Reklama

Reklama

Strážci Galaxie: Sváteční speciál

(TV film)
  • USA The Guardians of the Galaxy: Holiday Special (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Strážci galaxie se vydávají na planetu Zemi, aby pro Petera Quilla sehnali dokonalý vánoční dárek. (Disney+)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (274)

B.Wilde 

všechny recenze uživatele

Právě jsem dokoukala a přísahám, celou dobu sledování jsem se u toho musela uculovat jak idiot. Strážci jsou moje velká srdcovka a fakt se mi to hodně líbilo. Takový jednoduchý příběh, ale s oblíbenými postavami je to prostě o level lepší. Nebudu lhát, tohle je letos první věc od Marvelu, co mě "chytila za srdce"... a ty písničky byly taky super, viděla jsem s dabingem a i v češtině hodně povedené. Tohle si budu ráda pouštět znovu. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

I přestože pro mě Strážci galaxie představují nezpochybnitelnou srdcovku a kdykoliv, respektive kdekoliv se jejich tým objevil, tak se jednalo o zaručenou zábavu a kvalitu, a ani tento Sváteční speciál není výjimkou, tak se přesto vůbec nedokážu v tomto případě zbavit pocitu, že se jedná o naprosto zbytečný příspěvek, který absolutně nepřináší cokoliv podstatného, či v jakémkoliv jiném ohledu výrazného, a to jak pro celé universum Marvel, tak ani pro samotné Strážce, ale především ani pro diváka, který tedy sice stráví příjemných čtyřicet minut ve společnosti dokonalých postav, prezentujících se v tomto případě hlavně skvělým humorem v mnoha nápaditých scénách, ale prostě pokud se mě kdokoliv zeptá, zda je kvůli čemukoliv potřebné vidět tento kraťas, tak má odpověď bude bez zaváhání negativní. Každopádně v tomto speciálu hrají prim dvě postavy, a to Dave Bautista jako Drax a Pom Klementieff jako Mantis, a nutno podotknout, že právě tato volba se povedla na výtečnou, jejich společná návštěva Země a následný únos Kevina Bacona totiž působí svěže a přesvědčivě, jiskří to mezi nimi a nejen oni mě jen utvrdili v tom, jak moc velká škoda je rozpad Strážců, protože tahle banda je zkrátka nenahraditelná. Co se ovšem týče Kevina Bacona, tak jeho obsazení tedy upřímně nechápu, jelikož mi nepřijde tento herec ani moc výrazný, ani moc sympatický, nehledě na to, že zde naprosto nedůstojně svou postavu přehrává a vyloženě film kazí. Vážně bych si prostě dokázal představit plejádu jiných jmen, které by se do této podívané hodili daleko víc, než právě on a které by pro tu dokonalou tlupu byly mnohem důstojnějším spoluhráčem. Zápletku tu jinak rozebírat příliš nelze, zkrátka se jedná o jednoduchý, přímočarý filmařský vtípek, kde není moc prostoru pro nějakou hlubší dějovou linku, respektive on celý tento snímek ale vlastně ve výsledku toho jiného krom právě všech těch božích postav nenabízí, což jen ale podtrhává mou domněnku o chatrné smysluplnosti a významu této podívané. Takže ano, je to fajn, je to příjemné, zábavné a vtipné, ovšem svou existenci si to obhájí opravdu ale jen velmi těžko. ()

Reklama

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Neurážející cukrkandlová blbina, která není ničím převratným, ale má ten správný vibe. Gunn asi nikdy nebude tvořit něco přelomového, ale tyhle srandičky mu jdou, takže ať v nich klidně směle pokračuje. A Marvel může pokračovat v těhlech speciálech, protože ty se vyplatí mnohem víc než ty podfinancované seroše a hlavně mnohem více baví. ()

Knowho 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem vůbec nevěděl co od tohoto čekat, ale ve finále jsem dosti spokojen. Hlavní je od toho nic moc nečekat a koukat na to jako co to je: vánoční odlehčení. Soundtrack je skvělý a Kevin Bacon je absolutní frajer. Klidně bych si v budoucnu dal nějaký další Holiday Special, akorát už s jinými Strážci. 9/10 ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Takový menší melouch obvyklého Strážcogalaktického ansámblu bez fefrmincky (a patrně z tohoto důvodu s poněkud povadlým hlavním hrdinou), který na jednu stranu postrádá obvyklou vtipně Dělovou údernost, nicméně nikterak neurazí a Drax s Pítrovou ségrou mě dokonce několikrát téměř rozesmáli, takže s přihlédnutím ke snesitelné stopáži za tři. ()

Zajímavosti (34)

  • V špeciáli zaznie narážka na konkurenčného superhrdinu vydavateľstva DC Comics Batmana. (F2003F)

Související novinky

Gunn začíná čistku DC filmů

Gunn začíná čistku DC filmů

08.12.2022

James Gunn a producent Peter Safran byli nedávno vybráni jako noví šéfové rebrandovaného DC Studios pod studiem Warner Bros. Discovery a jeho ředitelem Davidem Zaslavem. Gunn, který před pár dny… (více)

Reklama

Reklama