Reklama

Reklama

Sanitka

(seriál)
  • angličtina The Ambulance
Trailer
Československo, 1984, 10 h 52 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jiří Adamec

Scénář:

Jiří Hubač

Hrají:

Jaromír Hanzlík, Zlata Adamovská, Eva Hudečková, Ivana Andrlová, Jiří Bartoška, Petr Kostka, Josef Vinklář, Josef Karlík, Zdena Hadrbolcová, Miroslav Zounar (více)
(další profese)

Epizody(11)

Obsahy(1)

Jsou vždy tam, kde se něco děje. Když je život v ohrožení, přicházejí záchranáři. V jedenácti dílech budete moci sledovat úsilí hrstky obětavých lidí, vyjíždět s posádkami vozů Záchranné služby tam, odkud se ozývá naléhavé volání. Lékaři, ostatní členové posádky vozů Záchranné služby a jejich nejbližší budou vstupovat do vašich domovů: J. Hanzlík (MUDr. Vojtěch Jandera), J. Bartoška (MUDr. Richard Skalka), Z. Adamovská (Eliška Vorlová), P. Zedníček (sanitář Fanda), P. Kostka (MUDr. Mádr), F. Němec (sanitář Evžen), V. Galatíková (vrchní sestra Záchranné služby), T. Juřička (Jarda Jandera), J. Karlík (otec Jandera) a celá řada dalších. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele sator k tomuto seriálu (12)

Sanitka (1984) 

„Proměny světa a tep lidských srdcí. A v každém zlomku času umírá člověk. Nebo se rodí. A vždycky je mu někdo nablízku (kéž by...).“ ()

Epizoda 1 (1984) (E01) 

Na záchrance prej platěj od kilometru... ()

Epizoda 2 (1984) (E02) 

Pravda má jednoho velkého svědka, a to je čas... ()

Epizoda 3 (1984) (E03) 

Jaké jsou pocity lidí kteří už ví, že do svého domova nikdy nevrátí... ()

Epizoda 4 (1984) (E04) 

Já sem kluk z vesnice, pro mě představa sousedova hořícího stavení vždycky znamenala neštěstí které může stihnout i mě... Janderové nikdy nebrečí, protože kdyby začali, tak by už možná nikdy nepřestali... Člověk by neměl mít tolik rád... Když takhle jednáte s lidma, tak se nedivte že čekají na první příležitost aby odsud utekli... ()

Epizoda 5 (1984) (E05) 

Vždycky když mám službu, přivezou sebevraha... Stáří je hrozné, když člověk včas neumře... Člověku je pro život třeba dobrého srdce, nebo dobrého provazu... ()

Epizoda 6 (1984) (E06) 

Jandera zkouší kolik Eliška vydrží... ()

Epizoda 7 (1984) (E07) 

V lásce nesmíš čekat děvečko ani chviličku, protože láska je tu teď a pak už nikdy... Nikdo není povinen dělat více než může. ()

Epizoda 8 (1984) (E08) 

Vyrážíme na taneční jízdu sebevrahů... Eliška (Z. Adamovská) čte knihu "Krutá kniha aforismů s lehkými úvahami o těžkém životě" od Françoise de La Rochefoucaulda. Citát který je čten zní: "V lásce nejvíc pochybujeme o tom, čemu nejvíc věříme". ()

Epizoda 9 (1984) (E09) 

Voni něco přivezou, i kdyby se měli mezi sebou porvat... ()

Epizoda 10 (1984) (E10) 

Člověk jenž přijímá sudbu, zbaví se trápení... ()

Epizoda 11 (1984) (E11) 

Jediný díl kdy je "Houdková" pravdivá a najednou ji člověk rozumí jak je ztracená sama v sobě... ()

Reklama

Reklama