Reklama

Reklama

Hannibal - Zrození

  • Velká Británie Hannibal Rising (více)
Trailer 3

VOD (1)

Druhá světová válka – pokusy o nezávislost východní Evropy podlehly prudkým útokům sovětské nadvlády. V Litvě jednoho kluka připravila válka o oba rodiče a sestru. Děsy, které vytrpěl, potlačuje. Uvězněn v sovětském sirotčinci se vzpírá proti nelítostnému zacházení a bouří se proti krutým pravidlům onoho místa… ON však není obyčejným klukem. ON je mladý HANNIBAL LECTER. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (480)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Slabý priemer. Gaspard Ulliel síce Hannibala nepripomína ani náhodou, často prehráva o dušu, rolu psychopata som mu však veril bez problémov. Ani film nepripomína Hannibalovskú sériu, miesto toho ponúka mix vojnových scén, samurajskej tematiky a priemernej vyvraždovačky. Aby som nebol úplne kritický, ono to niekedy aj funguje, ale to nič nemení na fakte, že Thomas Harris už má najlepšie roky zjavne za sebou. Na jeho slovách, že chcel divakom ukázať ako sa séria začala sa len tíško bavím, je tak ťažke priznať sa, že sa proste nechal zlákať vidnou tučného zisku? ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tak Hannibal se nám dal na dráhu krvelačné zrůdy kvůli morálce. Joj! Thomas Harris svého hrdinu vláčí dál a dál těmi nejnepravděpodobnějšími zápletkami (tady 2. světová válka) a už by si na tenhle kult mohl otevřít továrnu. Čekal jsem slušné béčko, odsýpající hlavně dějově, dostal jsem nudnou sračku, která byla po stránce charakteriky postav naprosto odfláknutá a snaha o jakousi serióznost hodně štvala. Všechno dorazil Marek Vašut v roli kapitána lodi. Připomínalo mi to toho novýho PřicházíSatana! ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Za absenci jakéhokoliv napětí, klíčového to prvku Demmeho oscarového kousku, by měl být Webber servírován lehce podušen v páře se snítkem čatný v ústech.. Lecterovo krvavé řádění totiž chvílemi vypadá jako libovolný sudý díl Saw. Ulliel se snaží, napodobuje, ale je to celé nevýrazné a křečovité. Budiž mu ale polehčující okolností, že laťka psychiatra s vytříbeným apetitem byla v minulosti nasazena více než vysoko. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Mlčení jehňátek je můj nejmilejší thriller a Hannibal Lecter v podání Anthony Hopkinse pro mě jedna z nejvíce fascinujících postav filmového plátna. Na tomto nezajímavém filmu mě nejvíc mrzí, že se k Hannibalovi a Jehňátkům hlásí. Thomas Harris, jehož knihy jsem kdysi hltal asi ztratil soudnost a postavě, kterou stvořil, sebral všechno tajemno a vymyslel jí minulost silně přitaženou za vlasy. Gaspard hraje přiměřeně, ale zázrak to není (byl zajímavější, když ho ostřelovali v zákopech první světové). Snad jen celkem zajímavá hudba stojí za vyzdvihnutí. Jinak spíš nuda. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jako film o pomstě, hodně kruté pomstě a snad ještě krutějších šmejdech, je to docela v pohodě. Ovšem jako "jeden z dílů", "prequel", nebo něco takového k postavě Hannibala Lectera je to naprosto ujetá, hloupá a debilní slátanina. Vůbec jsem nechtěl věřit, jakej zpatlanec a nesmysl scénáristé a filmaři na tuto "geniální" postavu vymysleli a vytvořili. Abych si film zcena neznechutil, zapomněl sem raději při jeho sledování, že jde o postavu Lectera a považoval to za čistě "revenge movie", který s Hannibalem neměl nikdy nic společného... Pak se na to dívat dá. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • Podle Entertainment Weekly byl Thomas Harris v podstatě donucený napsat příběh o počátcích slavného kanibala. Producent Dino De Laurentis chtěl snímek natočit a bylo mu jedno, kdo napíše příběh. Jelikož Harris zatím vždy držel nad Lecterem ochrannou ruku, napsal i tento prolog. (imro)
  • Thomas Harris vymyslel pro knižní předlohu, která dala filmu jméno, množství názvů, takže jsme se nakonec mohli dočkat tohoto filmu s názvy jako Behind the Mask: The Blooding od Hannibal Lecter, Hannibal 4, Hannibal IV, The Lecter Variations, The Lecter Variation: The Story od Young Hannibal Lecter, Young Hannibal anebo The Adventures od Young Hannibal. (imro)
  • Ve scéně, kdy si Lecter vpíchne do žil thiopental sodný, hraje v pozadí „Goldberg variations“ od Johanna Sebastiana Bacha. Tuto skladbu můžeme slyšet ve filmu Mlčení jehňátek během scény Hannibalova úniku z uvěznění. (Othello)

Související novinky

Zemřel herec Gaspard Ulliel

Zemřel herec Gaspard Ulliel

19.01.2022

Přichází smutné zprávy z Francie. Ve věku 37 let zemřel po tragické nehodě na lyžích francouzský herec a držitel dvou cen César, Gaspard Ulliel. O jeho skonu informovala agentura AFP. Talentovaný… (více)

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (více)

Barbarella na bondovský způsob

Barbarella na bondovský způsob

15.04.2007

Producentský veterán Dino De Laurentiis to s novou verzí Barbarelly myslí opravdu vážně. Už podepsal smlouvu s Julienem Forestem, synem a dědicem Jeana-Clauda Foresta, legendárního komiksového tvůrce… (více)

Reklama

Reklama