Reklama

Reklama

Místo zločinu České Budějovice

(seriál)
  • Slovensko Miesto zločinu České Budějovice
Česko, 2023, 13 h 11 min (Minutáž: 56–71 min)

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

David Novotný, Leoš Noha, Judit Pecháček, Filip Březina, Pavla Beretová, Jitka Schneiderová, Martin Myšička, Tereza Brodská, Miroslav Táborský (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Po Místech zločinu z Plzně a Ostravy se zločin přestěhoval do jižních Čech. Kromě vyšetřování a náhledu na kriminalistickou práci přinese seriál také pohled do soukromí postav. Šéf vyšetřovacího týmu Karel Dvořák (David Novotný) sloužil dříve u tajných služeb a nepřímo zavinil fatální zranění kamaráda. Jeho osobní linka se prolíná okrajově celou touto řadou seriálu. Diváci se mohou těšit i na Emu Grodskou (Pavla Beretová), která je z Ostravy převelena do Českých Budějovic na místo šéfky tamní kriminálky. Kromě služebně starších vyšetřovatelů se seriál zaměří také na mladou dvojici kriminalistů v podání Jany Šímové (Judit Pecháček) a Petra Brauna (Filip Březina). Tým doplní rovněž státní zástupkyně Lucie Veselá (Jitka Schneiderová) a soudní lékař Alex Karpenko (Martin Myšička). (Česká televize)

(více)

Recenze (42)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Němci mají Místo činu, my máme Místo zločinu. Jenže zatímco Němci mají alespoň sérii výborných kriminálek se Schimanskim, který byl charakter sám o sobě, tak tady abychom se za charakter pomodlili. To se tu policajti raději budou chovat jak neandrtálci. Mnohdy nelogicky, hloupě a pak tu bude ještě třetí úroveň – Leoš Noha, kterej s tím jeho přístupem k vyšetřovateli posunul laťku do úplného dna. Ve volném času jsem si to pustil, ale prakticky každý díl byl stejně špatný. Hlavní postava Davida Novotného řeší jako vedlejší příběh nějaká stigmata z minulosti, které diváka vůbec nezajímají. Jediný plus každého dílu je prostředí, ve kterém se odehrává. To pokaždé stojí za povšimnutí, ale je to také to jediné, co dávám k tomuto seriálu k plusu. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Novotný jako šéf  českobudějovické mordparty, která vyšetřuje případy dle scénáře autorů Policie Modravy, takže výsledkem je něco, co se nedá moc pochválit, zapamatovat kvalitou a jako divák se k tomu nebudu vracet. Soutěž v trapných a trapnějších momentech Nohy, Novotného mistrovství v akčním víceboji a agentování, Březina v rekordu přehlednutelnosti a Bardos v šampionátu nemožného oblíkání... vlastně jsem se spletl, tohle si zapamatuju navždy ... nebo aspoň do další pondělní premiéry. ()

Reklama

rigby 

všechny recenze uživatele

Pokud mělo toto navazovat na Ostravu, tak kvalita šla výrazně dolů. Spojovací článek v podobě Pavly Beretové nebyl dostatečný, vlastně dokonce zbytečný, mihla se tam asi třikrát během celého seriálu. Případy nezajímavé, průběžný příběh Davida Novotného nakonec zmizel do ztracena. V první polovičce případů mi průběh připadal stále stejný, už od první minuty začali herci chrlit svoje dialogy, aby to stihli do konce. Ve druhé polovině dílů nastalo částečné zlepšení, už se na něco dalo i koukat a nebylo to postavené pouze na slovech. Ale i tak se celkově jednalo o silný podprůměr. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že ČT začíná natáčet svoje vlastní verze německých kriminálek, které se odehrávají v různých spolkových republikách. Na rozdíl od našich neschopných sousedů je naše země menší a zdejší zločinná místa mají míň dílů, netočí se čtvrt století se stovkami postav, po stránce jalovosti vyprávění jsou však na stejné úrovni. Zbytečnost, na kterou hledíte s rozčarováním. 50%. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná o chloupek lepší než Ostrava a rozhodně lepší než Plzeň, ale ve své podstatě pořád to samé dokola jen s jinými postavami. Sice s Ostravou to spojuje Pavla Beretová, ale ta je zde tak okrajově, že tam ani být nemusela. Hlavní čtveřice vyšetřovatelů je kromě Davida Novotného absolutně nezajímavá, okrajově se dotkneme osobního života Novotného, jinak ani náznak, což já ovšem hodnotím kladně. Krimi příběhy jsou sem tam tuctové, sem tam docela i zajímavé. Celkově to není úplně špatné, je to prostě průměr, který budete mít rádi podle toho, zda se vám tento typ krimi seriálů líbí. Já osobně to beru a Novotného s Nohou bych si dal klidně i v dalších dílech. ()

Galerie (218)

Zajímavosti (26)

  • Když hrdinové vycházejí z budovy PČR v Jindřichově Hradci, jsou na dveřích jasně vidět vylepené vyhlášky pro veřejnost s hlavičkou Finanční správy. (p3tris)
  • Budova Policie ČR, ve které se nachází kriminální oddělení, je ve skutečnosti Konzervatoř v Českých Budějovicích. (CinemaRanger)
  • Točilo se i v Alšově jihočeské galerii v Hluboké nad Vltavou, která patří mezi nejvýznamnější galerie výtvarného umění v České republice. (sator)

Reklama

Reklama