Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Znovu přicházejí na plátna našich kin: odvážný romantik D´Artagnan, melancholický cynik Athos, krásný a tajnůstkářský Aramis a ješitný dobrák Porthos. Vracejí se a s nimi všechny lásky, dobrodružství a intriky, tak jak je ve své legendární knize popsal nespoutaný bouřlivák Alexandre Dumas. D´Artagnan znovu zahoří láskou ke krásné paní Bonacieuxové, Anna Rakouská ještě jednou věnuje své diamantové závěsky vévodovi z Buckinghamu a nade všemi se bude vznášet temný stín hrozivého kardinála Richelieu. Čtyři přátelé opět vyskočí do sedel, aby se bili za čest Francie a srdce krásných žen, sledováni otcovským zrakem pana de Tréville a hněvivýma (byť krásnýma) očima zrádné Mylady. Doprovodíme je na cestě do Londýna i k La Rochelle, prožijeme s nimi dobrodružství soubojů i tajných výprav, nebezpečí dvorských intrik i romantiku lásky. Ale hlavně přátelství, hluboké a věrné, které, jak dobře víme, vzniklo díky Athosově rameni, Porthosově zlatému pasu a Aramisově kapesníku... (Magic Box)

(více)

Recenze (292)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Jak se do něčeho historického pustí Amíci, je to děs. Ubohá výprava, šílení herci. Jen Tim Curry jako kardinál to trochu drží nad vodou a taky hudba, ta je skvělá. Viděno znova a musím přisadit jednu hvězďuli navíc. Za a proto, že dnes se točí daleko větší a komerčně úspěšnější sračky a za b proto, že je to vlastně docela sranda, jistě není to Dumas, ale jako parodie na historický film docela slušné. Souboje jsou výborné a Tim co by kardinál prostě září (i díky skvělému dabingu). Takže suma sumárum dvě a půl. ()

Wolvie 

všechny recenze uživatele

Dodnes nechápu,jak se Herekovi povedlo ten film zprasit.Měl k dispozici typově velmi dobré herce,skvělou ústřední píseň a především silnou předlohu,která se jen tak nevyčerpá.Přesto natočil Tři mušketýry jako hloupoučkou rádoby disneyovku,ve které chybí jakákoliv osudovost či výpravnost a potenciál látky je totálně zazděný snahou přiblížit se co nejširšímu publiku,především pak po zábavě lačícím teenagerům.Ano,takhle se točí hit.A taky asi nejhorší adaptace Dumase vůbec.I když Anderson se jí loni velmi limitně přiblížil. ()

Reklama

Haymar 

všechny recenze uživatele

Nevadí mi ani historická či politická nekorektnost, ani dějové a faktické nesmysly, ani onen klasický hollywoodský (zatuchlý) odér... co mi ale vadilo, bylo neustálé naprosto dementní myšlení, jednání i chování postav (bohužel zejména právě těch hlavních), stejně jako hodně mizerná choreografie šermířských soubojů... Na druhou stranu, to bylo většinu času celkem zábavný a kdyby to nemuselo za každou cenu být právě o mušketýrech, byla by to dobrá komedie... ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Celkově nejsem velká fanynka Mušketýrů. Ani Muž se želenskou maskou mě neoslovil, ale tohle vůbec nebylo dobrý. Byla to nuda od začátku do konce. Obsazení bylo sice zajímavé, ale bohužel nedokázali to utáhnout sami. Z příběhu tvůrci neudělali naprosto noc, žádné velké překvapení, napětí, prostě jedna velká nuda. Jediné, co stojí za vidění je herecký výkon Tima Curryho, jako zloduch je prostě nedostižný. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tuhle verzi mám nejradši. Je mi jedno že se to nedrží historie nebo románu, je to akční, zábavné a svižné a čtveřice herců v hlavních rolích je pro mě ta pravá stejně jako ďábelský Tim Curry v roli kardinála. Viděl jsem i starší verze a neříkám, že byly horší, jen mě prostě tahle bavila nejvíc. A plus je tu nádherná hitovka All For Love od Adamse, Stewarta a Stinga. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Když mušketýři osvobodí D'artagnana (Chris O'Donnell) a prchají společně ukradeným kardinálovým kočárem, D'artagnan jim povídá o kardinálových intrikách a o vyslání posla do Callais. Na to reaguje jeden z mušketýrů: „Do Callais je to 600 mil.“ To je ale absolutní nesmysl, protože 600 mil je zhruba 1 000 km. To je vzdálenost do Callais z jižního pobřeží Francie, konkrétně z Marseilles. Jenže víme, že D'artagnan hledal práci v Paříži, odkud je to do Callais necelých 300 km. (pjotri)
  • Na výrobe filmu sa taktiež podieľal (ako kaskadér) aj slovenský herec a kaskadér Vladimír Furdík. (jules7)
  • Kiefer Sutherland (Athos), Chris O'Donnell (D'Artagnan) a Oliver Platt (Porthos) podstoupili 6týdenní výcvik šermu a jízdy na koni. Charlie Sheen (Aramis) zmeškal všechny tyto lekce, protože zrovna natáčel Žhavé výstřely 2 (1993). (viperblade)

Reklama

Reklama