Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Znovu přicházejí na plátna našich kin: odvážný romantik D´Artagnan, melancholický cynik Athos, krásný a tajnůstkářský Aramis a ješitný dobrák Porthos. Vracejí se a s nimi všechny lásky, dobrodružství a intriky, tak jak je ve své legendární knize popsal nespoutaný bouřlivák Alexandre Dumas. D´Artagnan znovu zahoří láskou ke krásné paní Bonacieuxové, Anna Rakouská ještě jednou věnuje své diamantové závěsky vévodovi z Buckinghamu a nade všemi se bude vznášet temný stín hrozivého kardinála Richelieu. Čtyři přátelé opět vyskočí do sedel, aby se bili za čest Francie a srdce krásných žen, sledováni otcovským zrakem pana de Tréville a hněvivýma (byť krásnýma) očima zrádné Mylady. Doprovodíme je na cestě do Londýna i k La Rochelle, prožijeme s nimi dobrodružství soubojů i tajných výprav, nebezpečí dvorských intrik i romantiku lásky. Ale hlavně přátelství, hluboké a věrné, které, jak dobře víme, vzniklo díky Athosově rameni, Porthosově zlatému pasu a Aramisově kapesníku... (Magic Box)

(více)

Recenze (292)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Film připomíná pouze názvem klasický a veleúspěšný román Alexandra DUMASE. Režisér si jej předělal jak se mu zlíbilo (zřejmě aby byl originální), jenže dosáhl pravého opaku. D´Artagnan není v tomto snímku dobře vypadající mladý muž, ale "holobradek", který by mohl hrát Jeníčka v "Perníkové chaloupce". Napřed jsem si myslela, že jsem se přeslechla a že Charlie SHEEN hraje D´Artagnana - ale ouha ! Největší frajer zde tedy byl Aramis ! Kardinál Richellieu vykreslen nikoliv jako "šedá eminence", ale jako zákeřný úchyl, který vleze nestřežen až do koupelny královny, která zrovna leze nahá z vany !!! Ale hlavním NESMYSLEM filmu je, když kardinál prohlašuje pitomost, že si francouzský král vzal rakouskou princeznu, aby upevnili přátelství těchto dvou zemí. Pan režisér si plete pojmy s dojmy, protože Ludvík XIII. si vzal nepěknou (nikoliv půvabnou) a nepříliš inteligentní španělskou princeznu Annu,sestru španělského následníka trůnu Filipa IV. I když se jedná o dobrodružný a nikoliv dokumentární film, tak tyhle věci by měly být podle dějepisu, protože mládež si tohle prostě lépe zapamatuje. Ostatní blbosti, které nemají nic společného s románem A.Dumase, ponechám v klidu, protože to je "umělecký" záměr réžie. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Jo, kouká se na to pěkně, zvlášť díky přitažlivému hereckému obsazení. Nedá se říct, že by to byla ztráta času (mužští představitelé vtipnými dialogy jenom perlí - většinou), ale je to nádherný příklad, co dokáže americká produkce udělat z klasické literatury ve snaze přiblížit ji svým Brendonům a Brendám. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Tenhle film snad ani neměl vzniknout a pokuď ano, měl se jinak jmenovat. V případě takovéhoto přepisu mého oblíbeného románu jsem nemilosrdný. Jediné co z toho ční je charisma Charlie Sheena a Kiefera Sutherlanda a finální píseň od Briana Adamse. A tu si zase poslechnu rád. Vždycky když tento paskvil vysílají koukám pouze na konečné titulky. Jinak zfilmování mušketýrů s nevýraznými hrdiny, trapným kardinálem, mihnoucí se Constance a nadbytečným zrzavým blbem mě ničím neláká. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od kolegy Civala považuji "tyto Tři mušketýry" za daleko horší než později natočeného Muže se železnou maskou. Obsazení v tu době hvězdné (dnes však je sláva všech čtyř ta tam). Bohužel ale veškerá akce je dost nudná a pojetí mušketýrů jako moderního akčního filmu mi vůbec nevoní. Navíc žádná postava není sympatická, zvlášť Chris O´Donnell je naprosto příšerný, stejně tak ten vyjukaný král. Špatné. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Nevím kdo, nebo co chtěl tímto výplachem dokázat, ale evidentně to funguje. Dalo by se to prodávat v lékárnách jako projímadlo. S tím rozdílem, že obsah nejde spodem, ale vrchem. IMHO: Takhle bych si spíš představoval Tři teen mušketýry v režii nějakého začínajícího amerického filmaře, který si potřebuje udělat jméno nějakým divácky vděčným paskvilem. Místo dospělých tu měly hrát děti, Planchetta by hrál francouzský buldoček, kardinála by mohl hrát pitbul, krále pudl, královnu čivava a Rocheforta ohař. Tento film zcela není hoden názvu Tři mušketýři. Já bych ho pojmenoval jako Tři humusketýři. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Kiefer Sutherland (Athos), Chris O'Donnell (D'Artagnan) a Oliver Platt (Porthos) podstoupili 6týdenní výcvik šermu a jízdy na koni. Charlie Sheen (Aramis) zmeškal všechny tyto lekce, protože zrovna natáčel Žhavé výstřely 2 (1993). (viperblade)
  • Gabrielle Anwar (královna Anna) byla v době natáčení filmu těhotná, proto její postava nosí volnější šaty. (viperblade)

Reklama

Reklama