Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Protestantská královna je trnem v oku převážně katolické Evropě v čele se španělským králem Filipem II., toho času nejmocnějším světovým panovníkem. Bezpečně se navíc nemůže cítit ani v domovské Anglii, kde jí klidu nedopřávají intrikující katolíci, mocně podporováni skotskou královnou Marií Stuartovnou. Aby toho nebylo málo, její rádcové v čele se Sirem Francisem Walsinghamem jí neustále připomínají otázku jejího nástupnictví, kterou by jako nezadaná královna měla nutně řešit. Všechny urozené potenciální uchazeče o její ruku strčí hravě do kapsy okouzlující mořeplavec Walter Raleigh, s nímž je ale jakýkoli oficiální vztah naprosto nemyslitelný. Stahující se mračna nad královninou hlavou vyústí v sérii událostí, na jejichž konci se bude muset postavit do čela svých vojsk, aby bojovala o bytí a nebytí svobodné Anglie proti mnohem silnějšímu nepříteli v jedné z nejslavnějších námořních bitev naší historie. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (349)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Jeden by řekl, že když už se rozhodnou (po takové době) natočit pokračování jednoho z nejzdařilejších historických filmů, tak si dají záležet. Snaha možná byla, výsledek je ale tristní. Nudný, sterilní, od půdy až po sklep naplněný postavami bez jediné špetky charismatu. Už jste někdy viděli "Čekání na Godota" jako pětihodinové loutkové divadlo? Protože přesně tak na mě "Zlatý věk" působí. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nebýt Cate Blanchett, která byla naprosto úžasná, tak by film byl nesnesitelná nuda. v superlativech se dá ještě mluvit o hudbě, ta byla taky fakt výborná, ale zbytek za moc nestojí. Situace, který se odvíjej kolem královny většinou nejsou nic zajímavýho a je to na pokraji nudy, ze stereotypně ubýhajícího příběhu to ale nakonec vytrhává pár kvalitích scén, jak jinak než s vynikající Cate Blanchett a občas s dobrým Clivem Owenem. Nicméně bohužel nakonec byla opět všechna snaha o nápravu rychle poslána do prdele chabou námořní bitvou, něco tak chaoticky přerušovanýho, kdy se naprosto stupidně střídaly krátký záběry bitvy s tim co se děje na dvoře Alžběty, sem teda ještě neviděl, v podstatě naprosto zničená bitva, která vypadala fakt dobře a to bych se radši ani neměl zmiňvovat a podivných skocích v ději a rezignování na dokončení načatých a hlavně velice zajímavých scén, jako byla třeba bitva s Alžbětou v čele armády. lepší 3* ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

V snahe byť historickou freskou, drámou, komornou romantikou i odľahčeným rozprávaním utopená záležitosť, ktorá vo výsledku nie je ničím čím by byť chcela. Golden Age splieta priveľa historických línií, ktoré sotva načrtnuté nedávajú ucelený obraz o dobe a vyšumia do stratena každá osve. Pojítkom medzi nimi by mala byť postava Alžbety, ktorá, nebyť fenomenálneho výkonu a charizmy Cate Blanchet, by bola skôr priemerne napísanou postavou než jednou z najvýznamnejších historických ikon svojej doby. Výprava, kamera, kostýmy, Cate a Geoffrey si zaslúžia pozornosť, výsledkom je však popkornová kostýmovka, ktorá nejde do hĺbky ani v jednej oblasti, ktorú by chcela zmapovať. 7/10. A bitka s Armadou snáď horšie a skratkovitejšie ani natočiť nešla.... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Královna Alžběta: Zlatý věk mě zaujala mnohem více, než úvodní díl. Cate Blanchett mi v roli legendární panovnice nepřišla již tolik chladná, jako v prvním filmu. Film zde také konečně ve velké míře odhaluje emoční stránku její povahy, takže se dočkáme několika silných emotivních scén, kde se Alžběta ocitá v sevření svých vlastních pocitů a výčitek. Silným tahem je rozhodně také obsazení Clivea Owena, jehož chemie s Cate Blanchett mi vynahradila absenci v prvním díle mezi ní a Josephem Fiennesem. Snímku také vévodí působivá hudba, jejíž jedna melodie mi připomínala tu z epizody Sherlocka, Reichenbach Fall. A stejně jako v Sherlockovi, i zde mě při ní mrazilo. Závěrečná velkolepá bitva je více než důstojným zakončením. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre mňa na úrovni jednotky a preto môžem aj zopakovať komentár. Ako historicko-romantický príbeh je to veľmi dobré a rešpektuje to históriu asi tak, ako to bolo. Zároveň treba jasne povedať, že Cate Blanchett je asi 16 krát krajšia ako bežná Britka. Ono to totiž presne sedí. Kto navštívil ostrovy dobre vie, že Britka je v skutočnosti odvodenina od slova britká alebo presnejšie od poľského "brzydka". ()

Galerie (122)

Zajímavosti (29)

  • Na adresu kritiky ohledně historických nepřesností Clive Owen (Walter Raleigh) řekl: "Mě fascinuje perspektiva, z níž se na onu dobu dívá režisér Shekhar Kapur. Je to rezonantní, radikální pohled, který samozřejmě nebude vyhovovat puristům, ale s tím se ani nedá počítat. Netočili jsme historický film ve smyslu učebnicové kapitoly. Když chcete vědět, jak to bylo doopravdy, podívejte se do knih nebo na internet. My vyprávíme barvitý příběh, který je zčásti přiznanou spekulací, ale jehož některé aspekty se docela dobře mohly odehrát." (NIRO)
  • Scéna, ako Raleigh (Clive Owen) opúšťa anglické brehy, aby sa vydal do boja, bola pôvodne natočená ako jeho príchod do Anglicka z Nového sveta. Táto scéna mala byť použitá oveľa skôr vo filme a s úplne inými dialógmi. (Arsenal83)
  • Zpočátku nosí Alžběta a její chráněnka podobné střihy, ale poté, co se z nich stávají sokyně, se jejich šaty víc a víc odlišují. (xjane)

Související novinky

Navštivte lokace slavných filmových scén!

Navštivte lokace slavných filmových scén!

09.04.2022

Přemýšlíte, kam letos na dovolenou? Máme pro vás tip na tři destinace, které vám učarují stejně jako tvůrcům ikonických děl světové kinematografie. 1. Maroko - Středověké medíny, barvami hýřící… (více)

Saoirse Ronan jako bezhlavá královna

Saoirse Ronan jako bezhlavá královna

11.08.2012

Dívku s prapodivným jménem brzy uvidíme v upírském hororou Byzantium a adaptaci sci-fi románu „twilightové“ Stephenie Meyer The Host. Pak se objeví v historickém dramatu Mary, Queen of Scots, který… (více)

Královna, kam se podíváš

Královna, kam se podíváš

27.08.2007

Je srandovní, že tvorba takzvaných hodnotných oscarových filmů funguje na stejném principu jako běžný komerční Hollywood. Něco zabodovalo, tak to udělejme znovu, akorát v bleděmodrém! Rozdíl je jen v… (více)

Královna Alžběta jako trilogie?

Královna Alžběta jako trilogie?

25.07.2007

V roce 1998 si Shekhar Kapur se svojí Královnou Alžbětou odbyl svůj dosavadní vrchol. Americká filmová akademie se naučila skloňovat jeho jméno, ač v hlavních kategoriích zůstalo jenom u nominací, a… (více)

Reklama

Reklama