Reklama

Reklama

Chystá se odveta století. Rocky Balboa se znovu utkává s Apollo Creedem v pokračování jednoho z nejuznávanějších filmů v dějinách. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) obstál v zápase se šampiónem těžké váhy a fanoušci volají po odvetě. Ale Rocky utrpěl v souboji těžká zranění a ohlásil odchod na odpočinek. Snaží se začít nový život, ale zjišťuje, že svému skutečnému poslání stejně neunikne. Ring ho láká a Rocky se musí připravit na zápas svého života. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (501)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Už úvodní noční scéna, kdy jsou za zvuků skvělé Contiho hudby a kvílení houkaček, odváženi Rocky a Apollo do nemocnice, výborně navnadí a zároveň naváže na závěr prvního dílu. Vynikající pokračování legendárního snímku, které nápaditě zrežíroval sám Sylvester Stallone a film, který v několika scénách dokonce překonává původní klasiku z roku 1976. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak druhej dil presne navazuje tam, kde prvni skoncil, pricemz jeste zopakne zaver zapasu z minula, takze by se mohlo zdat, ze to je proste navazani na puvodni dej a rozvinuti osudu jednotlivejch postav. Coz sice jo, ale vicemene to je podruhy to samy a drobet hur, jelikoz uz to je proste podruhy a nektery herci uz do toho tolik nedavaj. Na druhou stranu se dost zlepsily zapasy (teda ten jeden), uz to vetsinou vypada, ze rana fakt dopadla, navic solidne ozvuceny a vsude caka pot, sliny a sem tam krev. Na jednicku to sice ani omylem nema, ale ze by to bylo nak vyrazne horsi se rict neda, takze slabsich 5*. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Bum! Bác! Jeb sebou na zem... raz, dva, tři, čtyři... hop na nohy, bum! Krvavý chlístanec přes celý ring! Prásk, bim a bác! Jeb sebou na zem... osm, devět - hop na nohy! Rocky se nasírá... Bum! Krev a sliny! Bum, bum a bum! Apollo sebou jebe o zem! A to, panečku, není takový drsňák jako italský blbec... vlastně hřebec. Zvednuté boxerky a euforií zkřivený ksicht, závěrečné titulky. Pro mě má celá série jeden zásadní problém (když odmyslím žánrová klišé) - postavu Rockyho, já tomu zpomalenému balíkovi nejsem schopná držet palce. Z mého hlediska průměr, který na TV obrazovkách nevyhledávám. 50% ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Asi můj nejméně oblíbený díl téhle boxerské série. Přijde mi jenom jako jakási natahovaná jednička, odveta už nemá takovou šťávu (třeba to, jak se Rocky vůbec nekryje a celou dobu dostává ránu za ránou, aby se v posledním kole vrátil ve vrcholný formě je cekem trapný). No, a Apolla-parťáka Rockyho mám přece jen radši než Apolla-vyzyvatele zápasu. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Apollo Creed sice v souboji o titul Rockyho porazil na body, ale to mu nestačí. Už ví, že se musí na neustále vstávajícího soupeře řádně připravit, nic nepodcenit a jednoznačně rozhodnout odvetu před limitem. Apollo prostě nechápe, že by měl poděkovat osudu za lehce sporné vítězství a doufat, že již v ringu nepotká bijce s taliánským kořenem, který mu na památku pořádně namlátí tlamičku. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (66)

  • Natáčelo se od října 1978 do ledna 1979 v Kalifornii a Pensylvánii. (Varan)
  • Když Rocky (Sylvester Stallone) trénuje na zápas, trénuje s menším a rychlejším zápasníkem, kterého hraje skutečný šampion Roberto Durán. (HellFire)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama