Reklama

Reklama

Válka světů

  • USA War of the Worlds (více)
Trailer 1
USA, 2005, 116 min

Obsahy(1)

Rozvedený newyorský mechanik Ray Ferrier získává od bývalé manželky na víkend do péče své dvě děti – desetiletou dceru Rachel a náctiletého syna Robbieho. V té době dochází ve městě k podivným změnám v počasí, včetně několikanásobných úderů blesků do jednoho stejného místa. Lidé si to nedokážou vysvětlit, když se začne zvedat zemský povrch, ze kterého vylezou ze svých úkrytů podivné mimozemské stroje. Mimozemšťané ve svých mechanických maskách začnou útočit a zabíjet lidi. Strhne se davová panika a Rayovi je jasné, že musí utéct s dětmi z města pryč. V kradeném cizím automobilu se tedy vydává do domu své manželky, která zde však není. Druhého dne objeví Ray na ulici vrak spadlého boeingu. Na místo přijíždí štáb televizních reportérů, který Raye informuje o tom, že mimozemšťané ve svých strojích zaútočili na všechny světové kontinenty a podařilo se jim zničit velká území a zabít miliony lidí. Ray se rozhodne odvézt své děti k jejich matce do Bostonu, ovšem jejich auto je přepadené davem zoufalých lidí. Ray tedy přichází o auto, ale jsou naloděni na trajekt, který má odvézt obyvatele Bostonu do bezpečí. Loď je ovšem potopena a Ray s dětmi se dostávají na břeh. Ray se musí smířit s tím, že Robbie se rozhodl bojovat proti mimozemšťanům po boku armády, a pokračuje s Rachel na cestě sám... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 434)

smatana.sk 

všechny recenze uživatele

Všetky osoby v tom filme by si zaslúžili Darwinovu cenu v kategórii družstiev.  Hádali sa, keď bolo treba držať spolu, tlačili sa dopredu, keď bolo treba utekať opačným smerom a vrieskali, keď bolo treba byť ticho. Najsympatickejšími postavami boli pozemské mikroorganizmy.  Jednu hviezdičku pridávam za použitie JAVELINov. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Tvorcom sa podarilo presvedčivo zachytiť mimozemskú inváziu. Od výbornej akčnej sekvencie , kedy prvý tripod vystúpi spod zeme až po zúfalstvo a beznádej (scéna na trajekte) hlavných hrdinov na úteku. Jedným z motívov filmu je rodina. Antiklimatický záver nevyčitam filmu ale predlohe. ()

pOne 

všechny recenze uživatele

Technicky dokonalé. Děj však chabý chaboučký, jednoduchý jednoduchoučký. Do celkového hodnocení toto nutno zahrnout. Nedá se nesrovnávat s Minority reportem. Minority report měl však kromě technické dokonalosti myšlenku, děj, spoustu originálních nápadů. Po tom, co jsem film shlédl vícekrát musím upravit hodnocení ze *** na ****. Jde o velkolepou zábavu po vizuální stránce. Přišlo mi, že každá triková scéna mělá právě tu správnou stopáž, jakou mít měla. Možná byla i kratší. A to dodávalo filmu spád a drželo tempo. Spielberg prostě umí a tečka. ()

Grellenort 

všechny recenze uživatele

Skvěle! Hned po filmu bych ho nehodnotil tak vysoko, ale trochu se mi to rozleželo v hlavě a výsledek je, že si na Válku světů zajdu ještě jednou. Místy je to dost nepříjemný film který úspěšně likviduje obrázek sjednocené Ameriky (a jednoho alkoholického agrárního letce :-) ), která zachraňuje prdel celému světu. Panika, popel, kouř, lidé zabíjející se navzájem aby přežili ještě pár minut...Zejména scény s "potravinovými koši" a potom ta s Dakotou Fanning jak si se zavázanýma očima zpívá ukolébavku zatímco její otec...BRRR!! A co se týče konce, moc mě potěšilo, že Steven měl odvahu držet se předlohy. Jedná se totiž podle mě o jediný reálný a skutečnosti odpovídající závěr. ()

LucLuc 

všechny recenze uživatele

Steven Spielberg v nejlepší formě! Díky Steve! Dokonce i moje přítelkyně, kterou hned tak něco nedostane (u Aleandra Velikého dokonce usnula:-) prohlásila, že už dlouho neviděla film, který by připoutal její pozornost po celou dobu dvou hodin a nemusela si říkat "ježiš další zápletka, kdy už to skončí". Podtrhuji to a je to za krásných kulaťoučkých pět. TC+SS to fakt funguje stoprocentně! ()

Marg 

všechny recenze uživatele

Spielberg válí! Dechberoucí podíváná, při které je pusa otevřená a svěrače hodně přivřené. Úzkost, strach a pocity ohrožení prožívají nejen hrdinové, ale musím přiznat, že jsem je pocítil částěčně i já, a marně vzpomínám, kdy jsem toto v kině prožil naposledy. Je to sice film, ale díky městské dopravě (modří už vědí) ve mně filmový zážitek přetrvával celou cestu z kina domů. ()

axik 

všechny recenze uživatele

Slušně natočené scifi s plejádou vizuálních efektů. Ten závěr Spielbergovi nevyčítám, neb se věrně drží Wellsovy předlohy. Nenechte si ujít. ()

Fallout 

všechny recenze uživatele

Tři a půl hvězdičky. Opravdu hutná atmosféra napětí a pocitů beznaděje (stejně jako u Romerových zombie filmů). Ucházející triky,místy opravdu,ale OPRAVDU otravné dětské postavy (Nechal bych je zmetky zemřít už při prvním attaku), chvílemi trošičku patetické a nelogické. Docela promarněná šance.Škoda. A happy end? - Fuck you Steven, go to hell ! ()

benyy 

všechny recenze uživatele

Ako fanúšik Wellsovej knihy som bol zvedavý ako sa Spielberg vyporiada s niektorými pasážami.Odhliadnuc od toho, že sa scenár líšil od knižnej predlohy, výsledok sa mi zdal výborný-plný pôsobivých efektov, aj keď s "hollywoodskym" happyendom ()

MaxPower 

všechny recenze uživatele

Ten konec ach ten konec... radsi se podivejte na den nezavislosti :)) - jako ten konec sem si radsi pustil 2x, ale opravdu je to k placi... na druhou stranu da se u toho filmu vydrzet az do konce takze 65% :)) ()

Karpoff 

všechny recenze uživatele

Největší zklamání letošního roku ,nechápu o co Spielbergovi šlo ....Proboha jediný co se dá o tom filmu říct že je chvílema celkem napínavej ,ale to je všechno.....Těšil jsem se na dvojici Spielberg-Cruise ,která zafungovala v Minority Report,ale tohle je uplně jiná kapitola..chvílema mi bylo za ty herce trapně ()

forzaroma 

všechny recenze uživatele

Dve hviezdičky dávam z dovodu veľkého sklamania. Keby som od tohto filmu nečakal oveľa viac, tak by to mohli byť tri. Na pohľad príjemné a nič viac. Čakal som že tento film bude o niečom a bude mať nejakú pointu, namiesto toho je o ničom a nemá žiadnu pointu. Čakal som zbytočne.. ()

Terezka 

všechny recenze uživatele

Četla jsem, že to má být Spielbergův nejlepší film. Cože?? Taková pitomost! Chápu, že by hlavní hrdina mohl mít štěstí, ale co je moc, to je moc. Ukořistí jediné pojízdné auto, pak s ním projede kolonou vozidel, která stojí na dálnici, pak dokonce i troskami letadla (no jo, je to machr). Dostane se na loď, uprchne z ní (a mimozemšťani si ho stále nevšímají, zatímco všichni kolem něj umírají), pak se schová ve sklepě (je zajímavé, že ti ufoni respektovali uspořádání sklepa a ohleduplně se vyhýbali všem prkénkům apod.), dokáže (jako jediný) zničit tripoda a aby toho nebylo málo, přijde na to, jak proti nim bojovat! A ke všemu dopraví svou příšernou dceru k mamince (která na ní čeká v takové spoušti nastrojená a bez jediného šrámu). Ten konec byl snad nejhorší. Tolik patosu jsme si ani nezasloužili! Jen by mě zajímalo, kam všichni ti putující lidé šli? Že by do Bostonu? ()

Rajo 

všechny recenze uživatele

Najvacsie prekvapenie ake som mohol zazit v kine. Zaciatok pribehu zacina ako kazdy normalny film, neusporiadana rodina, otec ktory nerobi to co by mal a deti, ktore su znacne rozcarovane z rodicov. Narozdiel od filmov typu Independence Day a pod. ste do deja filmu vtiahnuti hned co je znacne plus, ziadne vlady a ich nazory co by robili keby.. O napatie nie je nudza, vizualne efekty by si zasluzili oskara, opat tu mame vynikajuceho Toma Cruisa ktory podava svoj zivotny vykon a aj skvelu zacinajucu herecku Dakotu Fanning ktorej uverite uplne vsetko. Cely film je neskutocne napinavy a po skonceni z trochu nedomysleneho konca mate pocit, ze vam pod nohami cochvila zacne praskat zem a vyjde z nej velky robot. Film splnil svoj ucel a aj ked som od tohto filmu ocakaval velmi vela, splnil ho aj s urokmi. Film War of the Worlds je trhak leta 2005, pri ktorom sa neodtrhete zo stolicky! ()

Napoleon-B 

všechny recenze uživatele

Bylo tam dost nedomyšleností které by se , si myslím, u filmu takového formátu který v sobě nese jména Spielberg a Cruise, něměli vyskytovat. Nebyl sem moc nadšený z toho že sem zrovna kvůli tohoto filmu navštívil Multiplex. u mě 65% protože i přes to že sem místy jen kroutil hlavou to mělo docela dobrý spád i nápad....Ale možná stačilo se na to podívat doma. ()

moviepill 

všechny recenze uživatele

Nebyť toho záveru a občasného prílišného spomalenia deja, tak by som dal 100%. Vyzdvihujem prvú polhodinu filmu, ktorej tempo a ráz keby vydržalo až do konca, je to pecka najväčšia... ()

DAF1 

všechny recenze uživatele

Řekl bych důstojné zakončení Spielbergovy mimozemské trilogie (+ E.T. a Blízká setkání). Jediné výhrady mám k podobě mimozemšťanů. Steven snad tentokráte smíchal Aliena, ETho a postavičky z A. I., což nepůsobí zrovna nejlépe. ()

Bilky 

všechny recenze uživatele

POZOR ****spojlerovy text**** Zas ten klasický SPIELBERGovský happyend!!!! Ale teraz nestačilo, že nexal prežit hl.hrdinov a dokonca jedného absolútne nevysvetliteľným a neuveriteľným spôsobom ale tentoraz nexal vyhrať celé ľudstvo tak jednoduxo a banálne, že mi to pokazilo celý zážitok z tak veľkolepo budovanej atmosféry straxu a desu. Ten koniec a výhra prišli tak rýchlo že som sa ako divák s tým jednoduxo nemohol zmieriť! Dokelu aj s minutážou!!! V A.I. bolo 20minút naviac a tu podľa mňa v závere xýbali. Škoda, myslel som že pôjde o best SCI-FI ale takto len jemný nadpriemer,aj napriek geniálnej kamere. Oceňujem, že sa scénaristi pohrali s psyxikou postáv a zreálnili konanie v postkatastrofickom svete a rovnako aj dokonalé triky (ako inak STEVEN, že?) ale na druhej strane - dokázal by taký zážitok z divákov vytĺcť pán režisér aj s polovičným rozpočtom? ()

Související novinky

Steven Spielberg se chce vrátit k mimozemšťanům

Steven Spielberg se chce vrátit k mimozemšťanům

19.04.2024

Od roku 2022, kdy Steven Spielberg představil fandům svůj Zlatým Glóbem ověnčený osobní film Fabelmanovi, jsme moc netušili, k čemu se chce jeden z nejslavnějších režisérů všech dob příště… (více)

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

24.04.2020

David Koepp je nejen filmový scenárista stojící za snímky jako Válka světů, Jurský park, či Mission: Impossible, je totiž zároveň i úspěšným spisovatelem. Jeho nejnovější knížku, v originálním názvu… (více)

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

21.03.2016

U Disneyho konečně pohnuli s Indiana Jonesem. Pátý díl půjde do kin 19. července 2019 a natočí ho Steven Spielberg, samozřejmě s Harrisonem Fordem v hlavní roli. George Lucas by se na pokračování… (více)

Reklama

Reklama