Reklama

Reklama

Sanitka

(seriál)
  • angličtina The Ambulance
Trailer
Československo, 1984, 10 h 52 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jiří Adamec

Scénář:

Jiří Hubač

Hrají:

Jaromír Hanzlík, Zlata Adamovská, Eva Hudečková, Ivana Andrlová, Jiří Bartoška, Petr Kostka, Josef Vinklář, Josef Karlík, Zdena Hadrbolcová, Miroslav Zounar (více)
(další profese)

Epizody(11)

Obsahy(1)

Jsou vždy tam, kde se něco děje. Když je život v ohrožení, přicházejí záchranáři. V jedenácti dílech budete moci sledovat úsilí hrstky obětavých lidí, vyjíždět s posádkami vozů Záchranné služby tam, odkud se ozývá naléhavé volání. Lékaři, ostatní členové posádky vozů Záchranné služby a jejich nejbližší budou vstupovat do vašich domovů: J. Hanzlík (MUDr. Vojtěch Jandera), J. Bartoška (MUDr. Richard Skalka), Z. Adamovská (Eliška Vorlová), P. Zedníček (sanitář Fanda), P. Kostka (MUDr. Mádr), F. Němec (sanitář Evžen), V. Galatíková (vrchní sestra Záchranné služby), T. Juřička (Jarda Jandera), J. Karlík (otec Jandera) a celá řada dalších. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Rattlehead k tomuto seriálu (9)

Sanitka (1984) 

Seriál, který možná nenadchne, ale ani nezklame. Pochválit musím výbornou kameru. Pamětihodné jsou zásahy u převráceného autobusu a samozřejmě také u spadlého letadla. Mrzí mě, že případy z výjezdů jsou často pouze nakousnuté a nedozvíme se tak, jak vlastně dopadly (třeba vědec v podání Křiváčka - byl to blázen či génius?, jak dopadl otec Čundrlíkové atd.) Škoda, že chybí svatba Jandery s Eliškou. Jandera se k Elišce chová dost hnusně, zasloužil by nakopat. Zlata Adamovská svou čistou krásou vnesla do jinak celkem ponurého seriálu trochu světla. Celkově hodnotím jako lepší průměr. ()

Epizoda 1 (1984) (E01) 

Nejvíce mě zaujala výborná Šajmovičova kamera. Miluji ty dlouhé záběry bez střihu, kdy se kamera pohybuje v prostoru a postavám doslova dýchá na záda. Jinak tento seriál přece jen nepatří mezi naše televizní zlato, ale zase je podle mě lepší než "Nemocnice na kraji města". ()

Epizoda 2 (1984) (E02) 

Nezbední synové - jeden uteče z kliniky k záchrance, druhý místo dráhy muzikanta chce odejít pracovat do lesa. Nemá to ten pan Jandera jednoduché, ale musím napsat, že postava pana Karlíka mi vždycky přišla dost divná až pitomá. ()

Epizoda 3 (1984) (E03) 

V tomto díle se v malé roličce objeví Nataša Gollová a hlavně je zde památný výstup Zdeňka Srstky. ()

Epizoda 4 (1984) (E04) 

Zatím nejlepší díl. Památná havárie autobusu, pohřeb Milušky, sblížení Hanzlíka a Adamovské. Starý Jandera v záchvatu šílenství postřílí kachny na rybníce a v závěru pak střílí do stropu obytného domu, prostě magor. Zlata Adamovská je v tomto seriálu velmi půvabná, škoda, že zde není aspoň troška erotiky. ()

Epizoda 5 (1984) (E05) 

V tomto dílu se řeší hlavně vztahy, což mě tolik nebaví. Dějová linka s osamělým důchodcem v podání pana Peška je ale zajímavá. Rolička se našla také pro paní Štěpničkovou. Kultovní je pro mě scénka, kdy Zlata Adamovská splachuje večeři do záchodu. ()

Epizoda 7 (1984) (E07) 

Tentokrát hvězdičku přidám, neboť je to opravdu zajímavý díl. Hlavním tématem je kongres v Kodani, Jandera bojuje o to, aby mohl jet i Mádr, ten tam však nakonec zůstává, což je kapitální průser. Zaujme i výjezd, kdy Havelka ubije svoji babičku pro tři stovky. Olda Vlach měl na role v seriálech "štěstí"; v Majorovi Zemanovi hrál fetujícího hipíka, v Sanitce zas ožralu. Přitom z filmů ho spíše známe jako seriózního otce od rodiny. ()

Epizoda 9 (1984) (E09) 

"Lepší je být ženatý než mrtvý". Vedle cikánské svatby zde máme třeba sázky na koňské dostihy. Doktor Jandera dostane nabídku na roční pracovní pobyt v Londýně, ale odmítne. Já teda taky nejsem z Anglie dvakrát nadšenej, ale v osmdesátých letech bych to vzal, mohl bych si kupovat nové metalové desky :). Opět zaperlil pan Nárožný, když plemeno "českej vořech" přeložil anglické návštěvě jako "böhmisch Nuss". ()

Epizoda 11 (1984) (E11) 

Výborný závěr celého seriálu, ten zásah u letadla je vskutku skvěle natočený (včetně telefonistek atd.). Škoda, že se nedozvíme, jak dopadla doktorka Houdková - tuto postavu jsme zanechali v situaci, kdy není sebevražda vyloučena. ()

Reklama

Reklama