Reklama

Reklama

Jak jsem poznal vaši matku

(seriál)
  • USA How I Met Your Mother (více)
Ukázka z filmu 89
USA, (2005–2014), 76 h 7 min (Minutáž: 20–22 min)

Hudba:

John Swihart

Hrají:

Josh Radnor, Jason Segel, Neil Patrick Harris, Alyson Hannigan, Cobie Smulders, David Henrie, Lyndsy Fonseca, Alexis Denisof, Jayma Mays, Eva Amurri Martino (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(208)

Ted a Barney se hádají o sexy kočku. Ted zjišťuje, že je v baru s dívkou, se kterou kdysi chodil. Robin je stále zdrcena z rozchodu a příšerně se zanedbává. A Marshall nedokáže přestat mluvit o založení rodiny...
Píše se rok 2030 a přibližně padesátiletý Ted vypráví dospívajícím dětem, co všechno se stalo, než poznal jejich matku. Děj seriálu se tak odehrává v jeho vzpomínkách, počínaje rokem 2005. Tehdy mu táhlo na třicítku, žil s nejlepším kamarádem z vejšky Marshallem a s další neoficiální spolubydlící, učitelkou z mateřské školky Lily. Ti dva se zrovna zasnoubili, což přivedlo Teda k zamyšlení. Uvědomil si, že je právě ten správný čas najít si také ženu svého srdce. A shodou okolností zrovna stála na protější straně hospody krásná reportérka Robin... Posledním členem party je neuvěřitelný frajer a „balič" Barney. Manželství a monogamii vůbec považuje za jeden z největších hříchů lidstva a užívá si nevázaného života, plného sexu a zábavy. Ostatní si občas nejsou tak úplně jisti, proč se s ním vlastně kamarádí. No, on jim vlastně nedal na vybranou... Děj sitcomu je zasazen do prostředí New Yorku a bývá často popisován jako „Přátelé 21. století". Populární se stal nejen díky vytříbeným hláškám, ale také zásluhou originálního konceptu vyprávění, jenž umožňuje starému Tedovi velice zábavně komentovat děj, který leckdy skočí třeba do dětství nebo naopak pokročilého věku postav. Seriál a jeho protagonisté získali mnoho cen a na spoustu dalších byli nominováni. V letech 2007 a 2008 vyhráli Emmy a Neil Patrick Harris (Barney) byl za rok 2009 nominován na Zlatý Glóbus za nejlepší vedlejší roli v televizním seriálu. V sérii si také zahrála například zpěvačka Britney Spears, Mandy Moore nebo Enrique Iglesias, jejichž písničky pochopitelně některé z dílů provázejí. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Dusty56 k tomuto seriálu (76)

Jak jsem poznal vaši matku (2005) 

Příběh, který vypráví Ted svým dětem rozhodně zaujme a určitě pobaví. Hlavně epizody ve kterých dostane nejvíce prostoru Barney (nejlepší TV postava napříč všemi sitcomy) nebo Marshall, prostě nemohou nudit. Ke seriálu mám asi tři výtky: přílišná délka, kdyby byl ukončen o dvě série dříve asi by se moc lidí nehněvalo, postava Robin mi vůbec nesedla a pak celé zakončení seriálu, který takhle dopadnout z mého pohledu skutečně neměl. Ale jinak je to skvělý sitcom, který člověka rozesměje a dají se s ním strávit příjemné chvíle. ()

Ananasový incident (2005) (S01E10) 

Ted na jednu noc přestal myslet a začal dělat ... A je z toho možná nejlepší díl celého seriálu. A to hlavně protože Ted konečně předvedl výkon na úrovni Barneyho a Marshalla, a Robin dostala minimum prostoru a tak ani nic nezkazila. ()

Rozlučka se svobodou (2007) (S02E19) 

Fantastický díl na všech frontách. Klučičí linie s Barneym pochopitelně válí, dokonce nad svůj standard, ale je ještě nečekaně překonán holčičí linií s Robin, kde jsem dokonce zapomněl na pooperační bolest, jak jsem se musel smát. Jeden z nejlepších dílů. ()

Nervy (2007) (S03E10) 

Skvělý díl. Má nejen Barneyho, ale i ostatní v nejlepší formě, bavil jsem se každou sekundu. ()

Platinové pravidlo (2007) (S03E11) 

Epizoda stojí a padá s Barneym, který tady je opravdu legendární. Trochu škodilo opakování jednotlivých situací v pravidlech, ale Barney to hravě vynahradil. 95% ()

Žádný zítřek (2008) (S03E12) 

Slabší díl. Linka s Robin, Lily a Marshallem o ničem a linka s Tedem a Barneym baví hlavně na začátku, pak to je slabší a na konci to Ted s Marshallem úplně pokazili. ()

Deset sezení (2008) (S03E13) 

Absolutně fantastická práce režiséra a scénáristů. Dokázali, že i epizoda, kde Barney dostane málo prostoru a stojí to hlavně na Tedovi, nemusí být vůbec špatná. Stella také potěšila, ve Scrubs ji byla škoda. ()

Pavouk (2008) (S03E14) 

Parádní díl s Barneym v hlavní roli. Jen ta Lily v týhle epizodě vůbec nemusela být. ()

Hrady z písku v písku (2008) (S03E16) 

Po sérii fantastických epizod následuje slabší, přece jen Robin má až moc prostoru. Ale potěší pokračování Let's go to the mall. ()

Parťák z trucu (2008) (S03E18) 

Linie s Barneym opět skvělá. Tentokrát ani Ted se Stellou nezůstávají pozadu. Zbylá trojice nemá tolik prostoru, což u Marshalla je škoda, naopak Robin tak nestihla epizodu zkazit. Díky tomu se jedná o jednu z lepších epizod, k dokonalosti chybí více Marshalla. ()

Totální výprodej (2008) (S03E19) 

Tentokrát ani Barneyho linie epizodu nezachrání. A to z prostého důvodu, přestože Barney je v omezenějším prostoru skvělý, tak druhá osoba v jeho linii, Abby, prostě není. Lily se tady chová hrozně, kvůli jejímu nakupování jsou v dluzích a ona stejně není ochotná prodat trochu z hromady svého oblečení!? Marshall a Robin v díle nejsou nijak výrazní. A Ted tady s červenými boty, stejně jako celá epizoda, není žádný nadprůměr. ()

Promluva do duše (2008) (S04E04) 

Tak tahle epizoda se dělí na dvě části, část, kde je pouze čtveřice hlavních představitelů bez Barneyho a na část, kde je s nimi i Barney. A zatímco ta část bez Barneyho není žádný zázrak, tak Barney je v této epizodě skutečně legendární. Jeden z jeho nejlepších výkonu v seriálu. Škoda, že to ostatní museli zkazit, třeba tím vyhozením od stolu Tedem anebo nadmírou prostoru pro Robin. ()

Prokletý ostrov (2008) (S04E05) 

Hrozná epizoda. Zdaleka nejvíce prostoru dostává Ted a taky to tak vypadá. Jediná scéna, kdy nebyl nejhorší na place, je scéna s Robin, která ho překonává v momentě, kdy ho přesvědčuje, aby se neženil. A ostatní ani nemají prostor, aby to jakkoliv zachránili. Marshall tam skoro vůbec není a Barney sice znovu pobavil, ale je tam málo a taky už předvedl lepší výkony. ()

Naháč (2008) (S04E09) 

Po několika slabých epizodách přišla jedna z nejlepších v seriálu. Nejenže Barney jako už tradičně zahrál dobře, ale i ostatní překvapili. Ted mu rozhodně zdatně sekundoval. Robin sedla role "Slut" více než dobře (jako kdyby tvůrcům konečně došlo, co ona je za postavu v seriálu). Tedovo rande nebo sám Mitch, "The Naked Man", také hrají skvěle. Trošku slabší je linie s Lily a Marshallem, ale ani oni nezklamali. ()

Tři dny sněhu (2009) (S04E13) 

Linie s Marshallem a Lily je slabá. Druhá linie s Barneym a Tedem je lepší, obsahuje zábavné momenty, ale také to není ono. Prostě průměrný díl. ()

Dosnežitelné (2009) (S04E14) 

Bohužel díl se točí kolem Robin, takže moc dobrý není. Marshallovo tancování a vše okolo také není moc dobrý. A tak skoro jediné zábavné momenty obstarává Barney, který ale také umí zahrát líp. ()

Stinsonovi (2009) (S04E15) 

Legendární začátek a skvělý zbytek. A Barney je king, tady je poněkolikáté jasně vidět, jak skvělý herec Neil Patrick Harris je, mezi ostatními opravdu vyčnívá. ()

Sorry, kámo (2009) (S04E16) 

Není to úplně nejlepší epizoda, ale pobaví a nemá žádný úplně slabý pasáže. V hlavní roli Ted, který to tentokrát také zvládl obstojně. ()

Smrtonosné stáří (2009) (S04E19) 

Pouze lehce nadprůměrná epizoda, dokonce ani Barney, i přes dost velký prostor, úplně nezáří. ()

Související novinky

Jak jsem poznala vašeho otce plní obsazení

Jak jsem poznala vašeho otce plní obsazení

07.11.2021

Seriál Jak jsem poznala vašeho otce (How I Met Your Father) se pomalu ale jistě blíží, desetidílný sitcom mimo jiné taky od tvůrců původního HIMYM Cartera Bayse a Craiga Thomase dorazí už příští rok,… (více)

Spin-off HIMYM dostal zelenou

Spin-off HIMYM dostal zelenou

21.04.2021

Seriálový spin-off Jak jsem poznal vaši matku s názvem How I Met Your Father má na stanici Hulu oficiálně zelenou. Tvůrci Isaac Aptaker a Elizabeth Berger projekt obnovili pár let poté, co se původní… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Meg Ryan pozná Vašeho otce

Meg Ryan pozná Vašeho otce

25.04.2014

Tedy, ne doslova samozřejmě... CBS již vloni oznámilo spinoff k populárnímu seriálu Jak jsem poznal vaši matku, který bude sledovat příběh Sally (Greta Gerwig), která byla divákům představena již v… (více)

Reklama

Reklama