Reklama

Reklama

Případ pro zvláštní skupinu

(seriál)
Československo, 1989, 6 h 2 min (Minutáž: 59–63 min)

Režie:

Jaroslav Dudek

Scénář:

Ivan Gariš

Kamera:

Josef Pávek

Hrají:

Josef Somr, Jiří Schmitzer, Tereza Brodská, Josef Vinklář, Zuzana Bydžovská, Jana Štěpánková, Jiřina Bohdalová, Alois Švehlík, Stella Zázvorková, Jaroslava Obermaierová, Zdeněk Řehoř (více)
(další profese)

Epizody(6)

Josef Somr, Jiří Schmitzer a Tereza Brodská jsou členy zvláštní skupiny, vyšetřující těžké zločiny. Jejich první případ vražd bez zjevného motivu je tvrdým oříškem... (oficiální text distributora)

Recenze (56)

honajz 

všechny recenze uživatele

Nic moc, a přesto dokáže zaujmout. Celá ta podivně poskládaná skupina je skutečně zvláštní, ale dobře zahraná, případy jsou tak akorát, a dokonce se začínají rozvíjet nějaké vazby - a pak přišla sametová revoluce a seriál uťali v půlce a zbytek nenatočili. Škoda. Nebylo to špatně rozjeté a dnes by šlo o dost kvalitního předchůdce dejme tomu 1. oddělení. ()

mikulem 

všechny recenze uživatele

Tento seriál (spřízněný s Malým Pitavalem) mi z nějakého důvodu dlouho unikal, nakonec ale právě jeho srovnání s Pitavalem je dost tristní. Je zarážející, jak amatérsky některé scény vypadají. Připadá mi, že vůbec nezbyl čas na střih - nemá to spád, nemá to napětí. Nejlépe z celého seriálu mi vycházejí poslední dvě epizody (Přepadení a Neznámá kráska) - u těch jsem se nenudil a jejich scénář mi připadal nápaditější. ()

Reklama

Drom 

všechny recenze uživatele

Tak odpad ani veledílo to není a to je vždycinky problém, co tu vypotit, aby to mělo alespoň několik vět a byl to alespoň takovej blábol, jako obvykle. Což, jak se obávám, dneska nebude. Já fakt nevím co k tomuhle slabšímu průměru napsat. Nehraje tam zrovna plejáda mých oblíbenců, ale že bych na jejich výkony něco vydloubal... Ale zajmavý rozhodně jsou E!Ečka a jejich hit Caligula z kazeťáku, to fakt pobavilo. Měl jsem to puštěný dvakrát jako kulisu a bohužel mě to nepobouřilo ani neznechutilo. Tak že by tak třeba... dvě hvězdičky? ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Nějak se na to i koukat dá, ale ten díl s pornem ( Veronika a páv ) je z dnešního internetového období opravdu absurdní majstrštyk. Dvacet lidí si zaplatí, aby spolu v jedné místnosti koukali na televizi s úhlopříčkou 40cm, v níž běží na VHS německé porno. Při tom je objeví kriminálka a všichni mají průser jako hrom. Soudružská krimi, kde herecky dominuje Sommer a Brodská tam hrála takovýho mladýho trotla. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Doteď jsem měl za to, že v odívání a bytovém designu byly největším průserem léta devadesátá, ale asi zapracovalo milosrdné zapomínání, protože tenhle konec osmdesátek je taky docela síla. Samozřejmě vyjma Jany Štěpánkové, ta je nadčasová vždy a všude. Osvědčený Jaroslav Dudek předkládá ne úplně špatný seriál, místy zábavný (nikoli směšný) a hlavně v desítkách epizodních rolí výborné herce. A například konec 4. dílu, kde po sobě štěkají Balzerová s Adamovskou, to je fakt sranda. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (15)

  • Když přijíždí Janáček (Pavel Zedníček) a Mana (Jiří Krampol) autobusem do vsi, kde má chatu Hejský (Jan Kanyza), na stromech je žluté listí. Na Hejského chatě je v tu chvíli na jabloních zelené listí a květy. V jeden den jsou tedy různá roční období - jaro a podzim. (rakovnik)
  • Hlas Zuzany Bydžovské, která se představuje ve sluchátku jako sestra Agáta, je možné slyšet v každé epizodě, na obrazovce ji však nikdy divák nespatří. (sator)
  • Budova, která v seriálu představuje sídlo kriminalistů ze zvláštní skupiny, je ve skutečnosti Studentský dům Českého vysokého učení technického na nároží Bílé, Bechyňovy a Kolejní ulice v Praze-Dejvicích. Stavba, jejíž součástí je tzv. červená menza, byla podle návrhu Ing. arch. Oldřicha Dudka dokončena v roce 1986. (Martin_L)

Reklama

Reklama