Reklama

Reklama

Místo zločinu České Budějovice

(seriál)
  • Slovensko Miesto zločinu České Budějovice
Česko, 2023, 13 h 11 min (Minutáž: 56–71 min)

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

David Novotný, Leoš Noha, Judit Pecháček, Filip Březina, Pavla Beretová, Jitka Schneiderová, Martin Myšička, Tereza Brodská, Miroslav Táborský (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Po Místech zločinu z Plzně a Ostravy se zločin přestěhoval do jižních Čech. Kromě vyšetřování a náhledu na kriminalistickou práci přinese seriál také pohled do soukromí postav. Šéf vyšetřovacího týmu Karel Dvořák (David Novotný) sloužil dříve u tajných služeb a nepřímo zavinil fatální zranění kamaráda. Jeho osobní linka se prolíná okrajově celou touto řadou seriálu. Diváci se mohou těšit i na Emu Grodskou (Pavla Beretová), která je z Ostravy převelena do Českých Budějovic na místo šéfky tamní kriminálky. Kromě služebně starších vyšetřovatelů se seriál zaměří také na mladou dvojici kriminalistů v podání Jany Šímové (Judit Pecháček) a Petra Brauna (Filip Březina). Tým doplní rovněž státní zástupkyně Lucie Veselá (Jitka Schneiderová) a soudní lékař Alex Karpenko (Martin Myšička). (Česká televize)

(více)

Recenze (42)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že ČT začíná natáčet svoje vlastní verze německých kriminálek, které se odehrávají v různých spolkových republikách. Na rozdíl od našich neschopných sousedů je naše země menší a zdejší zločinná místa mají míň dílů, netočí se čtvrt století se stovkami postav, po stránce jalovosti vyprávění jsou však na stejné úrovni. Zbytečnost, na kterou hledíte s rozčarováním. 50%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Němci mají Místo činu, my máme Místo zločinu. Jenže zatímco Němci mají alespoň sérii výborných kriminálek se Schimanskim, který byl charakter sám o sobě, tak tady abychom se za charakter pomodlili. To se tu policajti raději budou chovat jak neandrtálci. Mnohdy nelogicky, hloupě a pak tu bude ještě třetí úroveň – Leoš Noha, kterej s tím jeho přístupem k vyšetřovateli posunul laťku do úplného dna. Ve volném času jsem si to pustil, ale prakticky každý díl byl stejně špatný. Hlavní postava Davida Novotného řeší jako vedlejší příběh nějaká stigmata z minulosti, které diváka vůbec nezajímají. Jediný plus každého dílu je prostředí, ve kterém se odehrává. To pokaždé stojí za povšimnutí, ale je to také to jediné, co dávám k tomuto seriálu k plusu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Schováváte se, máte vypnutý telefon a prohodil jste nám šéfa oknem." Tak to by na obvinění z čehokoli mělo stačit. A pachatele usvědčíme pachovkama, jak je v Budějovicích zvykem. U toho jsem dost trpěl. Ovšem major Dvořák byla zábavná figurka. Byl věcnej, stručnej, vtipnej a neváhal svou barelovitou postavu vysílat do boje. To mě fakt bavilo. Pak jsem byl schopem brát vážně ještě státní zástupkyni Veselou. Zbytek týmu totiž stál za prd a o parodii na operativce v podobě kpt. Hudce snad ani nechci psát. Pokud však někoho zajímá, jak se infiltrujou Kelti, jak se pije nealko dvanáctka nebo jak se postupuje právem nasranýho, tak mohu Budějovice doporučit. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Karel Dvořák je takový novodobý major Hradec, kolega majora Zemana, kterého Česká televize zřejmě bude vysílat všude tam, kde bude (námi podporovaným) náckům nejhůře. Rozdíl bude asi jen v tom, že Jelínek je lepší herec než Novotný. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na úrovni Místa Zločinu Plzeň. Všechno hlavně zabíjí nesympatický vyšetřovací tým ve kterým nefunguje vůbec žádná chemie. Novotnýmu bych policajta i věřil kdyby ho nestylizovali jako akčního hrdinu a celá ta vedlejší linka je trapná a nezajímavá. Neherci Bárdos a Březina jen prázdně odříkávají repliky ze scénáře a jejich postavy působí jak bez života. Beretová je tu úplně zbytečná a důvod její účasti tak úplně nechápu. Postupem času mě nakonec nejvíc bavil Noha který sice působí jako by zabloudil ze záchytky na kriminálku, ale jeho hlášky aspoň pobaví. No pár dílů je aspoň průměrných a jediný nadprůměrný kde jsem uvažoval i o čtyřech hvězdách je devítka. Naopak naprosto neuvěřitelný je ten poslední. To prostě nevymyslíš. Takže myslím si, že dvě jsou tak akorát a vzhůru do Místa Zločinu Ostrava páč jsem vocas nepoučitelnej.40% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bývalý tajný agent na misi v Jižních Čechách. Nebýt to David Novotný, možná bych tomu více věřil. Tým kriminalistů není dobře poskládán, navíc jejich zvláštní outfity jen podtrhují špatný výběr herců. Jižní Čechy jsou krásné, což je ale bohužel největší deviza jinak nepříliš povedené kriminálky. ()

zette 

všechny recenze uživatele

V hodnoceni Budejky skoncily uprostred. Oproti Plzni jsem zde videl asi zajimavejsi pripady a lepsi postavy. I kdyz David Novotny v roli byvaleho specialistu na tajne operace... Nevim, no. Ale vim, ze si priste pustim i Liberec nebo treba Jihlavu. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

prvé diely tejto serie sa herci, režisér i scenari  akosi hľadali, postupne sa to zlepšilo posledné prípady (od deviatej časti) sa to zlepšilo  :) ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná o chloupek lepší než Ostrava a rozhodně lepší než Plzeň, ale ve své podstatě pořád to samé dokola jen s jinými postavami. Sice s Ostravou to spojuje Pavla Beretová, ale ta je zde tak okrajově, že tam ani být nemusela. Hlavní čtveřice vyšetřovatelů je kromě Davida Novotného absolutně nezajímavá, okrajově se dotkneme osobního života Novotného, jinak ani náznak, což já ovšem hodnotím kladně. Krimi příběhy jsou sem tam tuctové, sem tam docela i zajímavé. Celkově to není úplně špatné, je to prostě průměr, který budete mít rádi podle toho, zda se vám tento typ krimi seriálů líbí. Já osobně to beru a Novotného s Nohou bych si dal klidně i v dalších dílech. ()

Vercinix 

všechny recenze uživatele

Nevím, zas tak strašné (na zdejších 47%) mi to nepřišlo. Nuceného feminismu tam bylo více než v sérii o Ostravě (v Ově by to fakt bylo už neuvěřitelné). Rád jsem ale viděl svou rodnou krajinu JČ, která zde byla pěkně zachycena (občas mi to přišlo spíš jak nějaký krajinářský snímek). Ale ani jeden díl z Písku? Styďte se :D ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Novotný jako šéf  českobudějovické mordparty, která vyšetřuje případy dle scénáře autorů Policie Modravy, takže výsledkem je něco, co se nedá moc pochválit, zapamatovat kvalitou a jako divák se k tomu nebudu vracet. Soutěž v trapných a trapnějších momentech Nohy, Novotného mistrovství v akčním víceboji a agentování, Březina v rekordu přehlednutelnosti a Bardos v šampionátu nemožného oblíkání... vlastně jsem se spletl, tohle si zapamatuju navždy ... nebo aspoň do další pondělní premiéry. ()

MajkHany 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu extrémně hloupý seriál. Charaktery, reakce a vůbec celkové chování a myšlení hlavních vyšetřovatelů je na úrovní patnáctiletých dětí. Tady nejde ani hodit žádnej frk. Včera jsem musel zajít k obvodní, aby mi udělala lobotomii a tuhle záležitost mi vyjmula z hlavy..  Jakou záležitost? Mami? ()

stage.x 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál je povedenej asi jako je povedá maska zmlácený recepční v posledním dílu - nechce se ti na to koukat, protože je to uplně na hovno. Jenže já jsem tak trochu autista a když něco začnu, tak to doukám. ...bohužel ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Běžná televizní záležitost. První díl naznačoval, že by z toho mohlo být i něco víc, ale to byl omyl. Linka vzpomínek na tajnou službu byla zcela zbytečná. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Ta jedna hvězdička je pouze za to, že se tahle sračka odehrává v mém rodném kraji a na důvěrně známých místech. Ale, když o tom tam přemýšlím ... není ona to spíš urážka nás jihočechů, natočit takhle dementní seriál v této krásné lokaci? ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Jak poznáte kriminalisty z oddělení vražd České Budějovice? Velice snadno. Je to nesourodá partička, vedená špatně zahraným a totálně nehodícím se šéfem, ve složení operativec ala bezdomovec, nevýrazný mladíček a mladá ženská, o které celý seriál nevíte co si vlastně myslet. Přidejte k tomu otřesné oblečení, které si někteří členové týmu snad ani nemění, a až komické vyšetřování jednotlivých případů. Osobní linka majora Dvořáka naprosto zbytečná, když už chtěli tvůrci naznačit nějaké životní události nebo rodinné zázemí postav, tak měli věnovat stejný prostor všem v týmu. A ta jeho mise na Ukrajinu na konci, ale no tak, vážně? Postavy kriminalistů a jejich spolukolegů jsou špatně obsazené a značně neuvěřitelné (tak nějak se dalo věřit pouze státní zástupkyni Veselé a doktorovi Karpenkovi). Jednotlivé epizody jsou nesmyslně dlouhé, na to, že se v nich prakticky nic akčnějšího neodehrává. Po celkem vydařené sérii z Ostravy, je tato část Míst zločinu krokem zpátky do podprůměrnosti Plzně. ()

Reklama

Reklama