Reklama

Reklama

Jak jsem poznal vaši matku

(seriál)
  • USA How I Met Your Mother (více)
Ukázka z filmu 85
USA, (2005–2014), 76 h 7 min (Minutáž: 20–22 min)

Hudba:

John Swihart

Hrají:

Josh Radnor, Jason Segel, Neil Patrick Harris, Alyson Hannigan, Cobie Smulders, David Henrie, Lyndsy Fonseca, Alexis Denisof, Jayma Mays, Eva Amurri Martino (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(208)

Ted a Barney se hádají o sexy kočku. Ted zjišťuje, že je v baru s dívkou, se kterou kdysi chodil. Robin je stále zdrcena z rozchodu a příšerně se zanedbává. A Marshall nedokáže přestat mluvit o založení rodiny...
Píše se rok 2030 a přibližně padesátiletý Ted vypráví dospívajícím dětem, co všechno se stalo, než poznal jejich matku. Děj seriálu se tak odehrává v jeho vzpomínkách, počínaje rokem 2005. Tehdy mu táhlo na třicítku, žil s nejlepším kamarádem z vejšky Marshallem a s další neoficiální spolubydlící, učitelkou z mateřské školky Lily. Ti dva se zrovna zasnoubili, což přivedlo Teda k zamyšlení. Uvědomil si, že je právě ten správný čas najít si také ženu svého srdce. A shodou okolností zrovna stála na protější straně hospody krásná reportérka Robin... Posledním členem party je neuvěřitelný frajer a „balič" Barney. Manželství a monogamii vůbec považuje za jeden z největších hříchů lidstva a užívá si nevázaného života, plného sexu a zábavy. Ostatní si občas nejsou tak úplně jisti, proč se s ním vlastně kamarádí. No, on jim vlastně nedal na vybranou... Děj sitcomu je zasazen do prostředí New Yorku a bývá často popisován jako „Přátelé 21. století". Populární se stal nejen díky vytříbeným hláškám, ale také zásluhou originálního konceptu vyprávění, jenž umožňuje starému Tedovi velice zábavně komentovat děj, který leckdy skočí třeba do dětství nebo naopak pokročilého věku postav. Seriál a jeho protagonisté získali mnoho cen a na spoustu dalších byli nominováni. V letech 2007 a 2008 vyhráli Emmy a Neil Patrick Harris (Barney) byl za rok 2009 nominován na Zlatý Glóbus za nejlepší vedlejší roli v televizním seriálu. V sérii si také zahrála například zpěvačka Britney Spears, Mandy Moore nebo Enrique Iglesias, jejichž písničky pochopitelně některé z dílů provázejí. (TV Prima)

(více)

Videa (113)

Ukázka z filmu 85

Recenze (2 679)

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Jedna z nejhezčích a nejvtipnějších romantických cest, kterou jsem kdy prošel. A to myslím se všemi vrcholy i pády, kterých za těch devět let seriál dosáhl. Od komedie k serióznímu drama, od vtipných hlášek k oči otevírajícím vyznáním, od záchvatů smíchu až k srdce lámajícím chvílím. Prostě Přátelé pro mou generaci. How I Met Your Mother - 100 % P. S. alternative ending all the way! ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Solidní náhrada za Přátele, která si však své kvality napříč sériemi buhužel nebyla schopná udržet. Zbytečně natahovaná kaše... První půle je avšak naprosto dokonalá a umístění v top 10 si určitě zaslouží. S01: 9/10 S02: 10/10 S03: 10/10 S04: 10/10 S05: 7/10 S06: 7/10 S07: 5/10 S08: 6/10 S09: 6/10 ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ja teda na televízne seriály moc nie som, ale toto sa mi vážne zapáčilo. Partia piatich tridsiatníkov z New Yorku si ma pekne namotala. Z príležitostného, viac-menej náhodného, sledovania sa časom z toho stala skoro až závislosť. Playboy Barney Stinson, dokonalý manželský pár Marshall a Lily Eriksenovci, svojrázna Kanaďanka Robin Scherbatska a pohodový rozprávač Ted Mosby ma dokážu vždy dobre pobaviť. Skvelý humor, sympatické postavy, dobrí herci, originálny koncept, výborný sitcom. ***** ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Chcem naspät prvé tri série! Keď mal Barney viac ako jednu hlášku za dva diely, keď sa tam aj niečo dialo a riešilo, a keď tam ešte aj bola dobrá hudba. Pripadá mi, že vtedy si ešte aj tvorcovia potrpeli na tom, aká pesničká im hrá pri tej a tej romantickej scéne, a tiež dokonale využívali rozprávača, flashbacky a rôzne nepomenovateľné časové finty. Dnes len posadia hercov k stolu v tom bare, nechajú ich rozoberať nezmysly a pustia im tam ten smiech. Tie deti v roku 2030 by mali Teda chytiť za košeľu a zakričať naňho, nech už prejde k veci. Dočkáme sa ešte ďalších piatich sérií a mama sa odhalí až vtedy, keď už to nikoho nebude absolútne zaujímať? Kedysi to bol najlepší sitcom aký som videl, teraz je to tak na tri hviezdičky a patrí to dabované do popoludňajšieho vysielania na Markíze. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můj nejoblíbenější sitcom vůbec. No přiznávám, že to mám značně ulehčený, protože jsem dřív nesnášel Big Bang Theory. Na tomto seriálu je dobré úplně všechno. Zejména oceňuji perfektně provázaný příběh, který, ačkoli je toho strašně moc, pořád navazuje a pokračuje v tom, co se řekne třeba už v první řadě. Samozřejmě tu jsou perfektně napsané postavy, v čele s božím, mistrně hláškujícím Barneym Stinsonem (NPH je prostě borec a nebojí se to ukázat). Na seriál se dívam tak dva roky, ale všech sedm řad jsem viděl minimálně dvakrát, třikrát. Všechny díly tedy znám nazpaměť, ale pořád mě to baví. To je hlavní síla seriálu. Přátelé mi nikdy moc k srdci nepřirostli, takže u mě HIMYM vítězí na plné čáře. Vedlejší postavy dokážou také zaujmout a potěší, že se objeví ve více sériích, prostě perfektní provázanost. Někomu se může zdát, že seriál od 4. série upadá. Tak s tím zásadně nesouhlasím, naopak si myslím, že dokáže stále dobře rozesmát. Těším se na osmou sérii, která startuje už 24.9...100% EDIT : U osmé série se mísí vtipné díly se slabšími, ale už to samozřejmě není takové. ()

Galerie (1 598)

Zajímavosti (658)

  • Bar MacLaren's Pub se kromě L.A. díky popularitě seriálu dnes vyskytuje v mnoha zemích, například v Berlíně v Německu. (misak304)

Související novinky

Jak jsem poznala vašeho otce plní obsazení

Jak jsem poznala vašeho otce plní obsazení

07.11.2021

Seriál Jak jsem poznala vašeho otce (How I Met Your Father) se pomalu ale jistě blíží, desetidílný sitcom mimo jiné taky od tvůrců původního HIMYM Cartera Bayse a Craiga Thomase dorazí už příští rok,… (více)

Spin-off HIMYM dostal zelenou

Spin-off HIMYM dostal zelenou

21.04.2021

Seriálový spin-off Jak jsem poznal vaši matku s názvem How I Met Your Father má na stanici Hulu oficiálně zelenou. Tvůrci Isaac Aptaker a Elizabeth Berger projekt obnovili pár let poté, co se původní… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Meg Ryan pozná Vašeho otce

Meg Ryan pozná Vašeho otce

25.04.2014

Tedy, ne doslova samozřejmě... CBS již vloni oznámilo spinoff k populárnímu seriálu Jak jsem poznal vaši matku, který bude sledovat příběh Sally (Greta Gerwig), která byla divákům představena již v… (více)

Reklama

Reklama