Reklama

Reklama

Chystá se odveta století. Rocky Balboa se znovu utkává s Apollo Creedem v pokračování jednoho z nejuznávanějších filmů v dějinách. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) obstál v zápase se šampiónem těžké váhy a fanoušci volají po odvetě. Ale Rocky utrpěl v souboji těžká zranění a ohlásil odchod na odpočinek. Snaží se začít nový život, ale zjišťuje, že svému skutečnému poslání stejně neunikne. Ring ho láká a Rocky se musí připravit na zápas svého života. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (502)

predators 

všechny recenze uživatele

Už né tak ponurý, jako první díl, ale stále s nesporými kvalitami a no, jak jinak, než nezaměnitelným italským hřebcem, S. Stallone. Myslím, že chtěl nalákat i jiné publikum, než je to filadelfské a boxerské, a tak na nás sype hutnou dávku hlášek a "you know". Nezdá se mi, že by to bylo horší jeho předchůdce... 80% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Bum! Bác! Jeb sebou na zem... raz, dva, tři, čtyři... hop na nohy, bum! Krvavý chlístanec přes celý ring! Prásk, bim a bác! Jeb sebou na zem... osm, devět - hop na nohy! Rocky se nasírá... Bum! Krev a sliny! Bum, bum a bum! Apollo sebou jebe o zem! A to, panečku, není takový drsňák jako italský blbec... vlastně hřebec. Zvednuté boxerky a euforií zkřivený ksicht, závěrečné titulky. Pro mě má celá série jeden zásadní problém (když odmyslím žánrová klišé) - postavu Rockyho, já tomu zpomalenému balíkovi nejsem schopná držet palce. Z mého hlediska průměr, který na TV obrazovkách nevyhledávám. 50% ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

V současné době by nemělo pokračování Rockyho naprosto žádnou šanci na úspěch a s největší pravděpodobností by se ztratilo v propadlišti filmových dějin rychleji než bychom řekli hřebec. Ovšem datum natočení hraje v tomto případě roli skutečně největší a není tedy divu, že druhý díl boxera se srdcem plným amerického snu se dočkal nadšených ovací. Jiná doba. Tak zní klíčová charakterizace celé této věci. Příběh plný klišé, uměle vyhypovaných scén, jednoduchých hlavních hdinů a základní zpětné vazby na diváka holt před lety působil daleko jinak. Při sledování Rockyho má člověk takový zvláštní pocit. Není to jen styl točení (žádná digitální kamera, žádný rychlý střih, žádná syrovost, žádné digitální efekty), je to spíše substance retro prvků. Ať už jsou to starší automobily, stavby, obchody, městské čtvrti, oblečení, či samotný klíčový finální zápas, je tu prostě kouzlo stáří. Jiná doba, jiný svět a pokud to člověk nezažil, kouká na to ještě úplně jinak. Jednoduše řečeno, těžkotonážní nostalgie se vším všudy. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Druhý díl moc nezaostává za svým starším bráškou, je udělaný opět podle té šablony, díky které se tak jednička proslavila. Režijní, scénáristická a dějová část je oproti jedničce sice trošku slabší, ale to vůbec nevadí, jelikož se na to i tak dobře kouká. Na Rockyho s Mickym je znovu radost pohledět. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Rocky II těží ze stejného příběhového konceptu jako jeho starší bráška ale prochází mu to s odřenýma ušima. I tentokrát se "Italský Hřebec" utká s Apollem Creedem. Celý film mi přišel tak nějak narychlo "splácaný", dialogy byli nemastné neslané a Sly mi tu po celou dobu přišel jen jako těžce přehrávající herec. Nicméně i přes tyto negativní faktory, když se dotknou boxerské rukavice Rockyho a Apolla, když zazní první tlumené rány, všechnu tu negativní kritiku všechno v tu ránu zapomenete a opět z plna hrdla fandíte Rockymu a kocháte se pohledem na kvalitní box. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (66)

  • Když Sylvester Stallone (Rocky) při tréninku zvedal 100 kg na bench pressu, tak si natrhl prsní sval. Následkem byla čtyřhodinová operace a 156 stehů. (McLushi)
  • Když Rocky (Sylvester Stallone) trénuje na zápas, trénuje s menším a rychlejším zápasníkem, kterého hraje skutečný šampion Roberto Durán. (HellFire)
  • Úlohu batoľaťa, teda Rockyho (Sylvester Stallone) novonarodeného syna Roberta Balbou jr., si strihol hercov druhý najstarší syn Seargeoh Stallone. (milhouse86)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama