Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním terčem Scary Movie 5 jsou úspěšné „dokumentární" horory série Paranormal Activity. Mladým manželům, Danovi a Jody, se narodí první dítě, jenže místo aby se radovali z novorozence, musí se vypořádávat s narůstajícím počtem nadpřirozených jevů, které se v jejich útulné domácnosti prošpikované videokamerami vyskytují. Když je pak začnou pronásledovat i mimo domov a ohrozí Jodiinu úspěšnou baletní kariéru a Danův výzkum opic, rozhodnou se to s démonem rozdat na férovku. No tak na férovku úplně ne, k lítému souboji totiž přizvou psychotroniky, psychiatry a jiné psychopaty, kteří však místo uklidnění situace ještě víc umocní všudypřítomný chaos. V téhle domácnosti půjde o život, zvlášť když počet pánviček zavěšených nad kuchyňskou linkou, které mají tendenci padat lidem na hlavu, je větší než malý. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (619)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ještě lepší rozměr tenhle úpadek jedné série získá, dáte-li si ho ve stejný den, jako A Haunted House 2. Chtějí-li Weinsteinovi ještě někdy vyprodukovat výbornou část Scarie Movie, měli pokorně s prosíkem zase zaklepat u Wayansů. Protože pětka Scary Movie je sice lepší než předchozí čtyřka, ale jen o trošku. Je-li HH2 nabušené výbornými, zábavnými a funkčními vtípky, v SM5 na jeden takový vtípek přijde dalších cca 20 miut nudné a suché vaty. Pokouší-li se v rámci možností HH2 o pestré a originální vtípky, SM5 jede dál pořád jen v tom samém padání, bouchání a trapném ksichtění. Ono je svým způsobem zázrak, že se parodická série dočkala už tolikátého pokračování, ale ta cena za to je příliš vysoká. Značná část druhé * je za Lindsay. ()

Hismael odpad!

všechny recenze uživatele

Totální degradace celé série scary movie. Scénář působí jako kdyby ho někdo sepsal na koleni čtvrt hodiny před začátkem natáčení. I kdybych si měl vzpomenout na jednu jedinou vtipnout scénu, budu mít velký problém. Pátý díl trvá pouhých 70 minut a nepovedené scény které po titulcích následují, jsou ve výsledku zábavnější než celý film. ()

Reklama

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto příšerné, otravné, trapné a nesnesitelné.Kvalita Scary Movie díl po díle klesala, ale pamatujete si ještě 4. díl, který dokázal držet pohromadě v uceleném příběhu?Měl neskutečný vizuální efekty ( teda jako na parodii ) a i přes pár trapných scén dokázal řádně polechtat bránice? Tak u pětky na všechno zapomeňte, nehorázná ubohost bez jediného vtipu, která paroduje ty nejlepší hororový pecky posledních let, ze kterých se dalo vytěžit kvantum vtipu, jenže Malcolm D. Lee naprosto netuší co slovo vtip a satira znamená.Patetické mlácení do koulí, kecy o ničem a zrychlené záběry, to je jeho předtava vtipu.Tohle si Scary Movie nezasloužilo a bratři Wayensové by měli bez prdele tvůrce týhle sračky žalovat.Úroveň amerických parodií za posledních deset let klesla na bod mrazu a věřte, že dvojice Friedberg a Seltzer s jejich Epic Movie atd. je o proti pátému dílu Scary Movie povedenou zábavou.Poslední nadějí v tomto kdysi výtečném žánru proto zůstává Marlon Wayans, který se do obsazení nevešel a na popud si udělal konkurenčí A Haunted House, ve kterém se sice nevyhnul fekálu, pubertálnímu tlachání o sexu a pár trapnostem, pořád ale dokázal ve víc jak polovině scén diváka roztrhat smíchem a dal na chvilku vzpomenout, co jméno Wayanse v komediálním žánru kdysi znamenalo.Anna Faris moc dobře věděla, proč se tomuhle pokračování vyhnout a je opravdu smutné a k nasrání, jak dokázali ty hovada zničit jednu kvalitní značku humoru, která i přes klesající kvalitu byla jakousi zárukou, bohužel tohle už neplatí.Zucker už evidentně nebere drogy a měl by začít psát TV filmy pro červenou knihovnu.Nejubožejší film tohohle roku co jsem měl tu smůlu spatřit, 86 minut se vleklo jako tři hodiny a nebýt koz Lindsay Lohan a jediného výborného Snoop Dogga, vytrhal bych si nudou všechny chlupy v nose.Sračka.5%. ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

Další přírůstek v této, poslední dobou, dost upadající sérii. Čekal jsem odpad, ale překvapivě to tak špatné nebylo. Když si odmyslíte tu stupiditu, tak se i trochu pobavíte. Trailer sice lákal hlavně na Charlieho Sheena a Lindsay Lohan - ti se ve filmu objeví asi na 5 minut, ale stojí to za to. Jako u každého Scary Movie se i zde dočkáme parodií na hned několik filmů. Hlavně tedy Paranormal Activity, pak Cabin in the Woods, Rise of the Planet Apes, Black Swan a Inception (která byla dost povedená). Ušetřeni nebyli ani Tiger Woods, nebo k mému překvapení - mem The most interesting man in the world :D. Dávám 2*. P.S. Ashley Tisdale byla neskutečně hot. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Je to moja chyba. Asi som nemal domov priviesť smrteľne nebezpečné divoké zviera.“ Ako minule, ani teraz nejde o príbeh, dej, postavy a ani logiku. Ide o čo najbrutálnejšie sparodovanie slávnych filmov, ideálne filmov z posledných mesiacov, aby ešte divákovi nevyšumeli z hlavy (takže bude "zaujímavé" pozerať takýto "aktuálny" film dajme tomu v roku 2030). Niektoré vtipy sú vtipné (Matt Damon, poník, hispánska slúžka) a to dokonca aj tie hrubozrnné, ale čím menej vulgárni a nechutní tvorcovia sú, o to je to vtipnejšie (pomerne inteligentný vtip a zároveň super nápad, ako ušetriť: namiesto scény, v ktorej hrdinky idú autom lesnou cestou, je záber na hračkárske autíčko). ()

Galerie (39)

Zajímavosti (27)

  • Jedná se o jediný film série, kde nefiguruje žádné hlavní postavy z předchozích filmů. Neobjevuje se Cindy Campbell (Anna Faris) ani Brenda Meeks (Regina Hall). (rafix)
  • Věta, která probouzí zlo, "Gort klaatu barada nikto" je věta z filmu Den, kdy se zastavila Země (1951), která má zastavit mimozemského robota Gorta od zničení Země. (Thommy91)

Reklama

Reklama