Reklama

Reklama

Místo zločinu České Budějovice

(seriál)
  • Slovensko Miesto zločinu České Budějovice
Česko, 2023, 13 h 11 min (Minutáž: 56–71 min)

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

David Novotný, Leoš Noha, Judit Pecháček, Filip Březina, Pavla Beretová, Jitka Schneiderová, Martin Myšička, Tereza Brodská, Miroslav Táborský (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Po Místech zločinu z Plzně a Ostravy se zločin přestěhoval do jižních Čech. Kromě vyšetřování a náhledu na kriminalistickou práci přinese seriál také pohled do soukromí postav. Šéf vyšetřovacího týmu Karel Dvořák (David Novotný) sloužil dříve u tajných služeb a nepřímo zavinil fatální zranění kamaráda. Jeho osobní linka se prolíná okrajově celou touto řadou seriálu. Diváci se mohou těšit i na Emu Grodskou (Pavla Beretová), která je z Ostravy převelena do Českých Budějovic na místo šéfky tamní kriminálky. Kromě služebně starších vyšetřovatelů se seriál zaměří také na mladou dvojici kriminalistů v podání Jany Šímové (Judit Pecháček) a Petra Brauna (Filip Březina). Tým doplní rovněž státní zástupkyně Lucie Veselá (Jitka Schneiderová) a soudní lékař Alex Karpenko (Martin Myšička). (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele quokam k tomuto seriálu (13)

Místo zločinu České Budějovice (2023) 

Par dilu se zdalo, ze by se to mohlo rozvijet, pak vsak prisel opetovne pad. Tym v Ostravě se mi zdal sympatictejsi a uvertelnejsi, Noha byl castingove zasah trosku mimo terc, vedle vsech tech Plisku a Pekaru mu chybelo kus charismatu a smrdelo to vopakovanym vtipem. Judita zustala za ocekavanim ze SVeta pod hlavou. Postava pani Beretove skutku neobhajila svoji pritomnost v serialu, mela mnohem mene prostoru nez napr Kriz v Ostrave. Clovek cekal, cekal, cekal, dil dva trinact, ze nejaka pointa jeji exitence prijde a vono zkratka nic.  Obcas taktez harpovala srozumitelnost. 6/10. Upd 10012024: udeluji pozlaceny hejt za nejhloupejsi vyrok, jajy jsem zaslechl v roce 2023 v audiovizualnivh dilech: Mohl by si vrah volat sam sobe z mobilu obeti, aby si zajistil aliby? ()

Slunovrat (2023) (E01) 

Zatim normanka, nic, co by bylo inovativni nebo nevidene jindy a jinak. Judit "neni ve sve kuzi," ve Svete pod hlavou se mi zdala prirozenejsi. Leosuv "drsny opovrzený výraz" vzbudil mirny usmev.  Potesil mladej Donutil a Elizaveta. 3/10 ()

Statek (2023) (E02) 

Jinak solidni dil zcela shodilo "zatykani" pachatele. To byla jako pardoie?  Leos Noha  je snad karikatura vsech tech Plisku, Rudlu Pekaru a Columbu, opakovanej vtip neni vtipem a charisma tu chybi uplne. A souhlasim, ze tech traumatizovanych na jednu mordpartu je docela hodne. 6/10. ()

Anděl v laguně (2023) (E03) 

Hm. Manik od prvni chvile podezira Josefa - a sledovat necha srba. Dobry no. Asi proto, aby byl divak na konci prekvapen. Jako prekvapeni na konci je dobry zamer, dobry sluha,, ale nesmi se stat zlym panem, zlatym teletem, nad logikou pribehu. Ten polda z prezidia byl zase co? Prvne se mi zdalo, ze jsou s hlavnim manikem davni kamosi, co se jen popichuji, pak zase jsem mel teorii, ze by to mohl byt jakysi cistic mafie, aby se zaverem ukazal byti obyvejnym kretenem? Na konci byl hlavni manik Josefem docela prelsten. Nastup Emy na scenu je docela pretahovan. Ale jinak solidni dil. Dokonce jsem zvazoval dat plny pocet hvezdicek. Ale jeste asi nenadesel ten spravnej cas. 8/10 ()

Únos (2023) (E04) 

Unosce s nozem a policistka jdouci na obed bez zamknuti vlastniho compu. Urcite na kriminalce pracuji takoveto pc - lamy? V roce 2020+? Dukladnou kamuflaz promijim. Judit s Leosem stale nejde moc dobre rozumet, mladej je nemastnej neslanej. Mit sefa a sefovou sefa oba hlavni sympose, co si vzajemne lichoti, neni asi moc dramaturgicky spravny krok. 5/10. ()

Černé světlo (2023) (E05) 

Patolog psychiatrem, Novotny se samopalem a pak opilecka etyda. Majitel antikvariatu, co nepoznal, ze obsluhuje slepeho, nasazuje korunu. 4/10. ()

Kvadratura muže (2023) (E06) 

Technicka: To, ze si vrah rekne, ze je u Ovy, neznamena, ze je u Ovy :-) Ale jinak souhlasim s predkritiky. Veta: Potrebuji se poradit s mladsim kolegou, mohl si vrah zavolat s telefonu obeti, aby si opatril aliby" kandiduje na hloupost roku. PS: Nejak mam pocit, ze tam obecne nejde hercum moc dobre rozumet, od Leose s Juditou, az dnes k napr Hadkovi, se kterym jsem jindy "nemel problem..." 6/10. ()

Kniha hříchů (2023) (E07) 

Jo, na pomery tohoto serialu nadprumerny, mozna zatim nejlepsi dil s chytrou pointou. 6.5/10. ()

Údolí smrti (2023) (E09) 

Po slabším předchozím dílu zase jeden nadprumernejsi. Hezky vystavenej pribeh. 7/10. ()

Smrt hoteliéra (2023) (E10) 

Ale jo, serial se postupem doby lepsi. Ostrava byla setrvalej prumer. Toto se stava zajimavejsi a zajimavejsi. 7.5/10. ()

Zelená horečka (2023) (E11) 

Neni kazdej den posviceni. Serial se nesmele tvari jako sbirka nejhloupejsich vyroku roku (Cizinec dal najemci prsten jako zastavu. Jo, vazne, jak ses to dozvedel? Hm, vycetl z kristalove koule asi...)  5/10... ()

40 růží (2023) (E12) 

Tak ten strih je hruba chyba. Nebo chtej tvurci rict, ze sanitka prijela k priskrcenymi po cca hodce, dvou, trech? A pak ta chyba s krvi na podlaze, jak ji tu zminil Hrabovo. Slovy klasika: "To jsou skolacke chyby, to na technicke skole tohoto typu nemuzu prejit..." Hvezdicka navic aspon za dej. 3/10 ()

Žeton (2023) (E13) 

Von uz si po miste cinu chodi kde kdo. Nadseni z pana Skameneho bych brzdil. Zde nebyl ani jednookym kralem. Ocekavejme jiz brzy novy serial: Misto zlocinu Ukrajina 6/10. ()

Reklama

Reklama