Reklama

Reklama

Marvels

  • Slovensko Marvels (více)
Trailer 21

Obsahy(1)

Carol Danvers (Brie Larson), známá také jako Captain Marvel, získala zpátky svou identitu, kterou jí vzali kreejští tyrani, a pomstila se Nejvyšší inteligenci. Když ji povinnosti zavedou k anonymní červí díře spojované s kreejským revolucionářem, padá na ni kvůli nečekaným okolnostem tíha celého destabilizovaného vesmíru. Její schopnosti ji propojí s Kamalou Khan (Iman Vellani), alias Ms. Marvel, a její vzdálenou „neteří“, kapitánkou Monicou Rambeau (Teyonah Parris), z níž se mezitím stala astronautka organizace S.A.B.E.R. Nesourodá trojice musí spojit síly a naučit se kooperovat, aby mohly společně zachránit vesmír. (Falcon)

(více)

Videa (20)

Trailer 21

Recenze (364)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Kdyby tohle vzniklo jako film pro Disney+ potažmo spin-off/ druhá série Ms.Marvel asi bych na to koukal jinak. Jako plnohodnotný Marvel blockbuster to totiž neobstojí i přesto že jsou Marvels lepší než třetí Ant-Man a jako komedie celkem fungují (hlavně díky Kamale která mě pořád hodně baví). Dost možná bude chyba ve mě, ale některé věci které se tu dějí a o kterých se mluví sem vůbec nepobíral a nevybavuju si že by o nich byla v nějaké marvelovce předtím zmínka což bylo ve finále akorát matoucí a nijak extra to neprohlubovalo už tak nevýrazný zážitek. Nejslabší marvelovka to není, ale extra daleko k tomu nemá…60% ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Ok, takže děj stojí a padá na tom, že si holky při použití svých schopností vyměňují místa. Dobrý nápad. Super. Jenže proč tahle fíčura funguje jen někdy a jindy zase ne? Krom toho, že se to hodí do scénáře? Nejdřív mě napadlo, že musí všechny tři použít svou schopnost najednou, ale pak mi došlo, že nemá cenu hledat v tom žádnou logiku, protože sami tvůrci nad tím jenom kývly hlavou. Na druhou stranu chemie mezi hlavními hrdinkami funguje na jedničku a Captain Marvel není arogantní jako v prvním díle, což je hodně velké plus. Co naopak nefunguje, tak kopie záporáka z jedničky Strážců galaxie, jenom v ženském provedení, kterou si zahrála nějaká Zawe Ashton. Normálně bych řekl, že ji Marvel obsadil proto, že je fakt talentovaná a čeká na svou první pořádnou roli, ale stačilo otevřít Google a zjistil jsem, že je to žena Toma Hidlestona. Ano, toho Lokiho. Tudíž bych se vůbec nedivil, kdyby ji práci dohodil tzv. po známosti, protože tahle role jí vůbec nesedla. Teda aspoň doufám, že je to rolí a ne nedostatkem talentu. Určitě by si totiž potřebovala půjčit nějaké to charisma od svého manžela. Nakonec to nebyla taková hrůza, jak všichni predikovali (teda až na tu planetu plnou zpívajících lidí a kočky, hodně cringe scény). Mnohem víc mě jako diváka urazil poslední Thor. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Just another (boring) Marvel. Myslel jsem, že Marvels budou nejslabším přírůstkem především kvůli nudným postavám, ale ve výsledku je to vlastně jediná věc, která snímek drží nad vodou. Což není vyloženě pochvala, jelikož nejsou rozhodně “dobré”, jen spíše zbytek je bohužel horší. Cpt Marvel je nezáživná, protože umí doslova cokoliv, naopak Ms Marvel je tragická, jelikož neumí vlastně skoro nic a jediné, co ji zachraňuje, je její představitelka, protože ta jako malá, přirozená a zábavná holka je vlastně celkem  fajn přírůstek do superhero rodiny. No a zbytek je už klasická generická sra*ka, na kterou mě už nebaví koukat stále a stále dokola a pevně doufám, že kvůli směšnému až téměř odpadovému hodnocení Marvels se tvůrci konečně probudí a vymaní se z téhle tragické smyčky točení nudných opakovaček bez jakýchkoliv inovací. Příběh nudný, záporák příšerně nezajímavý, akce bez šťávy a celé to je vlastně naprosto zbytečná zpackanina. Jediné pozitivum je, že už konečně přichází čas Xmenů a jejich napojení do univerza, finally!! ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Is This Cinema? Budeme s Martym zajedno a můžeme v klidu říct, že ne. Marvels jsou jiná marvelovka, než na jaké jsme byli v poslední dekádě zvyklí. Nejde o zásadní událost, kterou byste z hlediska diváckého zážitku či důležitosti pro vývoj filmového multiversa neměli minout; spíše jde ve své jednoduchosti, překotnosti a naivitě až o staromilskou komiksovku – rychle plynoucí oddychovku, se kterou můžete v kině zabít hodinu a půl a nic moc od ní nechcete. V tuhle chvíli sám nevím, jestli je to dobře nebo špatně. Zbytečnost a banálnost hlavní příběhové linky o (překvapivě) záchraně vesmíru i nenápadnější linie o nutnosti nápravy charakterových vad hlavní hrdinky musela být jasná i tvůrcům, a tak děj rozmělnili dvěma sekvencemi za hranou sebeparodie. Jak vážně pak může divák brát film, který nebere vážně ani sám sebe? Hrdinné trio je celkem fajn, efekty nejsou tak ošklivé, jak jsme viděli v několika posledních komiksovkách (i když hlavně z dílny DC) a jejich pichlavé, rádoby vtipné dialogy cílovku teenagerů snad i trochu pobaví. Zamrzí hlavně slabá záporačka a přehršel pseudofyzikálních keců, snažících se aspoň naoko zakrýt nesporný fakt, že postavy mohou kdykoli udělat cokoli. Hlavně se ale lituju všechny nebožáky, kteří poctivě sledují všechny marvelovské seriály, aby se pak dočkaly zužitkování postav ve „spektáklech“, jako je tenhle. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Papírově to plní kvóty. Holčičí triková Marvelovka bohužel s nesympatickou a vyloženě odpudivou padoušicí. Nechybí enviromentální přesah, dokonce se na konci zachraňuje sluníčko. Scénář propojuje seriálové postavy, ovšem pouze proto aby je prostě nějak spojil s tím co se děje na stříbrném plátně. Největší WTF je planeta písniček, která se asi nejvíc bude líbit mojí čtyřleté dceři. Tajná invaze po tomhle nedává smysl (asi se odehrávala v jiné realitě) no a kočky to všechno zachraňují. Nějak. Docela zbytečná epizoda popírající fyziku, logiku, ale docela rychle uteče. Zawe Ashton je odporná. Brie je strašně fajn, hlavně ve sportovní podprdě. Škoda že nedostává lepší scénáře. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (15)

  • První pokračování MCU, ve kterém se žádný scenárista nebo režisér nevrací z předchozího filmu. (KGBelik)
  • Nia DaCosta je první Afroameričankou, která režírovala film studia Marvel. (KGBelik)

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Steven Yeun nebude v Thunderbolts

Steven Yeun nebude v Thunderbolts

03.01.2024

Pouť jihokorejského herce po marveláckých cestách skončila ještě před svým ambiciózně naplánovaným začátkem. Oficiálního potvrzení toho, že se Steven Yeun (Živí mrtví, Neporazitelný) objeví v… (více)

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Reklama

Reklama