Reklama

Reklama

Případ pro zvláštní skupinu

(seriál)
  • Slovensko Prípad pre zvláštnu skupinu
Československo, 1989, 6 h 2 min (Minutáž: 59–63 min)

Režie:

Jaroslav Dudek

Scénář:

Ivan Gariš

Kamera:

Josef Pávek

Hrají:

Josef Somr, Jiří Schmitzer, Tereza Brodská, Josef Vinklář, Zuzana Bydžovská, Jana Štěpánková, Jiřina Bohdalová, Alois Švehlík, Stella Zázvorková, Jaroslava Obermaierová, Zdeněk Řehoř (více)
(další profese)

Epizody(6)

Josef Somr, Jiří Schmitzer a Tereza Brodská jsou členy zvláštní skupiny, vyšetřující těžké zločiny. Jejich první případ vražd bez zjevného motivu je tvrdým oříškem... (oficiální text distributora)

Recenze (56)

Zahir 

všechny recenze uživatele

celý seriál, jestli se tak těm pár dílům dá říkat, působí dojmem, že si si na něco hraje a chce se něčemu vyrovnat, ale nemá na to, Šmicr jako by tam skoro ani nebyl a Brodská naprosto příšerná.. ovšem pár kladných věcí by se našlo, vcelku zábavná je epizoda Zlaté víkendy, díl Noční chodec je né uplně špatný kriminální příběh a díl Veronika a páv bych se nebál označit skoro za kultovní záležitost.. od Pomejeho, který stříská Veroniku v punkérském doupěti, přes prodavače kytar, kterého hraje dědek se sekerou ze studny od Majora Zemana až po veskrze luxusní odhalení těch nejhorších společenských živlů čili sledovačů béčkového porna na videu u kohosi v obýváku.. no a naprostá lahůdka Zdeněk Srstka, nejenom, že ukáže svou muskulatůru a že má co ukazovat, je to opravdu řízek dostat od něho přes držku bych fakt nechtěl, ale dokonce tu - světe div se - i hraje a jeho herecký výkon je tak o dvě třídy lepší, než ostatních věhlasných hérců s Brodskou v čele, je opravdu škoda, že nedostával větší herecké příležitosti ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Průměrný seriál, který je tak na 2 a půl hvězdičky. Kromě skvělého prvního dílu, kdy se vyšetřuje série vražd skořápkářské bandy nejsou jednotlivé díly nic moc, chybí tomu napětí a v šesti dílech není jediná akční scéna. To už ti Hříšní lidé byli akčnější. Nicméně prim zde hraje skvělá atmosféra konce 80. let, celý ten svět veksláků, bytařů, čórkařů a podvodníků a kupodivu to působí celkem uvěřitelně. A navíc jsou tu fajn postavy - od Somrova majora, kterého zná celá galérka přes rozjařenou a krásnou Brodskou až po sestru Agátu a její nadzááár :-) Zanechalo to ve mě slušný dojem, takže dávám za 3* ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Nic moc, a přesto dokáže zaujmout. Celá ta podivně poskládaná skupina je skutečně zvláštní, ale dobře zahraná, případy jsou tak akorát, a dokonce se začínají rozvíjet nějaké vazby - a pak přišla sametová revoluce a seriál uťali v půlce a zbytek nenatočili. Škoda. Nebylo to špatně rozjeté a dnes by šlo o dost kvalitního předchůdce dejme tomu 1. oddělení. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Nějak se na to i koukat dá, ale ten díl s pornem ( Veronika a páv ) je z dnešního internetového období opravdu absurdní majstrštyk. Dvacet lidí si zaplatí, aby spolu v jedné místnosti koukali na televizi s úhlopříčkou 40cm, v níž běží na VHS německé porno. Při tom je objeví kriminálka a všichni mají průser jako hrom. Soudružská krimi, kde herecky dominuje Sommer a Brodská tam hrála takovýho mladýho trotla. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Tohle je skutecne zvlastni skupina. Jedinemu, komu jsem ten policejni odznak aspon trochu veril, byl Somr. Jinak bida. Ale verim, ze tehdy tvurci vsadili predevsim na herecke obsazeni. Kriminalni zapletky banalni, ale je fajn zavzpominat na falesne valuty jeste v realnem case. Jako televizni zabava postacujici. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (15)

  • Doupě skořápkářů, tedy restaurace, kde se sházeli, bylo na adrese Vítězné náměstí 10, Praha-Bubeneč. (sator)
  • V této epizodě můžeme vidět např. i Uhelný trh na Starém Městě v Praze. (Winster)

Reklama

Reklama