemie tria není špatná a jejich výměny jsou fajn, nové lokace potěší... Jenže celý film padá na scénáři a na celkovém příběhu, které je jedno velké meeh. Emoce, které vím, že jsem asi měl cítit se mi obloukem minuly. S. L. Jackson je těžce nevyužitej a přijde mi, že z postavy, která dala dohromady Avengers, je už jen někdo, podle koho můžeme poznat, že jsme ještě v MCU. Dialogy nepatří k tomu nejsilnějšímu a příšerný dabing (a nulový cit pro překlad hodný situace) tomu dává jen korunu. Něco esenciálního tomu strašně moc chybí. PS: 20 let staří X-meni mají lepší vizuál, než se místy objeví zde, CGI prostě nevypadá lépe, než poctivých 6 hodin v maskérně. Overall ale lepší zpracování než měla Quantumania :) a ano, Brie opravdu o Parkovi řekla, že je nejslavnější personou, se kterou si zahrála - vždyť není ani nejslavnější osobou tohodle filmu?! ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Je to furt lepší, než ´Quantumania´ a opravdu si myslím, že režisérka Nia DaCosta je talentovaná (viz. předchozí povedený ´Candyman´). Problém je v tom, že ona sama prohlásila, že chtěla natočit film, na který by se s chutí podívala její malá dcerka. A to je ono. Cílovka téhle matlaniny je věkově někde mezi 5 lety a rannou pubertou, zbytek tenhle na sílu tlačený girl-power manifest asi bude těžko trávit, navíc se záporačkou, která je největším castingovým omylem v celé marvelovské franšíze. Ano, má to jeden vtipný nápad (flerkeni za doprovodu hudby A. L. Webbera), sledovat zbytek je ale zábavný pouze v ujištění, jak je Marvel v naprosté křeči a neví kudy kam. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Emancipační sračka a dno (nejen komiksového) filmu. Absolutní režijní rezignace na vytvoření zábavného filmu. Hnusně vypadající film s příšerným obsazením, jehož jediným cílem, bylo vybrat herce z co největšího množství světadílů ale bez jakéhokoliv hereckého umu. Vizuálně odporné s jednou slušnou akční scénou v první třetině filmu. Odpornost za kterou bych nechal vycházet vedení Disney i Marvel a zakázal přístup všech ženských, rádoby progresivních režisérek, které neumí točit velké filmy. 1* za Brie Larsen, které to sluší a je to jediné na co se dá koukat. Kde jsou ty doby co jsme nadávali na Snydera, jehož komiksárny v tomto srovnání vypadají jak veledíla. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (15)

  • Film musel po dotočení prejsť „rozsiahlou prestavbou“ a opätovným natáčaním, ktoré prebiehalo štyri týždne, aby bol dej údajne súvislý. (Arsenal83)
  • V čase 01:16:38 si můžeme všimnout opravené Sochy Svobody v bronzu se štítem Captaina America. Socha byla poškozena během událostí filmu Spider-Man: Bez domova (2021). (DJMaroko)

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Steven Yeun nebude v Thunderbolts

Steven Yeun nebude v Thunderbolts

03.01.2024

Pouť jihokorejského herce po marveláckých cestách skončila ještě před svým ambiciózně naplánovaným začátkem. Oficiálního potvrzení toho, že se Steven Yeun (Živí mrtví, Neporazitelný) objeví v… (více)

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Reklama

Reklama