Reklama

Reklama

Den, kdy se zastavila Země

  • USA The Day the Earth Stood Still (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ve snímku Den, kdy se zastavila Země, který je remakem klasického stejnojmenného sci-fi filmu z roku 1951, se uznávaná vědkyně dr. Helen Bensonová (Jennifer Connellyová) ocitne tváří v tvář mimozemšťanovi jménem Klaatu (Keanu Reeves). Ten přicestuje na Zemi s jediným úkolem – varovat lidstvo před hrozící globální krizí. Když síly, které Helen nedokáže ovládat, začnou s mimozemšťanem zacházet jako s vetřelcem a odmítnou jeho požadavek jednat se světovými mocnostmi, Helen společně se svým odcizeným nevlastním synem Jacobem (Jaden Smith) rychle odhalí smrtící důsledky Klaatuova tvrzení, že je "přítelem Země". Helen teď musí najít způsob, jak přesvědčit někoho, kdo má v rukou rozhodnutí o naší budoucí existenci, že lidstvo stojí za záchranu – možná je ale příliš pozdě. Proces už začal. (HBO Europe)

(více)

Recenze (1 189)

Weissik 

všechny recenze uživatele

Miluju katastrofické filmy a apokalyptické vyhlídky, proč ale všude cpát ten amerikanismus. Že o osudu světa rozhoduje americká ministryně obrany ztvárněná "Nepotopitelnou Molly Brownovou" XD muhehe ()

Weirdman 

všechny recenze uživatele

Takže najprv klady. Reeves so svojim permanently-one-face "herectvom" sadol do roly ako riť na šerbeľ. Film vie čo chce povedať. Hraje tam Jennifer Connelly :)) Vizuálna stránka je pekne vyčančaná. A od scény príletu až po koniec vypočúvania je film naozaj výborný... No a teraz zápory. Miestami otravný little Smith (ale asi len raz či dvakrát). Permanentne protivná Kathy Bates. "Veľkolepé" akčné scény sú pre príbeh takmer úplne nepotrebné a pôsobia ako päsť na oko. Absolútna stupidita všetkého kde sa pohne armáda. A najväčší problém: až na vyššie spomínanú pasáž je to film celý vyrozprávaný tak príšerne ospalo, nezaujímavo, akoby si tvorcovia vraveli "No dobre. Tak sme sa na to dali, nebaví nás to, ale nejak to už doklepnúť musíme"... (●) ()

mgerlich 

všechny recenze uživatele

Škoda promarněné šance. Z námětu se dalo určitě vykřesat víc a technické zpracování rozhodně nepřipomíná bombastickou produkci. Podobné téma dotáhl James Cameron v The Abbys (directors cut) přeci jenom o několik tříd výš. Plichta mezi 2* a 3*. ()

Babulik 

všechny recenze uživatele

Trápna zlátanina Starmana a Dňa nezávislosti. Nezachraňuje to ani hviezdny Keanu, ktorý tu pobehuje hore dole s kamenným ksichtom a výrazom "dajte mi všetci svätý pokoj". Proste ďalší "trhák" áčkovej produkcie, v ktorom vizuál prevyšuje nad obsahom. Bohužiaľ sa to isté dá povedať aj účinkovaní Jennifer Connelly, hoci ona bola jediným dôvodom, prečo som tento film vôbec dopozeral. Škoda. Ďalší z množstva dôkazov, že super efekty za kopu prachov ešte nerobia dobrý film...mimochodom, prečo mimozemšťania vo všetkých filmoch disponujú "zvláštnymi schopnosťami"? Posúvajú predmety, uvoľňujú a absorbujú energiu, čítajú myšlienky...prečo??? ()

dražis 

všechny recenze uživatele

Špatný, špatný, špatný. Mělo to spoustu chyb a nevychytávek, který mě tenhle biják úplně znechucovali.Celý to bylo bez originálního nápadu.Už mě unavuje jak Amíci na všechno vyjedou ve svejch H1 a pokropěj to pořádnou dávkou z kulometu,a když to nevyjde, tak přidou na řadu ňáký ty F24 nebo co to maj a když už ani to nepomůže a to už je co říct, tak tam pošlou pár atomovek.fakt cool... Co se týče herců, tak to byla klasika. Ufona asi nijak jinak nezahrajete a Connelly svojí vědkyni zahrála standardně, i když jsem se u jedný scény hodně smál--prosím nezabíjej nás, my se napravíme...No a Jaden Smith je buď to výbornej herec a nebo je to vopravdu ukňouranej spratek... ()

Might_X 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je dobrej Epic fail! pustil sem si to, protože sem čekal než se stáhne novej díl lostu ... Bohužel se dneska stahoval nějak dýl takže sem to viděl až do konce a ještě dalších 20minut budu čekat. Jediné co mě pobavilo byl vtipnej T-Bag z Prison breaku. Nic nic nic! Pointlessssss! ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Film s velkou propagací a velkou očekávaností mě nezklamal, ale ani nijak zvlášť nepotěšil. Je dobré, že se stále ve filmu něco děje a tím se opravdu nenudíte. Naopak mi přišel trochu zkrácený konec, který se dal ještě trochu rozvést. ()

Bratr 

všechny recenze uživatele

Původně jsem myslel, že je to enviromentalistická reklama financovaná Microsoftem, Mcdonaldem a Alem Gorem, bral jsem to s nadsázkou a litoval, že jsem si od začátku nezapisoval postřehy. Potom jsem ale zjistil, že jde o remake slavného sci-fi a jalo se mě upřímné zděšní. Kdybych byl hodně milosrdný a jako že budu, napsal bych pouze, že se jednalo o sérii nesmyslně a nelogicky vršených pitomin s podpůměrnou digitální stránkou a jsem moc rád, že jsem byl u projekce připitý (nakonec málo). Vlastně za filmem Al Gore musel stát, protože si neumím představit, jaká jiná moc by mohla přesvědčit Johna Cleese k účasti na podobném projektu (no fuj). ()

Allia 

všechny recenze uživatele

V roce 1996 slavila Amerika svoji nezávislost, postavila se mimozemšťanům, kteří chtěli zničit lidstvo a Zemi, a pořádně jim to nandala... v čele stál samozřejmě mocný americký prezident, ale jinak sympatický týpek z lidu, dobrý otec a manžel, bývalý stíhací pilot... V roce 2008 už ale neoslavujeme mocného amerického prezidenta, ani americkou nezávislost a nenakopáváme zadky zlým mimozemšťanům. aktuální téma je ekologie a jsme to my, kdo ničí zemi a koho mají ekologicky uvědomnělí mimozemšťané zničit, aby jedinečnou planetu zachránili... Je normální, že se točí filmy s aktuálními tématy, ale tenhle je zrovna až příliš poplatný době a až příliš připomíná variaci na Den nezávislosti se současnými reáliemi. ale i to bych považovala za plus, pokud by bylo téma lépe zpracovováno. Nevím, jak mimozemšťany, ale mě rozhodně jedno ubrečený drzý děcko a iracionálně jednající mladá astrobioložka nepřesvědčili. a klidně si k tomu hrajte Bacha a počítejte rovnice, výsledek je jen kýčovitý a slabý film, který si hraje na hlubokomyslný příběh zabývající se aktuálním problémem. řešení už ale neukazuje. ještě že Keanu Reeves je pořád tak pěknej ;o) ()

kacir 

všechny recenze uživatele

Zatial najvacsie sklamanie. Nevidel som ten starsi film a ani nechcem. Celkovy napad a tiez jeho spracovanie sa mi nepacil. Nevravim ze som sa pozeral na hodinky kedy film skonci, ale zmizne mi z hlavy tak rychlo ako ten stadion vo filme.No pripominat si ho uz nebudem chciet. Raz a dost. ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Bohužel mě tento fim nepotěšil tak, jak jsem čekal. Možná to je proto, že jsem chtě nechtě musel srovnávat z originálem z roku 1951, který vítězí na plné čáře. Ale stále jde o dobré sci-fi s fajným (ikdyž možná až moc prkenným) Reevesem a sympatickou Jennifer Conelly. Derrickson k látce přistoupil s respektem a vytvořil důstojný remake, kterým se nesnažil Wiseův film překonat, šel přece jen jinou cestou. K výbornému sci-fi toho hodně schází, avšak neurazí a jednorázově pobaví. Zamrzelo mě taky to, že John Cleese nedostal více prostoru, ve svých dvou minutách je (jak jinak) skvělý. ()

BradleyT 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad předělat slavnej film do nových efektů s novými herci a vůbec, ale výsledek je trošku rozpačitý. Nevím proč, ale nemá to šťávu - hercům jsem role nevěřil a už vůbec ne scénáři. ()

Paladin25 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý príbeh, ktorý prináša čo ta na zamyslenie. Pôvodnú verziu som síce nevidel, ale ani táto ma určite nesklamala. Keanu akoby sa narodil mimozemšťanom a kto by sa nepokúsil zachrániť túto planétu kvôli Jennifer Connelly??? ()

(fjw) 

všechny recenze uživatele

No, nevím.. na první pohled se zdá, že naprosto průměrné klasické sci-fi. Ale přece, něco má do sebe. Zničí lidstvo tuhle planetu.. ? Nevím, ale rozhodně pěkné efekty:) A Keanu Reeves opět v roli, která mu sedne. ()

Plague. 

všechny recenze uživatele

Zpracování možná áčkové, ale béčkovost ve všem ostatním. Celý děj byl uplně trapný a plný nelogického chování, Cítil sjem se, jako bych se ve 3 ráno koukal na nějaký televizní film. ()

Miloško 

všechny recenze uživatele

Čakal som zaujímavé sci-fi,dostal som 85 minútovú nudu,plnú klišé,a predvídateľného deja. K.Bates síce dobre zahrala tú ministerku,ale jej postava posobila smiešno,takisto dievčina,vo filme doležitá postava dr.Bensonová, a jej snaha zachrániť svet pred útokom,alebo záchranou Zeme mimozemšťanmi,tiež bola komickou postavou. Vrcholnou scénkou k popukaniu asi bola tá,keď tá doktorka prosila mimozemšťana Klaatua aby ešte sa zľutoval nad ľudmi( dajte ešte svetu jednu šancu,My sa zmeníme...atd). Skvelý K.Reeves by mal rozmýšľať do čoho nabudúce vstúpi.Jedine čo sa mi páčilo, bol ten dobrý nápad s tou "hmotou",čo všetko ničí,a znásobuje sa. Ale na lepšie hodnotenie je to sakramentsky málinko. 3/10 ()

Jimbopepo 

všechny recenze uživatele

Zbytočný remake, myšlienkovo nepriniesol oproti starému a veľmi podarenému originálu vôbec nič nové, naopak, nedokázal z neho takmer nič vyťažiť, tých pár chabých efektov, ktoré umožňuje súčasná technika, to nemohlo zachrániť. ()

Související novinky

Goliáš bude hodovat v pekle

Goliáš bude hodovat v pekle

23.01.2011

„Ve stylu 300“ je už poněkud ošoupaná formulka, ale Hollywood s ní pořád operuje. Několikrát jsme něco takového opravdu viděli, hlavně v seriálu Spartakus: Krev a písek či v aktuálním mixu westernu a… (více)

Den, kdy se zastavil Hyperion

Den, kdy se zastavil Hyperion

02.02.2009

Dvoudílný román Dana Simmonse Hyperion Cantos (v češtině pod názvy Hyperion a Pád Hyperionu) patří k nejdůležitějším sci-fi knihám uplynulých... inu, vlastně patří k nejdůležitějším a nejlepším vůbec… (více)

Tak už se rozhodni, Keanu!

Tak už se rozhodni, Keanu!

17.01.2009

Keanu Reeves toho během propagačních rozhovorů ke Dni, kdy se zastavila Země, navyprávěl o své budoucnosti opravdu hodně. Ve kterém z filmů jej tedy uvidíme? V „šéfkuchařském filmu“ Davida Finchera,… (více)

Samuraj Keanu

Samuraj Keanu

10.12.2008

Marketingová kampaň k remaku scifárny Den, kdy se zastavila Země stojí především na konceptu „zdůrazněme divákům, že hlavní roli hraje kdysi tak hvězdný a milovaný Keanu Reeves“. Na internetu to… (více)

Reklama

Reklama